maandag 25 september 2023
34.4 C
Paramaribo
19.3 C
Amsterdam
0
(0)

Zware windstoten en veel regen

lees ook ...

Voorstelling over de Marroncultuur, slavernijverleden en geh...

Ontdek de kracht van strijd en overleven tijdens de slavernij. Vanuit het perspectief van de Marronvrouw. Bezoek de voorstelling op zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Theater Zuidplein. Over de vo...

Vandaag hebben wij te maken met een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind. Morgen zal dat anders zijn. Dan worden er zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur verwacht. Gevaarlijke situaties zijn dus niet uitgesloten nu de bomen in blad staan kunnen takken afbreken. Bomen kunnen omwaaien. Veel regen wordt verwacht naast dit alles. De ochtendspits zal niet bespaard blijven.

Code geel geldt vanaf 03.00uur. Alertheid is nu een must. NOS-weerman Gerrit Hiemstra windt er geen doeken om, “Het wordt bijzonder slecht weer, vooral de windstoten kunnen schade en ongelukken veroorzaken”. Mensen zijn op het hart gedrukt om zo snel mogelijk voorzorgsmaatregelen te nemen zonder uitstel.

Hiemstra verwacht de grootste problemen rond het het IJsselmeer, in het Waddengebied en de noordelijke provincies. Adviezen zijn gegeven nl: niet onder bomen parkeren. Niet de weg opgaan met een lichte aanhanger. Niet op het water gaan met een motor- of zeilboot. Tenten goed vastzetten op de camping.

De verwachting is dat de wind het hardst zal waaien in Zeeland en Rijnmond (vroege ochtend), in west- en Midden Nederland (’s ochtends), bij het IJsselmeer(begin van de middag) en het Westelijk Waddengebied, de oostelijke helft van het Waddengebied en in Noordoost-Nederland ( later in de middag).

Bron Foto: RTL nieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandZware windstoten en veel regen