Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Zorgpremie wordt duurder

Geplaatst

op

De zorgpremie gaat het komend jaar flink stijgen. Op jaarbasis kan het gaan om een extra bedrag 150 euro . Dat melden De Telegraaf en het AD.

Nu betalen we jaarlijks gemiddeld 1290 euro aan onze zorgverzekering. Uit uitgelekte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat we volgend jaar voor de basispremie gemiddeld 1432 euro gaan betalen. Dat komt uit op een extra bedrag van 12 euro per maand.

in alle waarschijnlijkheid zal ook de zorgtoeslag hiermee stijgen. Voor eenpersoonshuishoudens stijgt de maximale zorgtoeslag met 92 euro, voor meerpersoonshuishoudens met 277 euro.

De bedragen staan nog niet vast aangezien het ministerie een bedrag berekent dat slechts een richtlijn is voor verzekeraars. In november maken zij de exacte tarieven bekend.

2 Reacties

2 Reacties

  1. Tom

    dinsdag 11 september 2018 at 18:15

    ik betaal me al blauw aan schulden dan nu weer verhoging. die rijke voelen het niet die zulke besluiten nemen. ik heb maar een klein salaris ..ik moet een vrouw en 2 kinderen verzorgen. tel hoeveel ik alleen aan zorgverzekering moet betalen. dan me huur. stroom. water .internet.mobille telefoon. eten me autoverzekering belasting. nu willen ze dat we geen kleren meer kopen. ik moet al bezuinigen op veel dingen. kan zelf niet meer een biertje op de zaterdag in de kroeg drinken. waar gaan we naar toe.. afgrond.. mang liever ga ik stoppen met werken neem ik een uitkering.. me vrouw een uitkering dan zijn we beter af. ik werk als lowmang. toch kom ik niet uit. dan beter een uitkering zij een uitkering. dan komen we alles gratis krijgen.

  2. Anneke

    maandag 17 september 2018 at 05:15

    dan weet ik niet waar ik het ga dieken. me man heeft geen balhaar meer. met moeite kunnen we nu rond komen. kom zeg. iedereen zou het goed moeten hebben in NL. economie gaat goed. maar ze blijven ons melken. PVDA waarom? SP? waarom? jullie moeten het voor de zwakkere opnemen. Denk misschien? wie gaat ons helpen? straks kan ik geen brood meer kopen aan het eind van de week…

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Kijkt u nog naar RTL Late Night?

Geplaatst

op

By

Humberto Tan kondigde in het begin van het jaar aan RTL Late Night te verlaten op verzoek van de leiding van RTL4.

Humberto vertrok toen er nog maar 400.000 kijkers waren overgebleven van de miljoen die hij in de eerste jaren had. Hij was het niet eens met de beslissing van management, maar had geen ander keus.

Twan Huys zou zou de gouden tijden van RTL Late Night laten herleven. Dat gaat niet gebeuren, is na anderhalve week duidelijk. Hij begon met ruim een half miljoen kijkers, maar dat worden er iedere dag minder. Gisteren waren er nog 366.000 van over. De concurrent, Pauw, zat op 800.000.

Huys is binnengehaald door programmadirecteur Erland Galjaard, die sindsdien is ontslagen. Dat zal de kans dat Huys snel het veld ruimt vergroten.

 

Lees verder

Nederland

Vanaf 2019 is de zomertijd officieel afgeschaft

Geplaatst

op

By

De Europese Commissie heeft besloten dat het ieder half jaar verzetten van de klok niet meer hoeft. Voorzitter Jean-Claude Juncker heeft bekend gemaakt dat het aan iedere EU-lidstaat zelf is om te bepalen of de zomertijd blijft bestaan.

In Nederland zijn winter- en zomertijd in 1977 ingevoerd. Voor die tijd had men het jaren zonder gedaan. In de zomer hoefde de klok niet vooruit en in de winter niet achteruit. Geen ‘nacht van de nacht’ en in de zomer geen ‘gebroken nacht’.

“Op basis van het subsidiariteitsbeginsel moeten de lidstaten zelf kunnen beslissen of hun inwoners in de zomer- of wintertijd leven”, zei Juncker. Wel komt er een wetsvoorstel van de Europese Commissie om er voor te zorgen dat buurlanden hun keuze op elkaar afstemmen, zodat er niet een heleboel verschillende tijdzones ontstaan.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |