Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Zorgpremie wordt duurder

Geplaatst

op

De zorgpremie gaat het komend jaar flink stijgen. Op jaarbasis kan het gaan om een extra bedrag 150 euro . Dat melden De Telegraaf en het AD.

Nu betalen we jaarlijks gemiddeld 1290 euro aan onze zorgverzekering. Uit uitgelekte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat we volgend jaar voor de basispremie gemiddeld 1432 euro gaan betalen. Dat komt uit op een extra bedrag van 12 euro per maand.

in alle waarschijnlijkheid zal ook de zorgtoeslag hiermee stijgen. Voor eenpersoonshuishoudens stijgt de maximale zorgtoeslag met 92 euro, voor meerpersoonshuishoudens met 277 euro.

De bedragen staan nog niet vast aangezien het ministerie een bedrag berekent dat slechts een richtlijn is voor verzekeraars. In november maken zij de exacte tarieven bekend.

2 Reacties

2 Reacties

  1. Tom

    dinsdag 11 september 2018 at 18:15

    ik betaal me al blauw aan schulden dan nu weer verhoging. die rijke voelen het niet die zulke besluiten nemen. ik heb maar een klein salaris ..ik moet een vrouw en 2 kinderen verzorgen. tel hoeveel ik alleen aan zorgverzekering moet betalen. dan me huur. stroom. water .internet.mobille telefoon. eten me autoverzekering belasting. nu willen ze dat we geen kleren meer kopen. ik moet al bezuinigen op veel dingen. kan zelf niet meer een biertje op de zaterdag in de kroeg drinken. waar gaan we naar toe.. afgrond.. mang liever ga ik stoppen met werken neem ik een uitkering.. me vrouw een uitkering dan zijn we beter af. ik werk als lowmang. toch kom ik niet uit. dan beter een uitkering zij een uitkering. dan komen we alles gratis krijgen.

  2. Anneke

    maandag 17 september 2018 at 05:15

    dan weet ik niet waar ik het ga dieken. me man heeft geen balhaar meer. met moeite kunnen we nu rond komen. kom zeg. iedereen zou het goed moeten hebben in NL. economie gaat goed. maar ze blijven ons melken. PVDA waarom? SP? waarom? jullie moeten het voor de zwakkere opnemen. Denk misschien? wie gaat ons helpen? straks kan ik geen brood meer kopen aan het eind van de week…

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Politie vind handgranaat bij Surinaams restaurant

Geplaatst

op

By

In Amsterdam is vannacht opnieuw een handgranaat gevonden. Het explosief lag bij een Surinaams restaurant aan het Bijlmerplein.

Om 04.00 uur kreeg de politie een melding van schoten en het wegrijden van voertuigen op het plein. Ter plaatse vond de politie de handgranaat. Er zijn geen gewonden gevallen.

De oorzaak van de knallen die zijn gehoord, is onduidelijk. Het onderzoek leverde geen kogelgaten of hulzen op.

De handgranaat is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt en afgevoerd.

De recherche bestudeert camerabeelden van het gebied om erachter te komen hoe het explosief er is terecht gekomen.

Gisternacht werden er ook al twee handgranaten gevonden in de hoofdstad.

Lees verder

Nederland

Surinamers eisen reparatie van hun aow-gat

Geplaatst

op

By

Duizenden Surinaamse ouderen in Nederland willen reparatie van hun aow-gat. Doordat ze geen volle 50 jaar in Nederland hebben gewoond, ontvangen ze een lager basispensioen. Sommige claimen daardoor in ‘bittere armoede’ te leven.

Iedereen in Nederland bouwt in vijftig jaar aow op, elk jaar 2 procent. Elk jaar dat iemand niet in Nederland woont, telt niet mee in de opbouw. Wie dus later naar Nederland is gekomen, mist een paar jaar aow.

Duizenden Surinamers met een aow-uitkering (of toekomstige uitkering) vinden die regel maar onrechtvaardig. Dat zij een aow-gat hebben is terug te voeren op de onafhankelijkheid van Suriname in 1975. Voor die tijd vielen zij nog onder de Nederlandse wet en droegen ze jaarlijks aow af. Toen Suriname zich van Nederland afscheidde, zijn geen afspraken gemaakt over het meenemen van die ouderdomspensioenen.

Deze mensen zijn dus weer aow gaan opbouwen vanaf het moment dat ze naar Nederland kwamen. Het gevolg: een korting van tientallen procenten op het basispensioen, schatte bestuurslid Dennis Belfor van de Rotterdamse tak van het Ubuntu Connected Front. Een van de clubs die zich het lot aantrekt van de Surinaamse aow’ers.

Belfor: ,,Sec gezien vielen ze tot 1975 onder de Nederlandse wet die gold in het gehele Koninkrijk. Velen hebben nergens anders vertoefd en gewoond dan in het Koninkrijk der Nederlanden. Ze waren dan ook bij wet verplicht om aow af te dragen.”

Nederlandse vlag
Surinamers die geen volledige aow krijgen, verkeren vaak in ‘bittere armoede’, zegt ook Iwan Leeuwin van AOW Surneds, een andere groep die pleit voor reparatie van het aow-gat. ,,Ze vallen onder de Nederlandse vlag.”

De Surinaamse gemeenschap strijdt al jaren voor reparatie van hun aow-gat. In 2009 verwees toenmalig staatssecretaris Jetta Klijnsma de ouderen nog naar Suriname voor een oplossing. Hoewel de landelijke politiek geen sjoege geeft, is het Amsterdamse college recent wel overstag gegaan. De verantwoordelijk wethouder Rutger Groot Wassink liet weten de kwestie te zullen aankaarten bij het kabinet.

Hij sprak van een ‘onrechtvaardigheid die hersteld moet worden. ,,Nederlandse staatsburgers worden door foute wetgeving in de problemen geholpen. Hun bestaanszekerheid is in gevaar.”

 

Bron:ad

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |