Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Zorgpremie wordt duurder

Geplaatst

op

De zorgpremie gaat het komend jaar flink stijgen. Op jaarbasis kan het gaan om een extra bedrag 150 euro . Dat melden De Telegraaf en het AD.

Nu betalen we jaarlijks gemiddeld 1290 euro aan onze zorgverzekering. Uit uitgelekte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat we volgend jaar voor de basispremie gemiddeld 1432 euro gaan betalen. Dat komt uit op een extra bedrag van 12 euro per maand.

in alle waarschijnlijkheid zal ook de zorgtoeslag hiermee stijgen. Voor eenpersoonshuishoudens stijgt de maximale zorgtoeslag met 92 euro, voor meerpersoonshuishoudens met 277 euro.

De bedragen staan nog niet vast aangezien het ministerie een bedrag berekent dat slechts een richtlijn is voor verzekeraars. In november maken zij de exacte tarieven bekend.

2 Reacties

2 Reacties

  1. Tom

    dinsdag 11 september 2018 at 18:15

    ik betaal me al blauw aan schulden dan nu weer verhoging. die rijke voelen het niet die zulke besluiten nemen. ik heb maar een klein salaris ..ik moet een vrouw en 2 kinderen verzorgen. tel hoeveel ik alleen aan zorgverzekering moet betalen. dan me huur. stroom. water .internet.mobille telefoon. eten me autoverzekering belasting. nu willen ze dat we geen kleren meer kopen. ik moet al bezuinigen op veel dingen. kan zelf niet meer een biertje op de zaterdag in de kroeg drinken. waar gaan we naar toe.. afgrond.. mang liever ga ik stoppen met werken neem ik een uitkering.. me vrouw een uitkering dan zijn we beter af. ik werk als lowmang. toch kom ik niet uit. dan beter een uitkering zij een uitkering. dan komen we alles gratis krijgen.

  2. Anneke

    maandag 17 september 2018 at 05:15

    dan weet ik niet waar ik het ga dieken. me man heeft geen balhaar meer. met moeite kunnen we nu rond komen. kom zeg. iedereen zou het goed moeten hebben in NL. economie gaat goed. maar ze blijven ons melken. PVDA waarom? SP? waarom? jullie moeten het voor de zwakkere opnemen. Denk misschien? wie gaat ons helpen? straks kan ik geen brood meer kopen aan het eind van de week…

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Hunkar (56) werd racistisch bejegend op NOS-redactie

Geplaatst

op

By

De Surinaams-Nederlandse Aldith Hunkar (56) is in de periode dat zij werkzaam was bij de publieke omroep meerdere malen racistisch bejegend door verschillende redactieleden van het NOS Journaal. Dit vertelt de ex-nieuwslezeres aan het online magazine OneWorld.

Hunkar presenteerde van 1994 tot 2000 het NOS Jeugdjournaal en stapte daarna over naar het NOS Journaal, waar zij later ook de journaals presenteerde als opvolger van Anette van Trigt en Hans Smit. “Bij het Jeugdjournaal heb ik echt een steentje bij kunnen dragen, zij luisterden naar mij. Om de een of andere reden was dat bij de redactie van het NOS Journaal, die letterlijk aan de andere kant van een kast zat, volledig anders”, aldus de presentatrice.

Onveilig

Op de redactie van het NOS Journaal kreeg Hunkar te maken met racistische opmerkingen en vooroordelen van verschillende collega’s. “Zeg Aldith, ik weet niet wie je denkt dat je bent, maar voor ons ben je gewoon een potje subsidie hoor”, zei een redactielid eens tegen haar. Het werd van kwaad tot erger en Hunkar legt uit dat zij zich niet meer veilig voelde. “Ik ging altijd met plezier naar mijn werk, maar in tegenstelling tot bij het Jeugdjournaal voelde ik me bij het NOS Journaal steeds onveiliger door een klein groepje binnen de redactie. Het was duidelijk dat ik daar alleen maar was om ‘zwart te wezen’, en niet voor mijn inbreng.” 

Witte mannen

Volgens de ex-nieuwslezeres was er geen cultureel besef bij het NOS Journaal. “We hadden een item over een prijs die iemand had gewonnen in Colombia. Toen werd er in het item op de een of andere manier drugshandel bij gehaald. De argumentatie was dat alle kijkers bij Colombia toch al gelijk aan drugshandel denken. Maar dat komt natuurlijk omdat de NOS dat zélf voedt. Ik heb toen tegen de eindredacteur gezegd: ‘Witte mannen zullen dit nooit begrijpen!’ Dat heeft voor enorme ruzie gezorgd, want hoe kón ik het hebben over ‘witte mannen”, zegt Hunkar.

Ze vervolgt: “In het binnenland van Suriname dreigde een stuwdam te knappen. Toen ik vertelde dat ik mensen uit het binnenland kende en er misschien een item over gemaakt kon worden, werd er gezegd: ‘Wie interesseert Suriname nou iets?.”

De presentatrice sprak zich meermaals uit tegen onder andere het racisme op de werkvloer, wat volgens haar leidde tot een burn-out. Er werd vervolgens een maandenlange procedure in gang gezet, die uiteindelijk in 2008 leidde tot haar vertrek.

Lees verder

Nederland

Dinsdagavond supermaan te zien

Geplaatst

op

Dinsdagavond is er een zogenaamde supermaan te zien. De volle maan lijkt dan veel groter dan normaal. Ook is het maanlicht feller dan bij een gebruikelijke volle maan. Volgens weerbureau Weeronline komt dit doordat het hemellichaam dichter bij de aarde staat dan een gemiddelde volle maan. De afstand tussen de maan en de aarde verandert gedurende het jaar. De supermaan lijkt het grootst aan het begin van de avond, wanneer de zon net onder is. Er is een redelijke kans dat de maan te zien is.

ANP

Lees verder

Meest gelezen