Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Zorgpremie wordt duurder

Geplaatst

op

door

De zorgpremie gaat het komend jaar flink stijgen. Op jaarbasis kan het gaan om een extra bedrag 150 euro . Dat melden De Telegraaf en het AD.

Nu betalen we jaarlijks gemiddeld 1290 euro aan onze zorgverzekering. Uit uitgelekte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat we volgend jaar voor de basispremie gemiddeld 1432 euro gaan betalen. Dat komt uit op een extra bedrag van 12 euro per maand.

in alle waarschijnlijkheid zal ook de zorgtoeslag hiermee stijgen. Voor eenpersoonshuishoudens stijgt de maximale zorgtoeslag met 92 euro, voor meerpersoonshuishoudens met 277 euro.

De bedragen staan nog niet vast aangezien het ministerie een bedrag berekent dat slechts een richtlijn is voor verzekeraars. In november maken zij de exacte tarieven bekend.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Tom

ik betaal me al blauw aan schulden dan nu weer verhoging. die rijke voelen het niet die zulke besluiten nemen. ik heb maar een klein salaris ..ik moet een vrouw en 2 kinderen verzorgen. tel hoeveel ik alleen aan zorgverzekering moet betalen. dan me huur. stroom. water .internet.mobille telefoon. eten me autoverzekering belasting. nu willen ze dat we geen kleren meer kopen. ik moet al bezuinigen op veel dingen. kan zelf niet meer een biertje op de zaterdag in de kroeg drinken. waar gaan we naar toe.. afgrond.. mang liever ga ik stoppen met werken neem ik een uitkering.. me… Lees verder »

Anneke

dan weet ik niet waar ik het ga dieken. me man heeft geen balhaar meer. met moeite kunnen we nu rond komen. kom zeg. iedereen zou het goed moeten hebben in NL. economie gaat goed. maar ze blijven ons melken. PVDA waarom? SP? waarom? jullie moeten het voor de zwakkere opnemen. Denk misschien? wie gaat ons helpen? straks kan ik geen brood meer kopen aan het eind van de week…Advertentie

Nederland

Slager die 7000 gulden ophaalde, mag ze niet inwisselen voor euro’s

Geplaatst

op

door

Slagerij de Schrans in Leeuwarden had afgelopen weekend een mega-omzet in guldens.

“Tja, ik heb niet goed gelezen”, vertelt de slager aan de media. Hij draaide afgelopen weekend een omzet van 7000 gulden. 

Het leek Slager Johannes Hoekstra uit Leeuwarden wel een leuk idee om klanten voor een keer met guldens te laten betalen omdat zijn bedrijf 25 jaar bestond. Hij haalde duizenden guldens op

Die wilde hij vandaag bij de bank inleveren, maar dat kon niet. Bedrijven mogen sinds 2002 geen guldens meer inwisselen.

De slager had gehoopt dat zijn gulden-actie een ludieke stunt was, dat hij op maandag de guldens zou inwisselen voor euro’s en weer verder zou gaan met de normale gang van zaken. “Nu heb ik een dagtaak aan de guldenverzamelaars die langskomen en mensen die willen helpen.”

De Nederlandsche Bank accepteert geen guldenbiljetten die door bedrijven zijn verkregen na 27 januari 2002. Sinds die datum is de gulden geen wettig betaalmiddel meer. Bankbiljetten kunnen tot 2032 wel door particulieren omgewisseld worden. 

Lees verder

Nederland

TUI FLY VAKER NAAR PARAMARIBO, TUI STAAKT CODESHARING MET SLM

Geplaatst

op

door

Vanaf komend winterseizoen TUI fly verdubbelt TUI fly het aantal vluchten van Amsterdam naar Paramaribo. De luchtvaartmaatschappij  vliegt dan twee keer per week naar Suriname. Tevens wordt de codeshare-samenwerking met Surinam Airways (SLM) na twee jaar beëindigd.

“De samenwerking met Surinam Airways in zijn huidige opzet is beëindigd, wij zijn nog in gesprek om stoelen op elkaars vluchten te verkopen, een zogenaamd interline agreement”, meldt Arjan Kers, General Manager van TUI Nederland, in een reactie aan Reismedia.

Kers is tevreden over de vluchten naar Suriname, die twee jaar geleden in nauwe samenwerking met SLM werden opgestart. “Veel Nederlanders hebben met Suriname kennis gemaakt als vakantiebestemming en zijn enthousiast. Omdat de vraag naar georganiseerde vakanties in Suriname stijgt en daarom kan TUI zelfstandig verder met de vluchten.”

De inzet van de Boeing 787-8 Dreamliner op de route heeft volgens Kers, een grote bijdrage geleverd aan de tevredenheid van de reizigers. TUI geeft aan dat circa dertig procent van de capaciteit bezet is met reizigers die een pakketreis hebben geboekt.

TUI fly startte twee jaar geleden met de lijndienst Amsterdam-Paramaribo. Dankzij de codeshare-samenwerking plaatste TUI fly haar vluchtnummer ook op twee wekelijkse vluchten van Surinam Airways op dezelfde route. TUI fly gaat de vluchten dus nu zelfstandig uitvoeren.

Airbus van SLM kampte regelmatig met technische problemen, en moest hierdoor vaak vervangende capaciteit inhuren. Dit jaar stond het toestel maandenlang aan de grond.

TUI zette het SLM-toestel overigens regelmatig in op vakantievluchten naar Turkije en de Canarische Eilanden. Dat gebeurde als TUI behoefte had aan extra capaciteit en de A340 tussen de vluchten naar Paramaribo door beschikbaar was op Schiphol. TUI bevestigd dat ook daar nu een eind aankomt.

Lees verder

Meest gelezen

X