Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Zorgen over geweld tegen agenten

Geplaatst

op

door

Korpschef Erik Akerboom spreekt zijn afschuw uit over het heftige geweld tegen politiemedewerkers.

“Het lijkt alsof mensen een steeds korter lontje krijgen. Het geweld tegen politiemensen van de afgelopen dagen was bijzonder ernstig. De heftigheid van de incidenten lijkt toe te nemen. Als werkgever maak ik mij zorgen over het geweld dat mijn mensen tegenkomen terwijl ze we gewoon hun werk willen doen”, aldus Akerboom.

In Rotterdam brak afgelopen weekend een agent zijn arm bij een arrestatie. In dezelfde stad werd een collega knock-out geslagen door iemand die meereed in een trouwstoet. Ook in Hilversum en Utrecht kregen agenten te maken met geweld.

Net als de vakbond ACP stelt Akerboom dat een taakstraf bij geweld tegen hulpverleners niet voldoende is. “Kennelijk gaat er te weinig afschrikwekkende werking uit van de huidige wetgeving. Dit is zelfs een reden dat sommige agenten geweld niet meer melden. Dit wil ik echt tegengaan. Melden is belangrijk. We moeten de aard en omvang kennen om het probleem zo goed mogelijk onder de aandacht te kunnen brengen. Vanaf komende maand wordt het ook gemakkelijker om geweld te melden. Dat kunnen agenten straks eenvoudig met hun mobiele telefoon.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Oranje traint nog zonder Wijnaldum en Depay

Geplaatst

op

door

Georginio Wijnaldum is nog niet aangesloten bij de training van het Nederlands elftal. De middenvelder voelt zich nog steeds grieperig en beperkt zich woensdag tot enkele oefeningen in een gymzaal.

Wijnaldum, die zondag nog wel met Liverpool tegen Manchester City (3-1) speelde, stond dinsdag ook al niet op het trainingsveld in Zeist. Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat zijn 61-voudig international op tijd fit is om zaterdag tegen Noord-Ierland in actie te kunnen komen.

Koeman moet nog afwachten of Memphis Depay kan spelen op Windsor Park in Belfast. De aanvaller is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure. Depay heeft zelf goede hoop dat hij tegen Noord-Ierland of dinsdag tegen Estland in actie kan komen.

Depay trainde woensdag individueel, naast het veld waar zijn ploeggenoten van Oranje oefenden.

ANP

Lees verder

Nederland

Shanice van de Sanden en Daniëlle van de Donk geven een reactie op de overwinning met Oranje

Geplaatst

op

door

Shanice van de Sanden :“Ik zit weer lekker in me vel, straal weer, plezier is terug”

Danielle van de Donk : “Die slordigheden moeten eruit, daar zijn we eigenlijk te goed voor, dat mag niet meer”

Lees verder

Meest gelezen

X