donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
5
(1)

Zoon van Peter R. de Vries met de dood bedreigd

lees ook ...

Nieuw toeristisch perspectief: China schrapt visumplicht voo...

China heeft aangekondigd dat mensen met een Nederlands paspoort tijdelijk vrijgesteld worden van de visumplicht. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen Nederlanders gedurende een...

Royce de Vries, de zoon van de in juli doodgeschoten misdaadverslaggever Peter R. de Vries, loopt gevaar ook doodgeschoten te worden. De politie gaf hem die waarschuwing. De recherche onderzoekt een tip aan de politie dat onbekenden hem willen vermoorden, bevestigt de Vries.

De Vries stond als advocaat de zussen van kroongetuige Nabil B. bij, in een civiele kwestie tegen de staat. Royce de Vries is super voorzichtig geweest om de zaak niet openbaar te laten worden. “De opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld”, zegt de Vries.

Door dit laakbaar gedrag van de autoriteiten, overwoog de Vries om te stoppen met het bijstaan van B.’s zussen. En na de aanslag op zijn vader kwam die beslissing in een stroomversnelling. “Ik heb mijn eigen familie in het ziekenhuis moeten beloven dat ik mijn handen volledig van de procedures van de familie van Nabil B. zou aftrekken.”

Andere advocaten waren eerder ook al afgehaakt in de zaak van de zussen van Nabil B., omdat ze de bescherming van hun identiteit door de overheid in twijfel trokken.

Nabil B. is de kroongetuige in het Marengo-proces dat gaat over een reeks liquidaties door de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Peter R. de Vries stond Nabil B. in dat proces bij, en werd afgelopen zomer op straat neergeschoten in Amsterdam. Ruim een week later overleed hij. Eerder werden de broer van Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum vermoord.

De zaak waarin advocaat Royce de Vries bijstand verleende aan de zussen van Nabil B., had niets te maken met het Marengo-proces. Met het staken van de rechtshulp aan de zussen van Nabil B, hoopt de Vries de moorddreiging af te wenden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandZoon van Peter R. de Vries met de dood bedreigd