Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Zeer grote brand met veel rookontwikkeling in Tilburg

Geplaatst

op

door

In Tilburg woedt sinds donderdagnacht drie uur een zeer grote brand op industrieterrein Kraaiven. Vier bedrijfspanden staan in brand, waaronder Maitre Paul, Vollenhoven Olie en het bedrijf Van de Wijgert. De brand veroorzaakt grote rookwolken die richting de wijk Reeshof drijven. Daar dalen roetdeeltjes neer.

Tachtig brandweermensen met tientallen wagens uit de hele regio zijn ter plaatse bij de Kraaivenstraat om het vuur te bestrijden. Zelfs vanuit Bergen op Zoom is de brandweer opgeroepen. Hulpdiensten krijgen ook hulp van een crashtender, een speciaal blusvoertuig van de luchthavenbrandweer van vliegbasis Gilze-Rijen.

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een NL Alert verzonden waarin omwonenden wordt geadviseerd deuren en ramen te sluiten. Er worden metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen, maar deze zijn tot nu toe niet geconstateerd. In de wijk Reeshof en ook in Rijen dalen roetdeeltjes neer. Geadviseerd wordt om de roetdeeltjes weg te spoelen en daarna de handen te wassen.

De brand ontstond bij Maitre Paul,een bedrijf dat diepvriesgebak maakt. Omstanders melden vlammen die wel veertig meter boven het dak uitkomen. Ook zijn meerdere explosies gehoord. Ongeveer tien medewerkers van Maitre Paul waren al aan het werk. Zij zijn in veiligheid gebracht en stonden enige tijd op straat te kijken naar de vuurzee. Ook de directeur keek geëmotioneerd en ontdaan toe hoe zijn bedrijf in vlammen opging.

Een woordvoerder meldt dat Vollenhoven Olie in lichterlaaie staat. “Deze brand is zeer, zeer groot. De rookontwikkeling is enorm en drijft langzaam richting Dongen en de wijk Reeshof aan de westkant van de stad.” “De rook stink nogal en ruikt naar aceton”, meldt een andere verslaggever. Ook vanuit Breda is de rook te zien. Doordat olie vanuit het bedrijf de straat op stroomt, staat ook de stoep voor het pand in brand. 

Iets voor halfzeven meldde De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant dat het vuur is overgeslagen naar een vierde bedrijf. De omgeving is afgezet door de politie. Bij de brand zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Vader van gezin Ruinerwold blijft vastzitten

Geplaatst

op

door

De 67-jarige vader die jarenlang met zijn zes kinderen in afzondering woonde in een boerderij in het Drentse Ruinerwold, blijft vastzitten.

De rechter-commissaris van de rechtbank heeft zijn voorarrest maandag met veertien dagen verlengd. Hij zit in beperking, dat wil zeggen dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben en niet met de buitenwereld.

De man werd donderdag opgepakt op verdenking van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen. Ook de 58-jarige huurder van het pand, Josef B., zit om dezelfde verdenkingen in voorarrest.

Begin vorige week werd het gezin met de inmiddels meerderjarige kinderen ontdekt in een afgesloten ruimte in het pand. Dat gebeurde nadat de oudste zoon van 25 jaar naar het dorp was gegaan en zijn verhaal had gedaan aan de plaatselijke kroegbaas.

Het gezin bestaat uit een vader met zes kinderen tussen de 18 en 25 jaar die in de afgelegen boerderij woonden. Daar hadden ze hun eigen moestuin en leefden ze volledig zelfvoorzienend. De kinderen verzorgden hun vader die een aantal jaren geleden een hersenbloeding had gehad. Hij verblijft momenteel in de gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Hoe het met de kinderen gaat, is niet bekend.

Mogelijk woonde het gezin al sinds 2010 in de boerderij, maar dat is onduidelijk omdat het niet in de gemeentelijke basisadministratie staat. De moeder was al overleden voordat het gezin zijn intrek in de Drentse plaats nam.

Lees verder

Nederland

Eis 1000 euro boete voor burgemeesterslek

Geplaatst

op

door

Tegen gemeenteraadslid Sjef van Creij van de gemeente Den Bosch is een boete van 1000 euro geëist, omdat hij zou hebben gelekt over de sollicitatieprocedure voor de nieuwe burgemeester in 2017.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij de naam van de belangrijste kandidaat gelekt naar ex-wethouder Jos van Son en de politieke kleur verteld tegen de gemeentesecretaris. Van Creij bekende alleen het laatste.

Maandagmiddag moet ook Van Son voor de rechtbank in Den Bosch komen. Hij wordt ervan verdacht dat hij de naam lekte tijdens een overleg tussen de Bossche wethouders. Hij verklaarde dat hij de naam had gehoord van Van Creij.

De zaak kwam naar buiten toen het Brabants Dagblad de sollicitatieprocedure gedetailleerd reconstrueerde. Bij het politieonderzoek werden ook telefoongesprekken met een journalist van de krant door de politie afgeluisterd. Toen dat bekend werd, ontstond veel ophef. Justitie vernietigde uiteindelijk die taps. Lekken naar de pers werd niet meer ten laste gelegd.

Lees verder

Meest gelezen

X