Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Zeer grote brand met veel rookontwikkeling in Tilburg

Geplaatst

op

door

In Tilburg woedt sinds donderdagnacht drie uur een zeer grote brand op industrieterrein Kraaiven. Vier bedrijfspanden staan in brand, waaronder Maitre Paul, Vollenhoven Olie en het bedrijf Van de Wijgert. De brand veroorzaakt grote rookwolken die richting de wijk Reeshof drijven. Daar dalen roetdeeltjes neer.

Tachtig brandweermensen met tientallen wagens uit de hele regio zijn ter plaatse bij de Kraaivenstraat om het vuur te bestrijden. Zelfs vanuit Bergen op Zoom is de brandweer opgeroepen. Hulpdiensten krijgen ook hulp van een crashtender, een speciaal blusvoertuig van de luchthavenbrandweer van vliegbasis Gilze-Rijen.

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft een NL Alert verzonden waarin omwonenden wordt geadviseerd deuren en ramen te sluiten. Er worden metingen gedaan naar gevaarlijke stoffen, maar deze zijn tot nu toe niet geconstateerd. In de wijk Reeshof en ook in Rijen dalen roetdeeltjes neer. Geadviseerd wordt om de roetdeeltjes weg te spoelen en daarna de handen te wassen.

De brand ontstond bij Maitre Paul,een bedrijf dat diepvriesgebak maakt. Omstanders melden vlammen die wel veertig meter boven het dak uitkomen. Ook zijn meerdere explosies gehoord. Ongeveer tien medewerkers van Maitre Paul waren al aan het werk. Zij zijn in veiligheid gebracht en stonden enige tijd op straat te kijken naar de vuurzee. Ook de directeur keek geëmotioneerd en ontdaan toe hoe zijn bedrijf in vlammen opging.

Een woordvoerder meldt dat Vollenhoven Olie in lichterlaaie staat. “Deze brand is zeer, zeer groot. De rookontwikkeling is enorm en drijft langzaam richting Dongen en de wijk Reeshof aan de westkant van de stad.” “De rook stink nogal en ruikt naar aceton”, meldt een andere verslaggever. Ook vanuit Breda is de rook te zien. Doordat olie vanuit het bedrijf de straat op stroomt, staat ook de stoep voor het pand in brand. 

Iets voor halfzeven meldde De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant dat het vuur is overgeslagen naar een vierde bedrijf. De omgeving is afgezet door de politie. Bij de brand zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Gevoel van geluk alweer snel weg bij PSV-spits Lammers

Geplaatst

op

door

Sam Lammers was donderdag de enige PSV’er die nog iets van een goed gevoel overhield aan de wedstrijd tegen NAC Breda. De spits maakte na een zware knieblessure zijn rentree. Lammers kon als invaller niet voorkomen dat PSV op blamerende wijze werd uitgeschakeld in het nationale bekertoernooi (2-0). “Ik had me er totaal iets anders van voorgesteld. Het had een mooie avond moeten worden, maar het werd een hele slechte”, vertelde hij in de catacomben van het Rat Verlegh Stadion.

De 22-jarige Lammers maakte vorig seizoen indruk bij sc Heerenveen, waar hij op huurbasis voetbalde. PSV haalde hem terug. Lammers begon bij trainer Mark van Bommel als reserve, maar hij was met een doelpunt in de voorronde van de Champions League tegen FC Basel direct belangrijk. Lammers kroop al snel richting het basiselftal, maar de wedstrijd tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijff Schaal maakte aan zijn opmars een einde.

“Dat was totaal nieuw voor me, ik heb nog nooit zo’n zware blessure gehad”, aldus Lammers, die zich aan zijn rechterknie liet opereren en daarna startte aan een lang hersteltraject. “Of het een eenzame tijd was? Nee, dat viel eigenlijk wel mee. Ik heb er met meerdere mensen over kunnen praten. Ik had er alles voor over zo snel mogelijk terug te keren.”

MACHTELOOS

Vanaf de zijkant zag Lammers PSV sterk beginnen aan de competitie en ook in de Europa League waren de prestaties prima. Halverwege oktober stortte PSV volledig in. Een belangrijke oorzaak was de afwezigheid van Steven Bergwijn en vooral Donyell Malen, op dat moment topscorer van de eredivisie. Zonder beide aanvallers scoorde PSV nog maar weinig en de andere spelers bleken niet in staat hun afwezigheid op te vangen.

“Je voelt je machteloos op zo’n moment, zeker omdat ik zelf aanvaller ben. Dan wil je je team nog meer helpen”, keek Lammers donderdag terug op die periode. PSV verspeelde in twee maanden tijd zo’n beetje alles. De landstitel is uit zicht en ook strandde de club in de groepsfase van de Europa League.

KLOTE-AVOND

Het bekertoernooi moest het seizoen nog redden en juist in dat toernooi maakte Lammers donderdag zijn rentree. “Ik kreeg na ruim een half uur spelen een seintje dat ik moest gaan warmlopen en toen wist ik al wel dat ik er de tweede helft inkwam. Dat was een bijzonder moment.”

Lammers zag het helemaal fout gaan met zijn elftal. PSV zakte zwaar door de ondergrens tegen de eerstedivisionist. “Het was veel te slap van onze kant. Ik had me er meer van voorgesteld. Voor mijzelf was het even mooi, maar het werd toch nog een klote-avond.”

ANP

Lees verder

Nederland

Topclubs scharen zich achter lucratieve BeNeLiga

Geplaatst

op

door

De topclubs uit het Nederlandse en het Belgische voetbal gaan serieus werken aan de totstandkoming van de BeNeLiga, een gezamenlijke competitie voor Nederland en België. Dat hebben vertegenwoordigers van elf clubs donderdag in Eindhoven besloten naar aanleiding van het positieve resultaat dat onderzoek van accountantskantoor Deloitte heeft opgeleverd. De komende maanden zal in samenwerking met onder meer alle profclubs in beide landen, de bonden en overheden een concreet voorstel worden uitgewerkt. Daarmee is de komst van de BeNeLiga een stap dichterbij gekomen.

Vertegenwoordigers van zes Nederlandse clubs (Ajax, AZ, FC Utrecht, Feyenoord, PSV en Vitesse), de zogenoemde Belgische G5 (AA Gent, Club Brugge, KRC Genk, Anderlecht en Standard Luik), de KNVB, de Belgische voetbalbond KBVB en de Eredivisie CV kwamen donderdag in Eindhoven bij elkaar om de resultaten van het onderzoek te bespreken. Die bevestigden het sportief en economisch potentieel van de BeNeLiga voor het profvoetbal in beide landen.

De elf initiatiefnemers besloten in oktober Deloitte een diepgaand onderzoek te laten uitvoeren naar de effecten van een BeNeLiga voor het gehele Belgische en Nederlandse profvoetbal. Een eerste fase van het onderzoek had al uitgewezen dat de nieuwe competitie potentieel aanzienlijk waardeverhogend zou zijn voor de clubs die in zo’n BeNeLiga zouden uitkomen. Het tweede deel bevestigde dat het gehele Belgische en Nederlandse profvoetbal zowel sportief als financieel baat kan hebben bij de BeNeLiga, laten de betrokken clubs weten.

ANP

Lees verder

Meest gelezen