Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Zaak “cocaïne vondst op schip uit Suriname” weer voor de rechter

Geplaatst

op

De zaak tegen de vijf verdachten die in 2012 werden vrijgesproken van een cocaïne vonds is bij het gerechtshof in Den Haag weer in behandeling. Het Openbaar Ministerie ging namelijk in hoger beroep omdat ze die vrijspraken per se van tafel wil hebben.

De zaak is ook deel van de gigantische verdenkingen tegen Surinamer Piet W.. In afgeluisterde gesprekken gaan de Surinaamse president en zijn zoon Dino Bouterse over de tong.

De whisky en de cocaïne stonden in dozen in een container op een schip dat in Rotterdam gearriveerd was vanuit Trinidad, vermoedelijk uit Suriname. Het hoger beroep in de zaak speelt nu bij het gerechtshof in Den Haag. Dat het nu al sinds 2012 voortsleept heeft als oorzaak dat er zo veel getuigen zijn gehoord.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

‘Bloedmaan’ maandagochtend te zien tijdens volledige verduistering

Geplaatst

op

De maan zal maandag volledig bloedrood kleuren tijdens een totale verduistering. Wie de zogenaamde ‘bloedmaan’ mist, moet tot 7 september 2025 wachten voor de eerstvolgende volledige eclips in Nederland.

De eerste veranderingen in het maanlicht beginnen rond 3.35 uur, maar dan is er nog niet veel te zien. De echte verduistering begint rond 5.41 uur en duurt iets meer dan een uur. Dan is de maan bloedrood. Het hoogtepunt is rond 6.12 uur. Daarna duurt het een paar uur voor de maan weer normaal schijnt.

De maan straalt zelf geen licht uit, maar weerkaatst het licht van de zon. Een maansverduistering vindt plaats als de aarde precies tussen de zon en de maan in komt. De maan staat dan in de schaduw van de aarde.

Het zonlicht gaat wel langs de aarde. De dampkring buigt het dan af naar de maan. Rood licht wordt het best afgebogen. Daardoor kleurt de maan tijdens een verduistering rood. Dat wordt een bloedmaan genoemd.

ANP

Lees verder

Nederland

Vrouw (29) komt om door ernstig ongeval vrachtwagen

Geplaatst

op

Een 29-jarige vrouw is donderdag overleden door een ernstig verkeersongeval in haar woonplaats Groningen. Ze fietste op een rotonde en werd geschept door een vrachtwagen.

Zwaargewond werd ze naar een ziekenhuis gebracht waar ze kort na aankomst overleed aan haar verwondingen. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeval.

Lees verder

Meest gelezen