Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Winterse kou op komst in Nederland

Geplaatst

op

door

Nederland kan zich op gaan maken voor winterse kou de komende week. Doordat er koude lucht vanuit Scandinavië wordt aangevoerd zal de temperatuur flink dalen. ‘S nachts kan het zelfs gaan vriezen.

Komende maandag begint de kou en kunnen we een herfstdag verwachten. In de middag zal de zon nog wat gaan schijnen maar er kunnen ook buien met zachte hagel vallen. Door de wind uit het noordoosten kan het koud aanvoelen. Dinsdag zal beginnen met vorst doordat het ‘s nachts maar liefst min vijf of min zes kan worden. Ook kan er natte sneeuw vallen. Dit geldt overigens ook voor de woensdag. In Limburg en op de Veluwe kan de sneeuw zelfs blijven liggen. Normaal gesproken is het in deze tijd van het jaar zo’n tien graden celcius. Sinds 2003 is deze kou niet zo vroeg in het najaar voorgekomen in Nederland.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Zomerse fotosessie koninklijke familie

Geplaatst

op

door

Vandaag vond de jaarlijkse koninklijke fotosessie plaats wat betekent dat de koninklijke familie zich laat fotograferen. Dit jaar gebeurde dat in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, waar de koninklijke familie sinds dit jaar woont. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vertonen zich samen met dochters Amalia, Alexia en Ariane voor de dan aanwezige pers.

Tientallen journalisten uit binnen- en buitenland waren naar Den Haag afgereisd om de koning en zijn familie vast te leggen. Er werden onder meer foto’s gemaakt van het hele gezin, maar ook van alleen koningin Máxima en haar dochters.

Twee keer per jaar is er een persmoment om te zorgen dat de koninklijke familie een rustige vakantie kan hebben. Daarna is het de bedoeling dat media ze met rust laten. Als journalisten de privacy tóch niet respecteren, dan kan de Rijksvoorlichtingsdienst beslissen ze een volgende keer niet meer uit te nodigen.

Lees verder

Nederland

Man overlijdt bij politiebureau in Spijkenisse

Geplaatst

op

door

Bij het politiebureau in Spijkenisse is donderdagochtend een man overleden. Waar hij precies aan is overleden, kon de politie mede in verband met het nog lopende onderzoek niet meedelen.

De politie werd rond 03.00 uur gealarmeerd door buurtbewoners in Hellevoetsluis. Daar liep een man op straat die om hulp schreeuwde. Agenten namen hem mee naar het bureau in Spijkenisse, waar de man kort na aankomst op de binnenplaats van het bureau overleed. De politie en ambulancepersoneel hebben hem nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

De Rijksrecherche onderzoekt het voorval. Of de man verwondingen had, kon een politiewoordvoerster niet zeggen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X