Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Winterse kou op komst in Nederland

Geplaatst

op

Nederland kan zich op gaan maken voor winterse kou de komende week. Doordat er koude lucht vanuit Scandinavië wordt aangevoerd zal de temperatuur flink dalen. ‘S nachts kan het zelfs gaan vriezen.

Komende maandag begint de kou en kunnen we een herfstdag verwachten. In de middag zal de zon nog wat gaan schijnen maar er kunnen ook buien met zachte hagel vallen. Door de wind uit het noordoosten kan het koud aanvoelen. Dinsdag zal beginnen met vorst doordat het ‘s nachts maar liefst min vijf of min zes kan worden. Ook kan er natte sneeuw vallen. Dit geldt overigens ook voor de woensdag. In Limburg en op de Veluwe kan de sneeuw zelfs blijven liggen. Normaal gesproken is het in deze tijd van het jaar zo’n tien graden celcius. Sinds 2003 is deze kou niet zo vroeg in het najaar voorgekomen in Nederland.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Vier doden bij ongeluk op A12 bij Den Haag

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn in de nacht van dinsdag op woensdag vier mensen om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in één auto, meldt de politie.

De auto is rond 1.00 uur op zijn zijkant tussen de vangrail en de geluidswal terechtgekomen. Hoe dit kon gebeuren, wordt onderzocht. De vier die zijn overleden zijn twee broers van 16 en 21 jaar uit Zoetermeer, hun 18-jarige neef uit Den Haag en hun aanstaande 26-jarige zwager uit Rotterdam.

De A12 tussen Nootdorp en Den Haag werd na het ongeluk in beide richtingen urenlang afgesloten voor onderzoek. De weg naar Utrecht werd in de loop van de nacht weer vrijgegeven, de weg richting Den Haag ging woensdagochtend om 6.30 uur weer open.

ANP

Lees verder

Nederland

Vmbo-examen gestolen uit auto docent

Geplaatst

op

Uit de auto van een vmbo-docent zijn vorige week vrijdag de opgaven, de instructies voor examinatoren en de correctievoorschriften van een centraal eindexamen gestolen. Dat meldt onderwijsminister Arie Slob aan de Tweede Kamer.

Het gaat om een zogenoemd centraal schriftelijk en praktisch examen voor het vak Zorg en Welzijn, dat niet overal tegelijk wordt afgenomen. Scholen hebben daar van 1 april tot 5 juli de tijd voor. Het examen bestaat uit verscheidene onderdelen, zowel praktijkgericht als theoretisch.

Van dergelijke examens bestaan twee versies, die gelijk over de scholen worden verdeeld. Scholen waar het examen nog moet worden afgenomen, moeten vanaf 6 mei, het einde van de meivakantie, de andere versie gebruiken. Voor leerlingen die het examen al hebben gemaakt, heeft de diefstal volgens Slob geen gevolgen.

ANP

Lees verder

Meest gelezen