Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Winterse kou op komst in Nederland

Geplaatst

op

door

Nederland kan zich op gaan maken voor winterse kou de komende week. Doordat er koude lucht vanuit Scandinavië wordt aangevoerd zal de temperatuur flink dalen. ‘S nachts kan het zelfs gaan vriezen.

Komende maandag begint de kou en kunnen we een herfstdag verwachten. In de middag zal de zon nog wat gaan schijnen maar er kunnen ook buien met zachte hagel vallen. Door de wind uit het noordoosten kan het koud aanvoelen. Dinsdag zal beginnen met vorst doordat het ‘s nachts maar liefst min vijf of min zes kan worden. Ook kan er natte sneeuw vallen. Dit geldt overigens ook voor de woensdag. In Limburg en op de Veluwe kan de sneeuw zelfs blijven liggen. Normaal gesproken is het in deze tijd van het jaar zo’n tien graden celcius. Sinds 2003 is deze kou niet zo vroeg in het najaar voorgekomen in Nederland.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Rutte wenst Johnson succes met vervolgstappen

Geplaatst

op

door

Premier Mark Rutte heeft de Britse premier Boris Johnson succes gewenst met de volgende stappen in het Britse Lagerhuis met betrekking tot de brexit. Rutte twitterde zaterdagavond: “Zojuist contact gehad met @BorisJohnson en de situatie rond #Brexit doorgesproken. Heb hem succes gewenst met de volgende stappen in het Britse Lagerhuis. We hebben afgesproken nauw contact te houden.”

Lees verder

Nederland

Brand in zalencentrum Loil onder controle

Geplaatst

op

door

De grote brand die in zalencentrum Lara in het Gelderse Loil in de nacht van zaterdag op zondag woedde, is onder controle. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer. De bewoners van 8 huizen, die door de politie uit voorzorg zijn ontruimd, zijn opgevangen in de pastorie. Bekeken wordt wanneer ze kunnen terugkeren.

De brand ontstond vannacht toen niemand aanwezig was in het pand en werd ontdekt door omwonenden. Op enig moment sloeg het vuur over naar een ouder gedeelte van het zalencomplex. Het dak daarvan bevatte asbest en stortte in. Volgens de brandweer zijn er asbestdeeltjes aangetroffen in het pand, maar hebben die zich niet verspreid in de directe omgeving. “Er is geen gevaar voor omwonenden”, aldus de brandweerwoordvoerder.

Het zalencomplex bestond uit vier zalen, foyer, café en restaurant en moet volgens de brandweer “als verloren worden beschouwd.”

Lees verder

Meest gelezen

X