Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Wijnaldum:’Hoe haal je het in je hoofd’

Geplaatst

op

door

Georginio Wijnaldum heeft tijdens de persconferentie uitgesproken en hij heeft geen goed woord over voor de situatie rondom de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior van gisteren. Ahmad Mendes Moreira kreeg te maken met racistische spreekkoren. Volgens Wijnaldum is het een maatschappelijk probleem en heeft FC Den Bosch de situatie volledig verkeerd aangepakt.

De middenvelder van Liverpool is zichtbaar boos als hij over het incident spreekt. “Persoonlijk kwam dit heel hard aan, omdat ik niet had verwacht dat dit in Nederland zou gebeuren. Ik ben heel erg geschokt.”

“Hoe er daarna mee omgegaan is vind ik persoonlijk heel kwalijk. Niet alleen van de trainer, maar ook van de club. Maar wat kan ik doen? Het is een maatschappelijk probleem”, gaat Wijnaldum verder.

Wijnaldum: “Ik vind dat wij als spelers elkaar moeten steunen, maar je kunt als speler niet veel doen. Het is ook iets voor de politiek, er moet keihard opgetreden worden.”

Naast het racisme vanaf de tribunes was er ook een man te zien die een Hitlergroet bracht. Wijnaldum snapt daar niets van. “Hoe haal je het in je hoofd? Je voorouders hebben jarenlang voor je gevochten, zodat je een vrij leven kan hebben. Respectloos. Dat kan niet vind ik, daar moet keihard worden ingegrepen.”

Wijnaldum had ook een mening over de Zwarte Pieten discussie. De middenvelder vind het gebruik van Zwarte Pieten tijdens het Sinterklaas feest niet meer van deze tijd. “Dat is echt aan verandering toe.”

Bondscoach Ronald Koeman , kan zich scharen achter Wijnaldum. “Gini heeft het goed verwoord. Je moet gewoon het veld afstappen. Gewoon weggaan. Oranje ook ? Oranje ook ja. Iemand moet het toch doen.”

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Recreatief gebruik lachgas wordt verboden

Geplaatst

op

door

Het kabinet komt met een verbod op het recreatief gebruik van lachgas. Uit onderzoek is gebleken, dat het aantal ernstige gezondheidsincidenten toeneemt en dat mensen “veel overlast door zwerfvuil” ervaren als gevolg van rondslingerende lachgaspatronen.

Het recreatief gebruik kan praktisch worden verboden door lachgas op lijst II van de Opiumwet te plaatsen, waar bijvoorbeeld ook de hennepplant op staat. Het Coördinatiepunt Assessment en Monitoring nieuwe drugs (CAM) heeft het recreatief gebruik van lachgas onderzocht en stelt dat gebruik van grote hoeveelheden tot ernstig en blijvend neurologisch letsel kan leiden, “zoals een dwarslaesie.” In het onderzoek wordt dan ook gesteld dat het aanbod van lachgas beperkt zou moeten worden door bijvoorbeeld de verpakkingsgrootte te limiteren.

“Lachgas lijkt verslavend te zijn bij frequent gebruik en mogelijk treedt tolerantie op. Lachgas wordt veel gebruikt door uitgaanders en door jongeren onder de zestien jaar”, aldus het CAM. In het CAM zitten deskundigen van onder meer de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Trimbos-instituut.

“Lachgas is oorspronkelijk bedoeld voor onder meer gebruik in slagroomspuiten in de horeca. Deze eigenlijke toepassingen van lachgas worden van het verbod vrijgesteld”, zo laat staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport weten. Volgens Blokhuis is het dan ook de bedoeling dat de eigenlijke aanbieders van lachgas, zoals groothandels, detailhandels, horeca en gasproducenten, zo min mogelijk geraakt worden door het besluit. Daarom zullen er gesprekken met deze aanbieders gevoerd worden.

Lees verder

Nederland

Ajax mist Promes tegen Valencia, Onana wel fit genoeg

Geplaatst

op

door

Quincy Promes mist dinsdagavond de thuiswedstrijd van Ajax tegen Valencia in de Champions League. De aanvaller heeft te veel last van een kuitblessure, die hij vorige week opliep tegen FC Twente.

“Dat is een grote tegenvaller, maar het is zoals het is”, zei trainer Erik ten Hag. “We missen ook al David Neres en Zakaria Labyad. Maar we hebben ook spelers die dit kunnen opvangen.”

Promes is dit seizoen de clubtopscorer van Ajax, met tien doelpunten in de eredivisie en vier treffers in de Champions League. André Onana kan wel in actie komen voor Ajax in de laatste groepswedstrijd van de Champions League. De doelman haakte zaterdag voortijdig af op de training. “We hebben een MRI-scan laten maken maar er was niets te zien”, zei Ten Hag.

Ajax heeft tegen Valencia aan een punt voldoende om de achtste finale van de Champions League te bereiken.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen