Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Wijnaldum koopt vier seizoen kaarten van ‘oude’ club Sparta

Geplaatst

op

Img 7144446919ba 1

Georginio Wijnaldum de voetballer van Liverpool helpt zijn voormalige jeugdclub Sparta. Wijnaldum zal vier seizoenkaarten van de club Sparta ten gunste van de supporters aanschaffen. Deze vier seizoens kaarten zullen verloot worden onder de supporters van voetbalclub Sparta Rotterdam.

Georginio levert zo een bijdrage om zijn voormalige club Sparta te ondersteunen. Door de corona crisis probeert de club zich in deze moeilijke tijd te doorstaan. Alle financiële ondersteuningen zijn voor de club meer dan welkom.

Virgil van Dijk heeft eerder ook een soortgelijke actie gedaan maar dan voor FC Groningen. Wijnaldum heeft ook gevolg gegeven aan deze actie en kocht de seizoenskaarten bij de club Sparta. “Virgil, topactie. Ik volg je en ga dit ook doen voor fans van Sparta Rotterdam”, aldus Wijnaldum op een twitter bericht van de aanvoerder van Oranje.

Georginio Wijnaldum begon als jeugdspeler bij de Rotterdamse club en belandde in 2004 bij Feyenoord. Vervolgens ging de voetballer van PSV naar Newcastle United, en momenteel speelt Wijnaldum bij Liverpool waar hij mooie successen beleeft.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Parbhoesingh
zondag 17 mei 2020 18:55

Denk ook aan mij wijnaldum.Ik jeb met een wijnaldum in su gewerkt bij de mp.
Tang boeng.

Doerga
zondag 17 mei 2020 19:52

Ik hen net 1 gewerkt bij de politie. Motoragent

Parbhoesingh
zondag 17 mei 2020 22:07

Je doet het heel goed wijnaldum.Heb je trots als surinamer.Ik duim voor jouw.Tang boeng.krachtie.
Gr van primAdvertentie

Nederland

Rutte jaagt EU landen stuipen op ‘t lijf

Geplaatst

op

Img Ed88b89db7c6 1

Het geruzie tussen de Europese bondgenoten is dit maal niet binnenskamers gebleven. Voor ‘t eerst was er zo openlijk sprake van een clash tussen de EU toppers. De harde opstelling van Mark Rutte was aanleiding voor een heftige confrontatie.

De wat minder rijke bondgenoten moesten het onderspit delven. Er werd geen gehoor gegeven aan hun eisen. Ze voelden zich onder druk gezet en met de rug tegen de muur geplaatst. Rutte eiste hervormingen van met name Hongarije waar de democratie nog niet op ‘t niveau zou zijn van de andere Europese landen.

Dat Rutte uitgerekend op dit moment zijn eisen voor hervormingen op tafel moest leggen schoot menig een in ‘t verkeerde keelgat. Ziedend en bijna buitelend over zijn woorden wees de Hongaarse premier de vinger naar Rutte. Rutte is in de ogen van Hongarije de boosdoener en verantwoordelijk voor alle narigheid.

Nederland was de initiatiefnemer van de Europese Unie. Zij zijn de spin-docters van de euro. Het had er schijn van dat Rutte dat nog eens goed duidelijk wilde maken. Even leek t alsof de Hongaarse Premier een roepende in de woestijn zou blijven. Maar nadat Merkel en Macron beiden witheet en met stoom uit de oren de onderhandelingstafel verlieten ging ‘r een lichtje branden bij Rutte.

Was hij misschien toch te ver gegaan? Na een afkoelingsperiode van enkele uren is er een akkoord bereikt over de miljardensteun bestemd voor herstel van de Europese economie en een noodfonds voor bestrijding van het Corona virus.

Culturu.com.

Lees verder

Nederland

Suriname is een mislukte staat

Geplaatst

op

Img 4a34c7a74fc6 1

Dezelfde Stef Blok die Suriname als “Failed State” betitelde staat nu voor aan in de rij om Suriname hulp te bieden. Is dit zijn manier om sorry te zeggen of moeten we juist nu op onze hoede zijn? Wat moeten we met z’n allen hiervan denken?
Zand ‘r over en ouwe jongens krentenbrood? Suriname heeft dringend hulp nodig maar de snelheid waarmee de diplomatieke betrekkingen “hersteld zijn” wekt argwaan. Betekent deze “move” dat Suriname nu een gelijkwaardige onderhandelings partner is
?


Nog vers in het geheugen ligt de knallende ruzie met de zuiderburen(Spanje, Portugal en Italië) over centen. Nederland heeft notabene als bondgenoot samengespannen met andere rijke landen om de steun aan de zuiderburen te dwarsbomen. Terwijl al die landen gebukt gingen onder een hoog sterfte cijfer als gevolg van het Coronavirus. De genoemde drie landen zouden zich schuldig gemaakt hebben aan “ teveel drank en vrouwen”. Verder heeft hun keuze voor bestuurders tot gevolg dat er op populisten gestemd wordt en niet voor leiders die durven om impopulaire maatregelen te nemen.
De weigering om over de brug te komen heeft Nederland het imago van “koele rekenmeester” opgeleverd.

In ruil voor steun moesten de zuiderburen vertellen hoe ze hun boekhouding op orde gaan brengen. Nee Nederland is bepaald niet geliefd in de Europese Unie. Gerard Zalm kreeg de bijnaam “Il duro” de harde. En Jeroen Dijsselbloem moest ook al een keer z’n excuses aanbieden voor z’n uitspraak; “Ik kan niet al mijn geld aan drank en vrouwen uitgeven om daarna om hulp te vragen”. Ook de VS en Brazilië hebben Suriname hulp geboden. Wat zal deze hulp Suriname kosten? Met andere woorden wat willen Nederland, de VS en Brazilië in ruil hebben voor hun steun?

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen