Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Wielerliefhebbers zamelen geld in voor kindertehuis Samuel in Paramaribo

Geplaatst

op

Vanmorgen startte voor de 26e keer een groep van zo’n honderd wielerliefhebbers door het Noord-Hollandse landschap. Hiermee halen zij geld op voor kindertehuis Samuel in Paramaribo.

Volgens voorzitter van Stichting Sponsorfietstocht.nl is het ooit begonnen door Gerie Pool uit de plaats Petten. Gerie adopteerde een kind uit een kindertehuis in Paramaribo en zag wat voor omstandigheden er waren en besloot dat er wat moest gebeuren. Na het overlijden van Gerie Pool heeft een aantal vrienden van de fietstocht uit Petten de organisatie voortgezet, waardoor de sponsorfietstocht in stand gehouden werd.

Sinds 2004 heeft de stichting geld op gehaald en hiermee verschillende doelen weten te realiseren voor het Kindertehuis.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

‘Bloedmaan’ maandagochtend te zien tijdens volledige verduistering

Geplaatst

op

De maan zal maandag volledig bloedrood kleuren tijdens een totale verduistering. Wie de zogenaamde ‘bloedmaan’ mist, moet tot 7 september 2025 wachten voor de eerstvolgende volledige eclips in Nederland.

De eerste veranderingen in het maanlicht beginnen rond 3.35 uur, maar dan is er nog niet veel te zien. De echte verduistering begint rond 5.41 uur en duurt iets meer dan een uur. Dan is de maan bloedrood. Het hoogtepunt is rond 6.12 uur. Daarna duurt het een paar uur voor de maan weer normaal schijnt.

De maan straalt zelf geen licht uit, maar weerkaatst het licht van de zon. Een maansverduistering vindt plaats als de aarde precies tussen de zon en de maan in komt. De maan staat dan in de schaduw van de aarde.

Het zonlicht gaat wel langs de aarde. De dampkring buigt het dan af naar de maan. Rood licht wordt het best afgebogen. Daardoor kleurt de maan tijdens een verduistering rood. Dat wordt een bloedmaan genoemd.

ANP

Lees verder

Nederland

Vrouw (29) komt om door ernstig ongeval vrachtwagen

Geplaatst

op

Een 29-jarige vrouw is donderdag overleden door een ernstig verkeersongeval in haar woonplaats Groningen. Ze fietste op een rotonde en werd geschept door een vrachtwagen.

Zwaargewond werd ze naar een ziekenhuis gebracht waar ze kort na aankomst overleed aan haar verwondingen. De politie onderzoekt wat er precies gebeurd is. De politie komt graag in contact met getuigen van het ongeval.

Lees verder

Meest gelezen