woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(2)

Wie is Malcolm Jones (Pvdd) ?

lees ook ...

Waar kunnen we je vinden op het stembiljet?
Leiden, Partij voor de Dieren, lijstnummer: 6, positie op de lijst: 5

Vertel ons iets over jezelf dat we nog niet weten.
Ik ben veganist geworden na het zien van de documentaire Game Changers. In eerste instantie om progressie te boeken met mijn passie fitness. Met de tijd ben ik steeds meer open gaan staan voor het ethische argument tegen het doden van dieren, zowel vanwege dierenleed als vanwege de negatieve impact op de planeet. Sinds ik dit meer heb geaccepteerd probeer ik ook anderen te inspireren en te laten zien dat het niet alleen een levensstijl van de elite is. Ik zal altijd strijden tegen onrechtvaardigheid in alle vormen en voor mij past de manier waarop we nu met dieren omgaan niet in een rechtvaardige wereld.

Wat is volgens jou het belang van een initiatief als Kleur de Kamer?
Het initiatief maakt de diversiteit van de Nederlandse politiek zichtbaar. Dit is ontzettend nodig, juist omdat er nog steeds zo weinig diversiteit is. Het is belangrijk dat iedereen zich gerepresenteerd voelt in de politieke arena. Vroeger herkende ik me niet in de politiek en voelde ik mij niet gezien. Als ik vroeger een politicus had gezien die op mij leek en echt voor mijn belangen streed, was ik eerder politiek actief geworden. Daarom is het belangrijk dat de politiek een goede afspiegeling is van de samenleving.

Wat vind je het leukst aan je gemeente en waarom?
Ik geniet van de vele terrasjes langs en op het water en het karakteristieke centrum. Ik woon net iets buiten het centrum en we hebben ook een mooi groot park op loopafstand waar ik graag kom om te lopen met mijn hond Dobby. Zeker tijdens de lockdown periodes was ik er erg blij mee dat ik kon genieten van natuur die dichtbij is.

Wat wil je als eerste veranderen zodra je raadslid bent?
Vanwege de klimaatcrisis is het hard nodig dat Leiden serieuze stappen om klimaatneutraal te worden. Daarom zijn drie dingen voor mij belangrijk: Het verhogen van betaalbaar plantaardig aanbod in Leiden, het verminderen van (plastic) afval en een beter contact met de natuur.
Ook zijn er nog veel mensen die tussen wal en schip raken in Leiden. Ik wil ervoor pleiten om stadsbrigadiers in te voeren. Dit is een initiatief uit Rotterdam dat ervoor zorgt dat de gemeente beter in contact blijft met de stad en de schrijnende gevallen beter geholpen worden.

Wat hoop je over 4 jaar bereikt te hebben in je gemeente?
Klimaatrechtvaardigheid! De strijd om het klimaat wordt vaak als een witte strijd ervaren. Maar het is van ons allemaal: corona heeft laten zien dat kwetsbare groepen zwaarder getroffen worden in tijden van crisis.  Klimaatrechtvaardigheid betekent dat de lasten op een eerlijke manier worden verdeeld. Denk bijvoorbeeld aan dat de gemeente huurwoningen gaat verduurzamen en energiearmoede tegen gaat.
Ook wil ik dat de natuur en dieren worden gezien als onderdeel van de stad! Er wonen meer dieren in Leiden dan mensen! En toch worden hun belangen vaak niet meegewogen in beslissingen van de gemeente.
Wist je dat mensen die in een groene omgeving wonen, vaak gezonder zijn? En dat juist vooral de rijkere mensen in groene wijken wonen? Onrechtvaardigheid zit ingebakken in de stad. Ik wil dat anders: voldoende groen in alle wijken!

Waarom zou men juist op jou moeten stemmen?
Oprah Winfrey deed een prachtige uitspraak: ‘Turn your wounds into wisdom’. Ik wil mijn eigen ervaringen met onrechtvaardigheid en discriminatie inzetten om Leiden een veel eerlijkere stad te maken! Ik ben geen politicus die hetzelfde doet als de rest maar toevallig zwart is. Ik breng mijn ervaring en perspectief mee in elk voorstel dat ik doe. Ik kan nu trots zeggen dat ik een academische graad heb. Het heeft me echter veel moeite gekost. Niet vanwege de leerstof, maar omdat het moeilijk kan zijn om je weg te vinden in een wereld waar je als anders wordt gezien.
Er is veel te weinig kleur in de Leidse politiek. Ik wil het voor andere met een multiculturele afkomst makkelijker maken om ook dit te bereiken. Ik wil ze die steun geven die ze nodig hebben als ze denken dat ze het niet meer kunnen. Door een voorbeeld te zijn, maar ook door de politiek in te gaan en zo invloed uit te oefenen op het beleid.
Als jij Leiden groener, duurzamer, eerlijker en rechtvaardiger wilt maken, stem dan op mij.

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?
Instagram: @malcolmjonespvdd en @jegroenemattie
Facebook: https://www.facebook.com/malcolmgjones/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/malcolm-griffin-jones
Twitter: @MalcolmjonesPvdD

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandWie is Malcolm Jones (Pvdd) ?