Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Wederom zwaar ongeval op A73

Geplaatst

op

door

Bij een verkeersongeval met een vrachtwagen en een personenauto op de A73 is dinsdagavond een vrouw om het leven gekomen. Twee mannen raakten gewond bij het ongeluk, meldt de politie. De A73 is afgesloten voor politie-onderzoek.

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding van een ongeval tussen een vrachtwagen en een personenauto op de A73 ter hoogte van Maasbracht. De bestuurder van de vrachtwagen was achterop een auto met drie personen gereden. Een vrouw is hierbij om het leven gekomen. De andere inzittenden, twee mannen, zijn gewond geraakt. Een van hen is met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht, de andere man kwam er met lichte verwondingen van af.

De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Ruim anderhalf uur later deed zich op de A73 opnieuw een aanrijding voor, toen een voertuig achterop de file botste die was ontstaan door het eerste ongeval. Daardoor raakten twee mensen gewond, aldus de politie.

Maandagmiddag gebeurde ook al een ernstig ongeval op de A73 waarbij een vrachtwagen betrokken was. De inzittenden van een auto, een gezin met een kind van acht, werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De snelweg was ook toen lang dicht in verband met politieonderzoek en opruimwerkzaamheden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

EU evacueert 250 Fransen en 100 personen met andere nationaliteit uit Wuhan

Geplaatst

op

door

De Europese Unie gaat op verzoek van Frankrijk de evacuatie van burgers coördineren uit de Chinese stad Wuhan, het epicentrum van het coronavirus. Deze week vertrekken twee vliegtuigen met daarin minstens 250 Fransen en 100 andere EU-burgers. Het is niet bekend of hier ook Nederlanders onder zijn.

In Wuhan verblijven momenteel twintig Nederlanders. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat het niet is uitgesloten dat zij deze week terugkomen met een van deze vluchten. Het ministerie is in gesprek en onderzoekt hiernaast nog meer opties.

Het eerste vliegtuig, met alleen Fransen aan boord, zal woensdag opstijgen naar Parijs. Het tweede vliegtuig met overige EU-burgers vertrekt later deze week. De EU zal bijdragen aan de transportkosten. De Europese Commissie heeft hiervoor een speciaal potje met geld, het zogeheten ‘mechanisme voor civiele bescherming’, dat kan worden ingezet bij noodsituaties en natuurrampen.

Alleen gezonde mensen, zonder symptomen van het virus, mogen mee. Wel bestaat de kans dat de mensen al besmet zijn, maar dat dit zich nog niet in lichamelijke klachten uit. Om deze reden zullen de EU-burgers uit Wuhan direct in quarantaine worden geplaatst.

In Nederland wordt het virus voortaan aangeduid als A-ziekte, waardoor artsen een meldingsplicht hebben bij de GGD als er aanwijzingen zijn dat een patiënt mogelijk het virus draagt. Besmette mensen kunnen gedwongen worden opgenomen of in isolatie worden geplaatst. Alle ziekenhuizen in Nederland beschikken over zulke locaties. Op Schiphol worden vooralsnog geen extra maatregelen genomen.

In totaal heeft het coronavirus al geleid tot de dood van 106 personen. Daarnaast zijn er meer dan 4.500 mensen besmet. Buiten het Chinese vasteland om zijn er in vijftien landen, waaronder Duitsland en Frankrijk, besmettingen geconstateerd.

Lees verder

Nederland

Advocaat heeft goede hoop op komst Özyakup naar Feyenoord

Geplaatst

op

door

Oguzhan Özyakup is bijna Feyenoorder. De Rotterdammers staan op het punt de in Zaandam geboren middenvelder op huurbasis over te nemen van Besiktas. “Het ziet er goed uit, maar er is nog niets getekend”, zei trainer Dick Advocaat dinsdag voorafgaand aan het restant van de bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord.

Feyenoord versterkte de selectie maandag al met Robert Bozenik. De Slowaak ondertekende een contract voor 4,5 jaar. Technisch directeur Frank Arnesen zei toen al bezig te zijn met een middenvelder en dat huren vanwege de financiële mogelijkheden bij Feyenoord daarvoor nu de enige optie is.

De 27-jarige Özyakup verruilde in 2008 de jeugd van AZ voor die van Arsenal. Hij speelt sinds 2012 voor Besiktas, waarmee hij in 2016 de landstitel won. Dat jaar deed hij met Turkije ook mee aan het Europees kampioenschap.

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen