Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Wederom zwaar ongeval op A73

Geplaatst

op

door

Bij een verkeersongeval met een vrachtwagen en een personenauto op de A73 is dinsdagavond een vrouw om het leven gekomen. Twee mannen raakten gewond bij het ongeluk, meldt de politie. De A73 is afgesloten voor politie-onderzoek.

Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding van een ongeval tussen een vrachtwagen en een personenauto op de A73 ter hoogte van Maasbracht. De bestuurder van de vrachtwagen was achterop een auto met drie personen gereden. Een vrouw is hierbij om het leven gekomen. De andere inzittenden, twee mannen, zijn gewond geraakt. Een van hen is met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht, de andere man kwam er met lichte verwondingen van af.

De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Ruim anderhalf uur later deed zich op de A73 opnieuw een aanrijding voor, toen een voertuig achterop de file botste die was ontstaan door het eerste ongeval. Daardoor raakten twee mensen gewond, aldus de politie.

Maandagmiddag gebeurde ook al een ernstig ongeval op de A73 waarbij een vrachtwagen betrokken was. De inzittenden van een auto, een gezin met een kind van acht, werden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De snelweg was ook toen lang dicht in verband met politieonderzoek en opruimwerkzaamheden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Directeur Galgenwaard: stadion is veilig, wedstrijd tegen VVV gaat door

Geplaatst

op

door

Het dak van Stadion Galgenwaard van FC Utrecht is in orde. De overkappingen van de vier tribunes zijn gisteren en vandaag extra gecontroleerd en daarbij zijn “geen kapotte verbindingen of gescheurde lassen geconstateerd, de kust is veilig”, zegt stadiondirecteur Jan Spelt. De wedstrijd van zondag tegen VVV-Venlo kan gewoon doorgaan en alle supporters kunnen plaatsnemen op de tribunes. 

Aanleiding voor de inspectie is het instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar. De overkapping boven de Molenaartribune stortte op 10 augustus in. Op andere plekken dreigt het dak ook naar beneden te komen. Scheurende lasnaden zijn de boosdoener. 

Meteen na het instorten had de Galgenwaard ook al naar zijn dak laten kijken. Toen werd niets vreemds ontdekt, maar de oorzaak bij AZ was toen nog niet bekend. Om elke twijfel uit te sluiten, liet het stadion de lasnaden nogmaals inspecteren. 

Het stadion van AZ is gebouwd door het inmiddels failliete bouwbedrijf Midreth. Dat was ook verantwoordelijk voor de grote herbouw van de Galgenwaard.

Lees verder

Nederland

Explosie woning mogelijk door granaat politie

Geplaatst

op

door

De explosie die donderdagavond plaatsvond in een woning in Hoensbroek is waarschijnlijk veroorzaakt door een flitsgranaat van het binnenvallend arrestatieteam van de politie.

Dit hebben burgemeester Emile Roemer, de politie en de brandweer tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Heerlen bekendgemaakt. De hulpdiensten kwamen op een melding af van een verwarde man die zijn woning tot ontploffing wilde brengen.

Bij de inval van de woning werd een flitsgranaat gebruikt. Deze granaten worden door agenten van een arrestatieteam gebruikt om verdachten te desoriënteren. In de verwarring die na de knal ontstaat, stormen de agenten het pand binnen. In Hoensbroek vond de explosie plaats nadat de flitsgranaat van de politie ontplofte.

De Rijksrecherche gaat onderzoek doen naar het handelen van de politie tijdens het incident. “Achteraf vragen wij ons af: hebben wij het goede gedaan?”, aldus de politie.

Lees verder

Meest gelezen

X