donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Waarnemers gezocht om toe te zien op wapencontrole

lees ook ...

Een oproep van burgermeester Halsema in het kader van een proef die de politie in september begint heeft voor 22 aanmeldingen gezorgd. Deze Amsterdammers zullen erop toezien dat de politie bij controles op wapenbezit mensen willekeurig uitzoekt en niet op basis van uiterlijke kenmerken, waaronder huidskleur.  

De controles zullen in september worden uitgevoerd in vijf buurten; Bijlmer-Centrum, Burgwallen Nieuwe Zijde, Geuzenveld, de Dapperbuurt en de Waterlandpleinbuurt. De gemeente Amsterdam wil onderzoeken of meer wapencontroles leiden tot geweld met wapens en minder illegaal wapenbezit, met name onder jongeren.

Bij het preventief fouilleren op wapenbezit mogen waarnemers aanwezig zijn, schrijft burgemeester Halsema Instagram. Ze doet een tweede oproep aan Amsterdammers om zich als waarnemer te melden.

De gemeente Amsterdam voegt daaraan toe dat het fouilleren tijdens deze proef “zonder aanzien des persoons” gebeurt. Van de politie zal er ook een waarnemer aanwezig zijn die hierop toeziet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandWaarnemers gezocht om toe te zien op wapencontrole