maandag 15 augustus 2022
23.9 C
Paramaribo
25.8 C
Amsterdam
0
(0)

Vuurwerkverbod, maar toch vuurwerkongelukken

lees ook ...

Tiener omgekomen na val uit woning in Amsterdam

In Amsterdam is een jongen het afgelopen weekend in de nacht van zaterdag op zondag, uit het raam van een woning gevallen vanuit de derde verdieping in de Pieter Aertzstraat. Hij kwam terecht in de tu...

Ondanks het vuurwerkverbod, is er oudjaarsnacht behoorlijk wat afgeschoten. Het vuurwerk werd vooral in Belgie gekocht, daar er een verkoopverbod was in Nederland. Er is één fataal ongeval geweest en er hebben zich wat vuurwerkongelukken voorgedaan.

Een jongen van 12 jaar verloor het leven toen hij langs een huis liep waar zwaar vuurwerk werd afgeschoten. Een andere jongen raakte gewond. In Rotterdam, Lombardijen verloor een man zijn voet en een ander een hand door vuurwerk. In Kootwijkerbroek is een jongen een hand kwijt geraakt na een ontploffing van vuurwerk en een andere jongen raakte gewond aan zijn gezicht.

In het Ziekenhuis Gelderse Vallei werden er zeven slachtoffers met letsel door vuurwerk, op de spoedeisende hulp (SEH) behandeld.Twee van hen raakten gewond door carbidschieten.

In Nieuw-Vennep is een 51-jarige man zwaargewond door vuurwerk. Het vuurwerk werd mogelijk door een persoon in zijn tuin gegooid. Hij pakte het op en na een ontploffing liep hij letsel op aan zijn hand en been.

Jonge kinderen raakten gewond door een Tik-Tok chalenge waarbij ze vuurwerk moet uitstampen.

Hopelijk blijft de vuurwerk ongelukkenstand hierbij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandVuurwerkverbod, maar toch vuurwerkongelukken