zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
5
(2)

Vrouw beland in ziekenhuis na Indiaas ‘spiritueel reinigingsritueel’, Kriya

lees ook ...

Rotterdam opgeschrikt door tragische dood baby

In de Nederlandse stad Rotterdam is men opgeschrikt door een tragisch incident. In een auto is een dode baby aangetroffen. De auto heeft een Belgisch kenteken en stond aan de Vlaardingweg. Hulpdien...

Een 37-jarige Nederlandse vrouw Denise Ermes is na een kriya-detox in een Mexicaans ziekenhuis terecht gekomen. Het middel is in de handel te krijgen als een ‘spiritueel renigingsritueel’, en houdt in dat zes liter zoutwater gedronken moet worden om de darmen schoon te spoelen. Dit kan echter zeer belastend zijn voor de ingewanden. De nieren kunnen het begeven met de dood als gevolg in het ergste geval.

Het ritueel schrijft voor dat in totaal zes liter lauwwarm zoutwater moet worden gedronken op een lege maag terwijl men een aantal yoga-oefeningen toepast. Ermes had geen succes daarmee. Zij moest hevig braken, en kreeg een gescheurde slokdarm en een klaplong, waardoor zij in een coma moest worden gebracht. Ermes is nu buiten levensgevaar.

De vrouw had geen reisverzekering met werelddekking afgesloten. Nu moet zij 20.000 euro per dag betalen voor de ziekenhuisopname. Vriendinnen zijn daarom te hulp geschoten, door een inzamelingsactie te starten om de kosten te dekken. Zij hebben ondertussen 90.000 euro binnen.

Detoxen, ontgiften en ontslakken zijn woorden die gebruikt worden voor het ‘reinigen’ van het lichaam. Dit zou afval- en gifstoffen moeten helpen afvoeren. Verschillende vormen, van een paar dagen leven op groentesap, tot het drinken van klei worden aangeboden in de alternatieve zorg. Detoxen wordt vooral na feestdagen aangewend. Het wordt niet alleen gezien als reiniging van het lichaam, maar in bepaalde gevallen ook van de geest.

Tot nu toe is bovenstaande wetenschappelijk niet onderbouwd. Mdl-arts Arjan Bredenoord van het Amsterdam UMC zegt nadrukkelijk, dat het lichaam zichzelf reinigt: “Het is helemaal niet nodig om te ontgiften of te ontslakken. De lever en de nieren houden het bloed schoon. De darmen dragen daar ook aan bij. Na ongeveer 90 minuten niet eten vinden er in de dunne darm krachtige samentrekkingen plaats die de laatste resten doorduwen naar de dikke darm. Dit proces gebeurt bijvoorbeeld ’s nachts, als we slapen. Het lichaam is dan weer schoon, tot er weer wordt gegeten”.

Het Voedingscentrum ondersteunt het inzicht dat het lichaam zichzelf reinigt. “Detoxen kan schadelijk  zijn en averechts werken. We adviseren mensen dan ook vooral goed op te letten. Dankzij het opruimmechanisme van het lichaam worden de meeste stoffen in onze voeding al opgeruimd en uitgescheiden, schrijft het Voedingscentrum. “Van E-nummers en bestrijdingsmiddelen is precies bekend op welke manier ze door de lever en nieren worden opgeruimd.” Het advies van de wetenschap dat al jaren geldt luidt: “Gevarieerd eten is de beste manier om gezond te blijven”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandVrouw beland in ziekenhuis na Indiaas 'spiritueel reinigingsritueel', Kriya