Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Vorig jaar 160 Surinamers geweigerd aan Nederlanders grens

Geplaatst

op

Vorig jaar zijn 160 mensen met een Surinaamse nationaliteit de toegang tot Nederland geweigerd. Deze personen werden niet toegelaten bij de douane op Schiphol om verschillende redenen.

In totaal zijn 2295 derdelanders de toegang tot Nederland geweigerd. Dit zijn mensen die niet uit de EU, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland komen. Surinamers maken in totaal 7 procent van de geweigerden uit en komen hiermee op een tweede plaats, na de Albanezen. Dit hoge aantal is te verklaren doordat veel Surinamers naar Nederland komen omdat zij banden hebben met het land of met mensen uit het land. De zes jaren voor 2015 stonden Surinamers op plek 1 van geweigerde personen.

Reizigers kan de toegang tot Nederland ontzegd worden doordat zij bijvoorbeeld niet beschikken over een (juist) reisdocument of visum of doordat zij geregistreerd staan als gezocht persoon of een strafblad hebben.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Twee doden bij ongeluk Breda

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op een viaduct over de A16 bij Breda zijn twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.

Volgens de politie kwamen twee auto’s in botsing op het viaduct. Een van de auto’s vloog vervolgens in brand. De dodelijke slachtoffers zaten allebei in de auto die vlam vatte. De gewonde uit de andere auto is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege de ernst van het ongeluk werd onder meer traumahelikopter opgeroepen.
Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Lees verder

Nederland

Nederlandse militair aangehouden met drugs op Curaçao

Geplaatst

op

Een 24-jarige Nederlandse militair is op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid aangehouden door bewakingspersoneel terwijl hij cocaïne bij zich had. Hij is overgedragen aan de opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair had een gebruikershoeveelheid op zak, dat is max. een halve gram. Het gaat om een matroos van het schip de Zr. Ms. Zeeland. Het schip is vorige week op Curaçao juist aangekomen om drugshandel op zee te bestrijden.
Defensie hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot harddrugs. Of de matroos is ontslagen, is niet bekendgemaakt.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |