Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Vorig jaar 160 Surinamers geweigerd aan Nederlanders grens

Geplaatst

op

door

Vorig jaar zijn 160 mensen met een Surinaamse nationaliteit de toegang tot Nederland geweigerd. Deze personen werden niet toegelaten bij de douane op Schiphol om verschillende redenen.

In totaal zijn 2295 derdelanders de toegang tot Nederland geweigerd. Dit zijn mensen die niet uit de EU, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland komen. Surinamers maken in totaal 7 procent van de geweigerden uit en komen hiermee op een tweede plaats, na de Albanezen. Dit hoge aantal is te verklaren doordat veel Surinamers naar Nederland komen omdat zij banden hebben met het land of met mensen uit het land. De zes jaren voor 2015 stonden Surinamers op plek 1 van geweigerde personen.

Reizigers kan de toegang tot Nederland ontzegd worden doordat zij bijvoorbeeld niet beschikken over een (juist) reisdocument of visum of doordat zij geregistreerd staan als gezocht persoon of een strafblad hebben.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

KNMI: Aardbeving in Groningen met kracht 3.4

Geplaatst

op

door

De provincie Groningen is woensdagochtend vroeg om 05.49 uur opgeschrikt door een aardbeving. Deze had een kracht van 3.4, aldus het KNMI. Volgens de meteorologische dienst lag het epicentrum van de beving in het dorp Westerwijtwerd. Dat ligt hemelsbreed ongeveer 18 kilometer ten noordoosten van het hoofdstad Groningen.

De aardbevingen in Groningen zijn het gevolg van de gaswinning in de provincie. Zo liet de NAM weten de gaswinning op meerdere plaatsen te stoppen of terug te schroeven. In een later stadium besloot het kabinet uiteindelijk de gaswinning helemaal te gaan afbouwen, naar nul rond 2030.

Het is nog onbekend of er sprake is van schade als gevolg van de aardbeving.

ANP

Lees verder

Nederland

Duncan Laurence eerste Nederlandse Songfestival-winnaar in 44 jaar

Geplaatst

op

door

DuncanLaurence heeft zaterdagavond voor het eerst in 44 jaar gezorgd voorNederlandse winst bij het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer Arcade wisthij in het Israëlische Tel Aviv alle overige 25 landen achter zich te laten.

Laurencebehaalde in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland(369) naar de tweede en derde plaats. De 25-jarige zanger werd al maanden alsfavoriet aangemerkt bij de bookmakers. Aan de finale deden in totaal 26 landenmee.

De vorige keer dat Nederland het Songfestival won was in 1975met Ding-a-dong van Teach-In. De 25-jarige Laurence is devijfde Nederlandse winnaar. Zijn winst betekent dat Nederland volgend jaar hetSongfestival organiseert.

Na definale werden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. Daaruit bleekdat Duncan Laurence zijn halve finale donderdag ook had gewonnen, voorNoord-Macedonië en Zweden.

In deandere halve finale, twee dagen eerder, was Australië de winnaar. Op plek tweeen drie eindigden toen Tsjechië en IJsland.

Laurence schreef Arcade zelf,samen met Wouter Hardy en Joel Sjöö. De zanger werkte onlangs in Stockholm aanmeer nieuwe muziek, waarmee hij door Nederland en Europa zal gaan toeren.

Lees verder

Meest gelezen