maandag 27 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

Verdeeldheid binnen Tweede Kamer over Gouden Koets

lees ook ...

De politieke partijen binnen de Tweede Kamer zijn verdeeld over het idee dat de koning en koningin in de toekomst met een omstreden slavernijbeeltenis op de koets door de residentie moeten rijden.Op de koets is een schildering zichtbaar waarop halfnaakte bewoners van de toenmalige koloniën rijkdommen aanbieden.

De linkse partijen en D66 vinden dat de Gouden Koets in een museum thuishoort, terwijl de rechtse partijen FvD, JA21 en PVV vinden dat de koning ermee de straat op moet kunnen. De andere partijen waaronder VVD en CDA aarzelen nog over dit vraagstuk

Sylvana Simons van Bij1 geeft aan dat het eindelijk eens afgelopen moet zijn met het paraderen van koloniale afbeeldingen als vorm van machtsvertoon. Aan de andere kant stelt FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren dat we niet emotioneel gechanteerd moeten worden “door een klein groepje drammerige extremisten dat onder elke steen racisme ziet.”

Alle andere partijen zijn hiertussenin. D66 is de enige duidelijke regeringspartij: “De premier heeft mijn volledige steun als de Gouden Koets in het museum blijft,” aldus Tweede Kamerlid Joost Sneller. Ook SP, GroenLinks en PvdA-Kamerlid Attje Kuiken zijn voor de museumoptie: “Laat hem daar lekker staan!”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandVerdeeldheid binnen Tweede Kamer over Gouden Koets