Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Veel schade door zware storm, Gelderland het zwaarst getroffen

Geplaatst

op

door

De storm die dinsdagavond over het land trok, heeft op verschillende plaatsen in Nederland schade aangericht. De plaatsen Rheden en Dieren in Gelderland werden zwaar getroffen door de storm. 

In de gemeente Rheden lijkt de schade het grootst. Alleen al uit Rheden zelf kwamen ruim honderd meldingen binnen. Zeven woningen zijn zwaar beschadigd geraakt.

De brandweer heeft de omvang van de schade nog niet in kaart  kunnen brengen, omdat de storm in de nacht plaatsvond. Nu het licht is, is volgens de zegsman pas goed te zien hoeveel schade er is. Hij verwacht daarom veel meer meldingen te ontvangen vandaag.

‘Er zijn veel woningen beschadigd geraakt, maar om hoeveel woningen het gaat is niet duidelijk. Dat zijn we nog aan het inventariseren’, vertelt woordvoerder van de veiligheidsregio Gelderland-Midden, René Bierman.

Bij de bewoners zit de schrik er goed in. ‘Ik ben echt geschrokken, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het leek wel een tornado’, vertelt een van de bewoners. Een andere ziet nog wel een positief punt. ‘Ik ben al vijf jaar aan het bakkeleien met de gemeente over een boom die voor mijn huis staat. Die is nu om.’

In Rheden liep een woonwagen  flinke schade op omdat het dak er vanaf waaide. De woning is voorlopig onbewoonbaar. Door de vele meldingen moesten de bewoners lang wachten op hulp van de brandweer.

Gedupeerden worden daarom ook verzocht om wanneer er geen sprake is van een gevaarlijke situatie de schade eerst bij de eigen verzekering op te geven om zo de brandweer te ontlasten. ‘We kunnen niet overal tegelijk zijn’, aldus de woordvoerder. De prioriteit ligt volgens hem bij het vrijmaken van de wegen, zodat hulpdiensten vrije doorgang hebben.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Brand uitgebroken op het dak van Hogeschool Rotterdam Heijplaat

Geplaatst

op

door

Op het dak van Hogeschool Rotterdam aan de RDM-kade op Heijplaat is woensdagmiddag rond 13.40 uur een grote brand uitgebroken.

De brandweer rukte met meerdere blusvoertuigen uit om het vuur te bestrijden. Hulpverleners ontruimden het pand uit voorzorg.

De brand was ongeveer een uur na de eerste melding onder controle. Om te inventariseren of het vuur volledig uit is, verricht de brandweer momenteel sloopwerkzaamheden op het dak.

Lees verder

Nederland

Vrachtwagen met acrylzuur crasht op A6: van Lelystad naar Friesland gesloten

Geplaatst

op

door

Een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen is vanochtend gecrasht op de A6 bij Emmeloord. De chauffeur raakte daarbij gewond. De snelweg is in de richting van Lelystad naar Joure dicht.

Er is een omleiding ingesteld. Verkeer vanuit Amsterdam naar het noorden kan omrijden via Amersfoort en Zwolle over de A1, de A28 en de A32.

De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. Mogelijk is de chauffeur van de vrachtwagen onwel geworden. De vrachtwagen ligt half in een sloot op een akker naast de A6.

Acrylzuur is een bijtende en brandbare stof. Volgens de brandweer lekt de tankwagen niet.

Lees verder

Meest gelezen

X