Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Veel schade door zware storm, Gelderland het zwaarst getroffen

Geplaatst

op

door

De storm die dinsdagavond over het land trok, heeft op verschillende plaatsen in Nederland schade aangericht. De plaatsen Rheden en Dieren in Gelderland werden zwaar getroffen door de storm. 

In de gemeente Rheden lijkt de schade het grootst. Alleen al uit Rheden zelf kwamen ruim honderd meldingen binnen. Zeven woningen zijn zwaar beschadigd geraakt.

De brandweer heeft de omvang van de schade nog niet in kaart  kunnen brengen, omdat de storm in de nacht plaatsvond. Nu het licht is, is volgens de zegsman pas goed te zien hoeveel schade er is. Hij verwacht daarom veel meer meldingen te ontvangen vandaag.

‘Er zijn veel woningen beschadigd geraakt, maar om hoeveel woningen het gaat is niet duidelijk. Dat zijn we nog aan het inventariseren’, vertelt woordvoerder van de veiligheidsregio Gelderland-Midden, René Bierman.

Bij de bewoners zit de schrik er goed in. ‘Ik ben echt geschrokken, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het leek wel een tornado’, vertelt een van de bewoners. Een andere ziet nog wel een positief punt. ‘Ik ben al vijf jaar aan het bakkeleien met de gemeente over een boom die voor mijn huis staat. Die is nu om.’

In Rheden liep een woonwagen  flinke schade op omdat het dak er vanaf waaide. De woning is voorlopig onbewoonbaar. Door de vele meldingen moesten de bewoners lang wachten op hulp van de brandweer.

Gedupeerden worden daarom ook verzocht om wanneer er geen sprake is van een gevaarlijke situatie de schade eerst bij de eigen verzekering op te geven om zo de brandweer te ontlasten. ‘We kunnen niet overal tegelijk zijn’, aldus de woordvoerder. De prioriteit ligt volgens hem bij het vrijmaken van de wegen, zodat hulpdiensten vrije doorgang hebben.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Financieel directeur AEB vertrekt vanwege afvalcrisis

Geplaatst

op

door

Financieel directeur Derk Kappelle van het noodlijdende Afval Energie Bedrijf (AEB) vertrekt per direct. Dat laat de woordvoerder van AEB weten. 

De medewerkers van de afvalverbrander zijn vrijdag ingelicht. Volgens de woordvoerder zijn Kappelle en AEB ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. 

Het AEB verkeert sinds begin juli in een crisis. Vier van de zes verbrandingsovens liggen vanwege veiligheidsproblemen stil. Daardoor is het bedrijf financieel in de problemen geraakt. De gemeente en banken hebben al 16 miljoen euro in het noodlijdende bedrijf gepompt. 

Eind juli werd bekend dat drie van de vier leden van de raad van commissarissen van AEB opstapten. Ook stelde de gemeente een interim-directeur aan, om de greep op het bedrijf te verstevigen. 

Lees verder

Nederland

Ruim duizend huishoudens in Zeist kort zonder stroom door brand

Geplaatst

op

door

In Zeist zijn rond etenstijd ruim duizend huishoudens zonder stroom komen te zitten. Oorzaak was een brand in een transformatorstation, laat Stedin weten. 

De huizen die zonder stroom kwamen te zitten liggen in de omgeving van de Crosestein en Vogelenbuurt. Na ruim een uur meldde Stedin dat alle klanten weer voorzien waren van elektriciteit. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan. 

Lees verder

Meest gelezen

X