Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Val Thomas Cook raakt vluchten Transavia niet

Geplaatst

op

door

Luchtvaartmaatschappij Transavia voert zover bekend dinsdag alle vluchten volgens schema uit. De maatschappij zou dinsdag ook veel reizigers vervoeren die een vakantie bij Thomas Cook of Neckermann hadden geboekt. Door financiële problemen bij het moederbedrijf zijn de vakanties van Thomas Cook Nederland geschrapt en kan het zijn dat sommige vluchten van Transavia minder vol zitten.

De lijndiensten van Transavia vliegen volgens schema en ook de meeste chartervluchten worden gewoon uitgevoerd. Volgens een zegsvrouw van Transavia wordt nog gekeken of er mogelijk vluchten van of naar bepaalde bestemmingen gecombineerd kunnen worden.

Alle gedupeerde reizigers zijn volgens Transavia evenwel verzekerd van een terugvlucht naar Nederland. De komende tijd moet meer duidelijk worden over de impact van de val van Thomas Cook op Transavia, ook financieel. De kosten van geannuleerde reizen lijken gedekt. Reisagenten zijn ook nog drukdoende met het omboeken van reizigers.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Nederland zocht tien keer zoveel op ‘coronavirus’ na Franse besmetting

Geplaatst

op

door

Google-gebruikers in Nederland waren maar mondjesmaat geïnteresseerd in het coronavirus, totdat er vrijdagavond in Frankrijk twee mensen besmet bleken. Nog opvallender was de piek bij de zoekterm ‘mondkapjes kopen’, blijkt uit een analyse van NU.nl.

Hoewel het virus in december al de kop op stak in China, was de interesse van googelend Nederland niet bijster groot. Dat veranderde afgelopen vrijdag enorm.

Overdag en rond etenstijd was de interesse van googelende mensen nog ongeveer even groot als de dagen ervoor. Maar rond half negen ‘s avonds maakte de Franse minister van Gezondheid bekend dat er in Frankrijk twee besmettingsgevallen zijn. Na deze bekendmaking werd er in Nederland direct acht keer zoveel gegoogeld op ‘coronavirus’ als eerder op die dag. Hoeveel mensen dat precies deden, is niet duidelijk.

De piek kon echter nóg hoger. Dat gebeurde tegen tienen, toen het erop leek dat een van de Franse besmettingsgevallen via Nederland was gereisd. Nederland googelde de zoekterm ‘coronavirus’ op dat tijdstip tien keer zoveel als overdag. Het nieuws bleek nog geen uur later echter onjuist: er was geen link met Nederland.

Lees verder

Nederland

Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt overstap naar Tottenham Hotspur

Geplaatst

op

door

Steven Bergwijn wil vandaag niet spelen voor PSV in het duel met FC Twente om 16:45. De 22-jarige aanvaller zou bezig zijn met een transfer naar Tottenham Hotspur.

Steven Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt de overstap naar de Premier League. Tottenham Hotspur heeft de aanvaller van PSV ingelijfd, dit melden bronnen aan FOX Sports. 

Bergwijn verlengde vorig jaar zijn contract nog tot 2023 in Eindhoven, maar verlaat nu de zwalkende ploeg van Ernest Faber. PSV staat vijfde in de competitie en werd donderdag uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker door eerstedivisionist NAC Breda.

Lees verder

Meest gelezen