Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Vader geeft vriendinnetje dochter per ongeluk GHB ipv ranja

Geplaatst

op

door

Een meisje (6) uit Helmond overleed vorig jaar bijna nadat ze GHB in plaats van ranja dronk. Ze kreeg het drankje per ongeluk van de vader van haar vriendinnetje.

Het Openbaar Ministerie eist nu een voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 180 uur tegen hem, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Het verwisselen van de twee vloeistoffen gebeurde niet bewust. De verdachte, Marcel D. (45), wilde de twee meisjes een glas ranja geven. Zelf nam D. een op de sportschool gekregen ‘fatburner’, maar bij het uitdelen bleek dat het vriendinnetje van zijn dochter het vetverbrandende goedje kreeg. Echter bleek het geen fatburner, maar GHB te zijn.

Al snel na het drinken van het spul werd het meisje ziek. Zo erg, dat ze  in het ziekenhuis belandde en de artsen het meisje met grote moeite wisten te redden van haar dood. Ze heeft lichamelijk niets aan de GHB overgehouden, maar dat was volgens het OM meer geluk dan wijsheid. Een woordvoerder van het OM Oost-Brabant zegt: “Het is een traumatische ervaring voor haar geweest. Psychisch heeft het de nodige sporen achtergelaten bij het meisje.”

D. hoeft van het OM niet opgesloten te worden in de gevangenis. Het OM verwijt hem wel het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij het zesjarige kind. Daarom eist het OM een taakstraf van 180 uur met een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een proeftijd van twee jaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Oss onthult monument voor fataal stintongeluk

Geplaatst

op

door

In een park in Oss wordt vrijdagmiddag een monument onthuld ter nagedachtenis aan de vier kinderen die precies een jaar geleden omkwamen door de aanrijding van een trein met een stint. Het monument moet niet alleen troost bieden aan de ouders van de omgekomen kinderen, die tussen de 4 en 8 jaar oud waren, maar ook aan andere ouders die een kind verloren.

Oss heeft bewust gekozen voor een stille locatie in het Elzeneindpark en niet bij het station Oss West, waar het dramatische ongeval gebeurde. Daar is volgens de gemeente te veel omgevingsgeluid.

Het monument van ruim een meter hoog krijgt de naam Vlinderboek. „Het monument vertelt het verhaal over de emoties bij het verlies van een kind. Bij dit proces van jaren heeft de vlinder een belangrijke rol. Deze geeft uiteindelijk weer enige kleur aan het leven”, verklaart de gemeente.

Lees verder

Nederland

Bredase advocaat: Ik wil Nabil B. bijstaan

Geplaatst

op

door

De Bredase advocaat Peter Schouten wil kroongetuige Nabil B. juridisch bijstaan. In BN De Stem zegt hij dat het een principekwestie is.

Woensdag werd Derk Wiersum, de advocaat van B., geliquideerd in Amsterdam. Na de moord zei waarnemend deken bij de Amsterdamse Orde van Advocaten Simeon Burmeister dat hij denkt dat het heel lastig zal worden een advocaat te vinden voor de kroongetuige. Strafpleiters Peter Plasman en Tjalling van der Goot zeiden donderdag dat als B. geen advocaat krijgt, de uiterste consequentie zou kunnen zijn dat hij niet verder vervolgd kan worden.

Schouten heeft zijn initiatief besproken met zijn vrouw en kinderen. Hij vindt dat hij een daad moet stellen. “Het is niet gratis of pijnloos om in een mooie rechtsstaat te wonen. Het is ervoor zorgen dat gedaan wordt, wat gedaan moet worden”, zegt hij in de krant. De strafpleiter hoopt dat veel advocaten eenzelfde aanbod gaan doen. “Ik zou daar heel trots van worden.” Schouten weet niet of B. op zijn aanbod ingaat. En wie de kroongetuige ook gaat bijstaan, moet hoe dan ook beter worden beveiligd, aldus de advocaat.

Lees verder

Meest gelezen

X