Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Vader geeft vriendinnetje dochter per ongeluk GHB ipv ranja

Geplaatst

op

door

Een meisje (6) uit Helmond overleed vorig jaar bijna nadat ze GHB in plaats van ranja dronk. Ze kreeg het drankje per ongeluk van de vader van haar vriendinnetje.

Het Openbaar Ministerie eist nu een voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 180 uur tegen hem, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Het verwisselen van de twee vloeistoffen gebeurde niet bewust. De verdachte, Marcel D. (45), wilde de twee meisjes een glas ranja geven. Zelf nam D. een op de sportschool gekregen ‘fatburner’, maar bij het uitdelen bleek dat het vriendinnetje van zijn dochter het vetverbrandende goedje kreeg. Echter bleek het geen fatburner, maar GHB te zijn.

Al snel na het drinken van het spul werd het meisje ziek. Zo erg, dat ze  in het ziekenhuis belandde en de artsen het meisje met grote moeite wisten te redden van haar dood. Ze heeft lichamelijk niets aan de GHB overgehouden, maar dat was volgens het OM meer geluk dan wijsheid. Een woordvoerder van het OM Oost-Brabant zegt: “Het is een traumatische ervaring voor haar geweest. Psychisch heeft het de nodige sporen achtergelaten bij het meisje.”

D. hoeft van het OM niet opgesloten te worden in de gevangenis. Het OM verwijt hem wel het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel bij het zesjarige kind. Daarom eist het OM een taakstraf van 180 uur met een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een proeftijd van twee jaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Lekker genieten bij Kwaku Summer Festival

Geplaatst

op

door
Lees verder

Nederland

Twee kinderen (7) nog ‘in zorgwekkende toestand’ na ongeluk A50

Geplaatst

op

door

De twee kinderen van zeven jaar die gisteravond zwaargewond raakten bij een ongeluk op de A50 bij Ravenstein, verkeren nog steeds in ‘zorgwekkende toestand’. Dit laat de politie maandag weten. Ook hun ouders liggen nog in het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar.

De kinderen zaten samen met hun ouders in de auto toen deze van de weg raakte en meerdere keren over de kop sloeg. De kinderen werden uit de auto geslingerd.

De politie noemde de toestand van de twee kinderen zondagavond al ‘zorgwekkend’ en laat maandag weten dat dit onveranderd is. De ouders zijn er minder ernstig aan toe. Zij wisten na het ongeluk op eigen kracht uit de auto te komen.

De auto raakte van de weg, ramde een boom en sloeg meerdere keren over de kop. Het voertuig belandde uiteindelijk in een sloot. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Onderzoek moet dit uitwijzen, laat een politiewoordvoerder maandag weten.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X