Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

‘Uitzendbureau geen oplossing lerarentekort’

Geplaatst

op

door

Ruim een vijfde (22 procent) van de schoolleiders heeft afgelopen jaar gebruikgemaakt van zzp’ers en dik een derde (36 procent) schakelde bemiddelaars, uitzendbureaus of headhunters in, allemaal om maar mensen voor de klas te krijgen.

Dat staat op de site van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), die niet erg enthousiast is over deze ontwikkeling. “Het inzetten van uitzendbureaus is geen structurele oplossing voor het lerarentekort. Een uitzendkracht kost 30 tot 50 procent meer”, zegt voorzitter Petra van Haren.

Schoolleiders moeten zien dat ze de werkdruk verlagen en personeel houden en werven. “Door het toenemende tekort aan leraren gaat daar steeds meer tijd inzitten.” Intussen loopt ook het tekort aan leidinggevenden op. De komende jaren gaan er nogal wat schoolleiders met pensioen, terwijl hun werk er door de diverse problemen niet aantrekkelijker op wordt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt overstap naar Tottenham Hotspur

Geplaatst

op

door

Steven Bergwijn wil vandaag niet spelen voor PSV in het duel met FC Twente om 16:45. De 22-jarige aanvaller zou bezig zijn met een transfer naar Tottenham Hotspur.

Steven Bergwijn vertrekt bij PSV en maakt de overstap naar de Premier League. Tottenham Hotspur heeft de aanvaller van PSV ingelijfd, dit melden bronnen aan FOX Sports. 

Bergwijn verlengde vorig jaar zijn contract nog tot 2023 in Eindhoven, maar verlaat nu de zwalkende ploeg van Ernest Faber. PSV staat vijfde in de competitie en werd donderdag uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker door eerstedivisionist NAC Breda.

Lees verder

Nederland

Verdediger Fortes nu al naar Sparta Rotterdam

Geplaatst

op

door

Jeffry Fortes stapt met onmiddellijke ingang van Excelsior over naar stadgenoot Sparta Rotterdam. De 30-jarige verdediger had eerder met zijn nieuwe club een akkoord bereikt over een 1-jarig contract, dat komende zomer zou ingaan. Nu is echter besloten dat hij het huidige seizoen meteen al bij Sparta gaat afmaken.

“Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag deze overstap nu al wilde maken”, liet Fortes weten. “Daarom ben ik blij dat de clubs eruit zijn gekomen. Ik kijk ernaar uit terug te keren bij Sparta, waar ik in de jeugdopleiding al gespeeld heb.”

Ook technisch directeur Henk van Stee van Sparta reageerde opgetogen. “Jeffry was eigenlijk onze eerste versterking voor volgend seizoen, maar nadat hij getekend had, gaf hij aan meteen over te willen stappen. Hierna zijn wij met Excelsior in gesprek gegaan en hebben we een akkoord bereikt. We zijn blij dat Excelsior medewerking verleend heeft en we hem nu al aan de selectie toe kunnen voegen, omdat hij met zijn ervaring en multifunctionaliteit een meerwaarde is.”

ANP

Lees verder

Meest gelezen