Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Twintig jaar cel voor moord op vriendin tijdens vakantie in Suriname

Geplaatst

op

door

De 37-jarige Amsterdamse Sharied S. is donderdag veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor de moord op zijn vriendin tijdens een vakantie in Suriname. Voordat het stel naar het land afreisde, sloot de man een levens- en uitvaartverzekering af op naam van zijn vriendin. Daarbij maakte hij zichzelf de begunstigde, zodat hij 300.000 euro uitgekeerd zou krijgen als zij zou overlijden.

In de zomer van 2015 ging de man met zijn 29-jarige vriendin uit Almere op vakantie naar Suriname. Toen zij op een avond een afgelegen plekje aan de Surinamerivier bezochten, belandde de vrouw in het water. S. stapte naar de politie en verklaarde dat zij in het water was gevallen. Drie dagen later werd haar lichaam gevonden.

De rechter gelooft de lezing van S. niet en is ervan overtuigd dat hij zijn vriendin met geweld het water in heeft gewerkt. Hij zorgde er bovendien voor dat ze op een plek terechtkwam waar een sterke stroming stond, waardoor ze het incident niet kon overleven.

Planmatig en berekenend

Volgens de rechter ging S. “planmatig en berekenend” te werk. Hij belde onder meer vanuit Suriname met de verzekering om te vragen of alles klopte “voor het geval het zover is”. Ook toonde S. achteraf weinig verdriet. Op zijn telefoon werden foto’s gevonden waarop hij lachend op het vliegveld stond. Ook woonde hij twee maanden na het overlijden van zijn vriendin al samen met een andere vrouw.

Het was overigens bijna niet tot een veroordeling gekomen. De politie in Suriname deed de dood van de vrouw afhankelijk af als ongeluk en sloot het onderzoek. Nadat haar familie de Nederlandse politie had ingeschakeld, stelde die alsnog een grootschalig onderzoek in. Behalve aan moord is de man ook schuldig bevonden aan onder meer oplichting en valsheid in geschrifte.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

KNMI: Aardbeving in Groningen met kracht 3.4

Geplaatst

op

door

De provincie Groningen is woensdagochtend vroeg om 05.49 uur opgeschrikt door een aardbeving. Deze had een kracht van 3.4, aldus het KNMI. Volgens de meteorologische dienst lag het epicentrum van de beving in het dorp Westerwijtwerd. Dat ligt hemelsbreed ongeveer 18 kilometer ten noordoosten van het hoofdstad Groningen.

De aardbevingen in Groningen zijn het gevolg van de gaswinning in de provincie. Zo liet de NAM weten de gaswinning op meerdere plaatsen te stoppen of terug te schroeven. In een later stadium besloot het kabinet uiteindelijk de gaswinning helemaal te gaan afbouwen, naar nul rond 2030.

Het is nog onbekend of er sprake is van schade als gevolg van de aardbeving.

ANP

Lees verder

Nederland

Duncan Laurence eerste Nederlandse Songfestival-winnaar in 44 jaar

Geplaatst

op

door

DuncanLaurence heeft zaterdagavond voor het eerst in 44 jaar gezorgd voorNederlandse winst bij het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer Arcade wisthij in het Israëlische Tel Aviv alle overige 25 landen achter zich te laten.

Laurencebehaalde in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland(369) naar de tweede en derde plaats. De 25-jarige zanger werd al maanden alsfavoriet aangemerkt bij de bookmakers. Aan de finale deden in totaal 26 landenmee.

De vorige keer dat Nederland het Songfestival won was in 1975met Ding-a-dong van Teach-In. De 25-jarige Laurence is devijfde Nederlandse winnaar. Zijn winst betekent dat Nederland volgend jaar hetSongfestival organiseert.

Na definale werden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. Daaruit bleekdat Duncan Laurence zijn halve finale donderdag ook had gewonnen, voorNoord-Macedonië en Zweden.

In deandere halve finale, twee dagen eerder, was Australië de winnaar. Op plek tweeen drie eindigden toen Tsjechië en IJsland.

Laurence schreef Arcade zelf,samen met Wouter Hardy en Joel Sjöö. De zanger werkte onlangs in Stockholm aanmeer nieuwe muziek, waarmee hij door Nederland en Europa zal gaan toeren.

Lees verder

Meest gelezen