Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Tweede Kamer: tijdelijke coronawet zal maar voor drie maanden gelden

Geplaatst

op

2012 03 30 Pkboe2 Bijbelintweedekamer 4 Fc Web

De tijdelijke coronawet zal niet voor zes, maar voor drie maanden gelden. Dit is uiteindelijk het besluit van de Tweede Kamer. Ten opzichte van de situatie nu in Nederland ziet een groot deel van de Tweede Kamer, de wet al met al verbeteringen brengen.

Nu heeft de Tweede Kamer meer inspraak bij het nemen van coronamaatregelen. Dit zal ministens een week vooraf voorgelegd worden door het kabinet. De Kamer kan pas achteraf een maatregel nemen, bij noodgevallen. Dit kan binnen enkele dagen dan teruggedraaid worden.

Het Kabinet reageert morgen, donderdag 8 oktober 2020 op vragen.

Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zederik
woensdag 7 oktober 2020 23:25

Nederland is een ramp ziekenhuizen lopen weer vol kankerpatiënten kunnen niet geopereerd worden corona patiënten gaan voor. Kom op. De mensen besmetten elkaar . Je moet verplicht naar je werk. Gooi Nederland 2 weken plat. Alleen noodlottige beroepen moeten door. Zo gaan we dood.. gelukkig gaat een groot deel niet dood… alleen de minder sterkere mensen … jammer …

Flexi
woensdag 7 oktober 2020 23:28

corona en toch moesten die bakras op vakantie. En nu betalen ze de tol eigen schuld dikke bult vakantie is belangrijker voor voor ze

Laura
donderdag 8 oktober 2020 00:38

Bij de eerste lockdoun zeiden de mensen dit nooit meer. Nu begint het weer extreem.. en corona het blijft stijgen dit nooit meer was dus een fabeltje

Garry
donderdag 8 oktober 2020 14:15

@Zederik
” Alleen noodlottige beroepen ……”
Je bedoeld “Alleen noodzakelijke beroepen “.

” De mensen besmetten elkaar …. ”
Ja mensen vergeten snel en vervallen in oude gewoonten zodra het even goed gaat. Maar heel veel zijn ook gewoon koppig of dom.
Je weet wel. De types die denken dat de wereld hun speeltuin is.

Laatst bewerkt op 18 dagen geleden door Garry
banjo
donderdag 8 oktober 2020 15:36

@Laura
Na de eerste wereldoorlog (1914 – 1918) zeiden de mensen in Europa “dat nooit meer”.
Er kwam toch een tweede wereldoorlog (1939 – 1945).
Daarna werd er weer door de “deelnemende” landen plechtig beloofd dat zo’n oorlog nooit meer mag gebeuren. Er kwamen toch allerlei oorlogen. De VS in Vietnam, de Golf oorlog, Libanon, Egypte versus Israël, in Oost Europa, etc etc.
De mens leert het nooit hoor.
Wie weet pas als Covid-19 een paar miljoen dodelijke slachtoffers maakt, dat het dan pas tot ons door dringt.

Phil
donderdag 8 oktober 2020 16:37

banjo ik hoop het niet hoor dat er eerst zoveel miljoenen mensen moeten sterven voordat ze het leren. Hopelijk brengt een vaccin een eind aan dit alles. Spanse Mexicaanse hebben ze overleefd na vele doden.. nu Chineze griep masr er zullen nu eenmaal eerst miljoenen over de wereld sterven voordat wij umum zullen zijn. Dus blijf binnen als het kanAdvertentie

Nederland

Stijging opname coronapatienten in ziekenhuis naar 2249

Geplaatst

op

Covid Europa Efe

Nederland kent een stijging van het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen. Momenteel zijn er 2249 corona patiënten opgenomen dit is een stijging van 102, daarvoor was het een van totaal 2147. Dit meld het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Momenteel liggen er 506 Covid-19 patiënten op de IC, waarvan 16  nieuwe Covid-19 opnames.  De verpleegafdeling kent ook een stijging van 291 coronapatiënten, stijging van 1657 naar 1743.

De verwachting is dat er eind van de maand 2500 corona patiënten zullen zijn, daar het huidige aantal besmettingen nog toeneemt.

De druk op ziekenhuizen is zodanig toegenomen dat er wordt uitgeweken naar Duitsland voor behandelingen. De ziekenhuizen in Nederland zijn  vol, dus er moet wel gebruik gemaakt worden van hulp buiten de Nederlandse grenzen.

Culturu.com

 

 

Lees verder

Nederland

RIVM meldt meer dan 10.000 coronabesmettingen

Geplaatst

op

Covid Europa Efe

Afgelopen 24 uur zijn er meer dan 10.000 mensen positief getest op het coronavirus. Dit wordt vermeld door het  RIVM. Het aantal corona besmettingen zijn er 726, dit is meer dan gisteren.

Het aantal coronapatiënten is nu in de ziekenhuizen gestegen naar is 2073. Dit wordt vermeld door het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Afgelopen 24 uur is het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen ook gestegen. Er zijn 248 coronapatiënten opgenomen. De teller staat nu op een totaal van 1601 corona patiënten op de verpleegafdelingen.

Ook de intensivecareafdelingen kennen een stijging van opname coronapatiënten. De afgelopen 24 uur zijn er 43 coronapatiënten opgenomen.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen