zondag 17 januari 2021
30.6 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
5
(3)

Tweede Kamer behandeld deze week Visum vrij reizen Suriname en Nederland

lees ook ...

Kabinet verlengt lockdown tot en met 9 februari; nog geen av...

De lockdown is verlengd tot en met 9 februari. Deze mededeling deed de premier vanavond tijdens een persconferentie. Volgens de premier daalt het aantal coronabesmettingen niet snel genoeg, waardoor h...

Tijdens de begrotingsbehandeling van Buitenlandse Zaken deze week, zal de Tweede Kamer het visumvrij reizen tussen Suriname en Nederland behandelen. D66 wil dat het kabinet 2 miljoen Euro vrijmaakt hiervoor. Tot nu toe heb je nog een visum nodig om als Surinamer te reizen naar Nederland.

Samen met de overige coalitiepartijen zal Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma dit naar voren brengen tijdens de vergadering. De visumplicht voor de Schengen zone wordt beslist door de Europese Commissie. In dit geval zal Suriname zelf een aanvraag moeten indienen om vrijstelling te krijgen van de visumplicht. Ook zal Suriname moeten voldoen aan de voorwaarden om visumvrij reizen mogelijk te maken.

Vanwege de goede banden met Suriname ziet D66 een mogelijkheid voor herstel. Zeker voor handel en contact met familie zal het visumvrij reizen naar Suriname goed zijn, zegt Sjoerdsma.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Nederland

Nederlands kabinet gevallen

Het kabinet onder leiding...

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

Home Nederland Tweede Kamer behandeld deze week Visum vrij reizen Suriname en Nederland