Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Tienduizenden kippen omgekomen bij grote brand Friesland

Geplaatst

op

door

Twee van de drie kippenstallen bij het agrarisch bedrijf van eigenaar Dries Braaksma in Niawier zijn door een zeer grote brand verloren gegaan. Er zijn 42.000 kippen dood.

Het bedrijf staat aan de Grytmanswei, in totaal zijn er in drie stallen met elk 21.000 kippen. Er zaten net nieuwe kippen in voor een productieronde van veertien maanden. Het betreft scharrelkippenstallen, zonder vrije uitloop. De kippen zaten dus binnen.

Er zijn vier mensen onderzocht op rookinhalatie, maar er was geen aanleiding voor nader onderzoek.

De brandweer schaalde op van grote naar zeer grote brand. Dat betekent dat er vier tankautospuiten en een grootwatertransport zijn ingezet. Er is geen asbest aangetroffen.

Een van de drie stallen leek bespaard te blijven, maar deze stal heeft toch ook ,,behoorlijke” brandschade opgelopen, aldus de brandweer. De kippen in de deze derde stal lijken gered. De brandweer ventileert nu de stal.
De oorzaak van de brand is nog onbekend,

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Prinses Christina in besloten kring gecremeerd

Geplaatst

op

door

Prinses Christina is donderdagmiddag in besloten kring gecremeerd. De crematie volgde op de afscheidsbijeenkomst in het koetshuis van de Koninklijke Stallen. Daar hadden de koninklijke familie, vrienden en genodigden zich eerder op de dag verzameld. Ook die bijeenkomst was besloten.

Vanuit Paleis Noordeinde begeleidden de Oranjes eerder op de dag de kist naar het koetshuis voor de plechtigheid. Die nam ruim een uur in beslag, waarna een ontvangst volgde in het paleis.

Om 15.30 uur vertrok de lijkwagen, onder politiebegeleiding en met slechts één volgwagen met familie, naar het crematorium.

Prinses Christina, de jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard, overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd in haar appartement boven de Koninklijke Stallen in Den Haag, aan de gevolgen van botkanker.

Lees verder

Nederland

Motorrijder komt om door ongeval bij Groningen

Geplaatst

op

door

Bij een ernstig ongeval op de noordelijke ringweg vanuit Bedum naar Groningen is een motorrijder om het leven gekomen. Bij het ongeluk ter hoogte van bedrijventerrein Het Witte Lam waren ook meerdere auto’s betrokken.

De noordelijke ringweg was tijdelijk afgesloten vanwege het ongeluk maar is inmiddels weer vrij.

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de motorrijder door onbekende oorzaak achterop een bestelbus is gereden en vervolgens onderuit is gegaan. Door het ongeval zijn motoronderdelen op de andere rijweg terechtgekomen en is ook daar een auto beschadigd.

Lees verder

Meest gelezen

X