zaterdag 27 november 2021
25.4 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
5
(1)

Te veel buitenlandse studenten in Nederland

lees ook ...

OMT advies scholen blijven open en Horeca dicht om 17.00

Het Outbreak Management Team heeft het kabinet geadviseerd het hele onderwijs open te houden. Dat volgens de bronnen aan het medium NOS. Het OMT is van mening verder dat restaurants en cafés, niet-es...

Nederlandse universiteiten luiden de noodklok, omdat het aantal studenten dat staat ingeschreven dit collegejaar is gestegen. Voor het schooljaar 2021-2022 gaat het om een recordaantal van 340.700 bachelor- en masterstudenten.

Uit voorlopige inschrijfcijfers van de vereniging van universiteiten (VSNU) blijkt dat de toename o.a. komt door de groei van het aantal studenten uit het buitenland.

“Internationalisering draagt bij aan de kwaliteit van onderwijs. Maar er zit een limiet aan de mogelijkheden van onze universiteiten om de alsmaar toenemende instroom van internationale studenten op te vangen”, schrijft de VSNU.

Het toenemende aantal studenten heeft ook financiële gevolgen voor de universiteiten; de rijksbijdrage per student krimpt, schrijft de VSNU. “Sinds 2000 is het aantal studenten verdubbeld, maar de rijksbijdrage per student is met 25 procent gedaald.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandTe veel buitenlandse studenten in Nederland