Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Taxiënde vliegtuigen botsen op Schiphol

Geplaatst

op

door

Twee taxiënde vliegtuigen hebben elkaar woensdagmorgen aangetikt op Schiphol. Een woordvoerder van Schiphol meldde dat de toestellen licht beschadigd raakten. Er raakte niemand gewond door het incident.

ANP

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Ronny

welke vliegtuigen zijn het .ik moet morgen vliegen en straks zijn ze beschadigd . als ze maar niet uit de lucht vallen

Linda

ik ben al bang om te vliegen migado mi Jezus hopelijk gaat alles goed met de vliegtuigen en alleen een tik wat geen kwaad kan. zal wel veel meer gebeuren wat we niet weten daar boven in de lucht. niet mijn hobby vliegen.Advertentie

Nederland

Meisje (15) op de fiets geschept door auto, mogelijk straatrace

Geplaatst

op

door

Woensdagavond is in Heerhugowaard een 15-jarig meisje om het leven gekomen toen zij in Heerhugowaard op de fiets werd geschept door een auto. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen. De bestuurder en een andere automobilist zijn aangehouden.

Het meisje werd aangereden op de Westtangent, een lange weg waar ’s nachts wel vaker straatraces worden gehouden. De politie onderzoekt nog  of er op dat moment ook sprake was van een straatrace.

Uit onderzoek is gebleken dat er een tweede personenauto betrokken was bij de aanrijding. 

Over de toedracht kan de politie nog niet veel kwijt. “Wij hebben de geruchten ook gehoord dat er een straatrace was en dat wordt meegenomen in het onderzoek”, zegt een woordvoerder.

De weg was enkele uren afgesloten voor onderzoek. 

Beide automobilisten, een 26-jarige en een 28-jarige man uit Heerhugowaard, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hun rijbewijzen en telefoons zijn in beslag genomen.

De politie is nog op zoek naar getuigen.

Lees verder

Nederland

Slager die 7000 gulden ophaalde, mag ze niet inwisselen voor euro’s

Geplaatst

op

door

Slagerij de Schrans in Leeuwarden had afgelopen weekend een mega-omzet in guldens.

“Tja, ik heb niet goed gelezen”, vertelt de slager aan de media. Hij draaide afgelopen weekend een omzet van 7000 gulden. 

Het leek Slager Johannes Hoekstra uit Leeuwarden wel een leuk idee om klanten voor een keer met guldens te laten betalen omdat zijn bedrijf 25 jaar bestond. Hij haalde duizenden guldens op

Die wilde hij vandaag bij de bank inleveren, maar dat kon niet. Bedrijven mogen sinds 2002 geen guldens meer inwisselen.

De slager had gehoopt dat zijn gulden-actie een ludieke stunt was, dat hij op maandag de guldens zou inwisselen voor euro’s en weer verder zou gaan met de normale gang van zaken. “Nu heb ik een dagtaak aan de guldenverzamelaars die langskomen en mensen die willen helpen.”

De Nederlandsche Bank accepteert geen guldenbiljetten die door bedrijven zijn verkregen na 27 januari 2002. Sinds die datum is de gulden geen wettig betaalmiddel meer. Bankbiljetten kunnen tot 2032 wel door particulieren omgewisseld worden. 

Lees verder

Meest gelezen

X