dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

Sylvana Simons wilde duidelijkheid van Grapperhaus in Tweede Kamer

lees ook ...

Het was weer raak tijdens het debat over de begroting van Justitie en Veiligheid 2022. Demissionair minister Grapperhaus legde uit  dat criminelen geen vrij spel hebben, omdat  Nederland geen “exotische Narcostaat” is. Sylvana Simons van BIJ1 gaf haar mening daarover. Het kwam tot een  discussie toen Sylvana Simons toonde dat zij het niet eens was met de uitspraak ”exotische narcostaat” en Grapperhaus interrumpeerde.

“Ik zou heel graag willen horen wat de minister bedoeld met exotische narcostaat, want dat is een racistische connotatie,” haalde het Tweede Kamerlid aan. Verder vulde zij aan dat het allemaal Nederlanders zijn, die betrokken zijn bij de narco-criminaliteit van de advocaten, notarissen tot anderen, die dat faciliteren, en dat bij drughandel een minister van Justitie en Politie de gedachten niet moet leiden naar iemand die als exotisch bestempeld wordt.

Grapperhaus ontkende dat hij dat bedoelde met exotisch en Joost Eerdmans, Kamerlid JA21 reactie was “Het is weer haar racistische nummertje wat ze wil maken.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandSylvana Simons wilde duidelijkheid van Grapperhaus in Tweede Kamer