Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Sylvana Simons wil racismepolitie en afschaffing allochtoon

Geplaatst

op

De politieke partij DENK, waar Sylvana Simons onderdeel van is, heeft gisteravond bij Pauw een uitgebreid plan geïntroduceerd tegen racisme en discriminatie.

De nieuwe politieke partij heeft een aantal maatregelen naar voren gebracht die zij graag zouden willen invoeren. Zo willen zij een speciaal politiekorps opleiden tot racismepolitie. Ook moeten er gebiedsverboden worden uitgegeven aan hardnekkige racisten en willen zij een nationale feestdag voor verscheidenheid en diversiteit invoeren. Als laatst noemen zij ook nog dat ze de termen allochtoon en autochtoon willen verbieden, dit zou alleen maar stigmatiserend zijn.

De partij vindt dat racisme en discriminatie hardnekkige problemen zijn in Nederland en willen hier dus hard tegen op gaan treden. Racisten zouden zo volgens hen verplicht in gesprek moeten gaan met mensen uit een groep die zij onjuist bejegenen. Racisten die in herhaling blijven vallen zouden een gebiedsverbod moeten krijgen. Ook moet er volgens de partij een speciaal team binnen de politie worden opgeleid om racisme en discriminatie keihard aan te pakken en de aangiften beter te verwerken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Twee doden bij ongeluk Breda

Geplaatst

op

Bij een ongeluk op een viaduct over de A16 bij Breda zijn twee mensen om het leven gekomen. Een derde persoon raakte gewond.

Volgens de politie kwamen twee auto’s in botsing op het viaduct. Een van de auto’s vloog vervolgens in brand. De dodelijke slachtoffers zaten allebei in de auto die vlam vatte. De gewonde uit de andere auto is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Vanwege de ernst van het ongeluk werd onder meer traumahelikopter opgeroepen.
Waardoor het ongeluk kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek.

Lees verder

Nederland

Nederlandse militair aangehouden met drugs op Curaçao

Geplaatst

op

Een 24-jarige Nederlandse militair is op Curaçao bij een uitgaansgelegenheid aangehouden door bewakingspersoneel terwijl hij cocaïne bij zich had. Hij is overgedragen aan de opsporingsambtenaren van de Koninklijke Marechaussee. De militair had een gebruikershoeveelheid op zak, dat is max. een halve gram. Het gaat om een matroos van het schip de Zr. Ms. Zeeland. Het schip is vorige week op Curaçao juist aangekomen om drugshandel op zee te bestrijden.
Defensie hanteert een zero-tolerance beleid met betrekking tot harddrugs. Of de matroos is ontslagen, is niet bekendgemaakt.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |