Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Sylvana Simons wil racismepolitie en afschaffing allochtoon

Geplaatst

op

door

De politieke partij DENK, waar Sylvana Simons onderdeel van is, heeft gisteravond bij Pauw een uitgebreid plan geïntroduceerd tegen racisme en discriminatie.

De nieuwe politieke partij heeft een aantal maatregelen naar voren gebracht die zij graag zouden willen invoeren. Zo willen zij een speciaal politiekorps opleiden tot racismepolitie. Ook moeten er gebiedsverboden worden uitgegeven aan hardnekkige racisten en willen zij een nationale feestdag voor verscheidenheid en diversiteit invoeren. Als laatst noemen zij ook nog dat ze de termen allochtoon en autochtoon willen verbieden, dit zou alleen maar stigmatiserend zijn.

De partij vindt dat racisme en discriminatie hardnekkige problemen zijn in Nederland en willen hier dus hard tegen op gaan treden. Racisten zouden zo volgens hen verplicht in gesprek moeten gaan met mensen uit een groep die zij onjuist bejegenen. Racisten die in herhaling blijven vallen zouden een gebiedsverbod moeten krijgen. Ook moet er volgens de partij een speciaal team binnen de politie worden opgeleid om racisme en discriminatie keihard aan te pakken en de aangiften beter te verwerken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

KNMI: Aardbeving in Groningen met kracht 3.4

Geplaatst

op

door

De provincie Groningen is woensdagochtend vroeg om 05.49 uur opgeschrikt door een aardbeving. Deze had een kracht van 3.4, aldus het KNMI. Volgens de meteorologische dienst lag het epicentrum van de beving in het dorp Westerwijtwerd. Dat ligt hemelsbreed ongeveer 18 kilometer ten noordoosten van het hoofdstad Groningen.

De aardbevingen in Groningen zijn het gevolg van de gaswinning in de provincie. Zo liet de NAM weten de gaswinning op meerdere plaatsen te stoppen of terug te schroeven. In een later stadium besloot het kabinet uiteindelijk de gaswinning helemaal te gaan afbouwen, naar nul rond 2030.

Het is nog onbekend of er sprake is van schade als gevolg van de aardbeving.

ANP

Lees verder

Nederland

Duncan Laurence eerste Nederlandse Songfestival-winnaar in 44 jaar

Geplaatst

op

door

DuncanLaurence heeft zaterdagavond voor het eerst in 44 jaar gezorgd voorNederlandse winst bij het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer Arcade wisthij in het Israëlische Tel Aviv alle overige 25 landen achter zich te laten.

Laurencebehaalde in totaal 492 punten en verwees daarmee Italië (465 punten) en Rusland(369) naar de tweede en derde plaats. De 25-jarige zanger werd al maanden alsfavoriet aangemerkt bij de bookmakers. Aan de finale deden in totaal 26 landenmee.

De vorige keer dat Nederland het Songfestival won was in 1975met Ding-a-dong van Teach-In. De 25-jarige Laurence is devijfde Nederlandse winnaar. Zijn winst betekent dat Nederland volgend jaar hetSongfestival organiseert.

Na definale werden ook de punten van de halve finales bekendgemaakt. Daaruit bleekdat Duncan Laurence zijn halve finale donderdag ook had gewonnen, voorNoord-Macedonië en Zweden.

In deandere halve finale, twee dagen eerder, was Australië de winnaar. Op plek tweeen drie eindigden toen Tsjechië en IJsland.

Laurence schreef Arcade zelf,samen met Wouter Hardy en Joel Sjöö. De zanger werkte onlangs in Stockholm aanmeer nieuwe muziek, waarmee hij door Nederland en Europa zal gaan toeren.

Lees verder

Meest gelezen