maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
5
(2)

Sylvana Simons ontvangt Ribbius Peletier Penning

lees ook ...

Lijsttrekker van BIJ1 Sylvana Simons ontvangt de Ribbius Peletier-penning. Dit heeft de provincie Noord-Holland bekend gemaakt. Sylvana Simons is gemeenteraadslid in Amsterdam en oprichter van de politieke partij BIJ1, zij heeft de penning vrijdagmiddag in ontvangst genomen.

De penning wordt vanaf 2019 vijf jaar lang uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk maakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Simons heeft volgens de jury deze onderscheiding verdiend omdat; “zij een voorbeeld is voor de volgende generatie vrouwen en zich publiekelijk uitspreekt over de combinatie van seksisme en racisme.” Simons maakt sociale onveiligheid in de politiek bespreekbaar.

„De bewustwording waar zij aan bijdraagt is belangrijk. Want de verharding van het politieke debat die we de afgelopen jaren zien, kan vrouwen afschrikken om deel te nemen aan de politiek”, aldus juryvoorzitter Sybilla Dekker. Sylvana Simons is gekozen uit 39 kandidaten.

De penning is vernoemd naar Liesbeth Ribbius Peletier (1891-1989), de eerste vrouwelijke gedeputeerde van Noord-Holland en haar hele leven voorvechter van vrouwenrechten.

 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BIJ1 (@politiek_bij1)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandSylvana Simons ontvangt Ribbius Peletier Penning