Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Suriname is een mislukte staat

Geplaatst

op

Img 4a34c7a74fc6 1

Dezelfde Stef Blok die Suriname als “Failed State” betitelde staat nu voor aan in de rij om Suriname hulp te bieden. Is dit zijn manier om sorry te zeggen of moeten we juist nu op onze hoede zijn? Wat moeten we met z’n allen hiervan denken?
Zand ‘r over en ouwe jongens krentenbrood? Suriname heeft dringend hulp nodig maar de snelheid waarmee de diplomatieke betrekkingen “hersteld zijn” wekt argwaan. Betekent deze “move” dat Suriname nu een gelijkwaardige onderhandelings partner is
?


Nog vers in het geheugen ligt de knallende ruzie met de zuiderburen(Spanje, Portugal en Italië) over centen. Nederland heeft notabene als bondgenoot samengespannen met andere rijke landen om de steun aan de zuiderburen te dwarsbomen. Terwijl al die landen gebukt gingen onder een hoog sterfte cijfer als gevolg van het Coronavirus. De genoemde drie landen zouden zich schuldig gemaakt hebben aan “ teveel drank en vrouwen”. Verder heeft hun keuze voor bestuurders tot gevolg dat er op populisten gestemd wordt en niet voor leiders die durven om impopulaire maatregelen te nemen.
De weigering om over de brug te komen heeft Nederland het imago van “koele rekenmeester” opgeleverd.

In ruil voor steun moesten de zuiderburen vertellen hoe ze hun boekhouding op orde gaan brengen. Nee Nederland is bepaald niet geliefd in de Europese Unie. Gerard Zalm kreeg de bijnaam “Il duro” de harde. En Jeroen Dijsselbloem moest ook al een keer z’n excuses aanbieden voor z’n uitspraak; “Ik kan niet al mijn geld aan drank en vrouwen uitgeven om daarna om hulp te vragen”. Ook de VS en Brazilië hebben Suriname hulp geboden. Wat zal deze hulp Suriname kosten? Met andere woorden wat willen Nederland, de VS en Brazilië in ruil hebben voor hun steun?

Culturu.com

22 Reacties
22 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank
maandag 20 juli 2020 18:27

1. Bouta
2. Afscheid nemen van corrupte bestuurders
3. “Papieren” medewerkers ontslaan

Richard
maandag 20 juli 2020 18:46

Daarom was Bouterse goed om het land te beschermen tegenover de hoge eisen. Niet te vergeten. Curaçao Aruba en Sint maarten die kregen met het harde Nederland te maken aan de onderhandelingstafel.. ja. Santoki moet geen genoegen nemen met als je dit doet krijg je dat want dit wat ze vragen is vaak te bizar waardoor men wegloopt van de onderhandekingstafel

Aira
maandag 20 juli 2020 19:52

Life must go on.
Don’t look back.

Vinay
maandag 20 juli 2020 20:17

Inderdaad heeft Stef Blok gezegd dat Suriname een mislukte staat is. Maar dat heeft hij gezegd toen de mislukte leiders aan de macht waren. En het allermooiste is dat zijn uitspraken niet verkeerd was, Suriname is bij de rating bestempeld als failliet. Failed state, Bouterse en z’n Tra la la la hebben gefaald om Suriname op een hoger niveau te tillen, integendeel hebben ze Suriname en alle Surinamers regel recht in een storm geduwd. Dus hij heeft toen niks verkeerds gezegd.

Dolf
maandag 20 juli 2020 21:14

Nou ik weet het niet wat deze neokolonialisten gaan doen in elk geval kunnen ze geen aanspraak maken van die olie voor onze kust dat is eigenlijk hun doel de surinamers moeten opkomen als dat toch schijnt te gebeuren

Lunes Armand
maandag 20 juli 2020 22:44

Ned heeft voordelen aan de relatie met Su! laten wij niet vergeten dat mede door hun wij nu zitten in de positie waar wij zijn. Wij moeten ervoor zorgen ons voordeel te halen hieruit. Velen zijn bereid ons een helpende hand te geven. voordelen? Een land minder in de regio die door Rusland met een remote control wordt geleidt. Ned ziet Su graag via hun de wereld in gaan. Some control might still be in place. Dergelijke controle punten moeten wij zien te vermijden. Elk helpende hand die ons als zelfstandige natie en gelijke partner wil helpen hebben wij nodig.… Lees verder »

Lunes Armand
maandag 20 juli 2020 22:59

De controle uit het slavernij verleden, wilden zijn behouden ondanks wij een souvereine staat waren. “dat nai woko!!!” Dat wij als volk bedonderd zijn door gekozen leiders, komt ook in Ned voor. Dus geen gezannik hierover. Belangrijk voor Ned en de US is, dat met de gekozen leiders in Su de kans groot is dat Rusland geen voet aan de grond krijgt in Su. Hiervoor moeten wij wel gecompenseerd worden. (LOL). De uitspraak van Blok zullen wij vasthouden en het tegendeel bewijzen. Het moet duidelijk zijn dat wij in staat zijn onze eigen boontjes te doppen en ons land naar… Lees verder »

Kees
dinsdag 21 juli 2020 08:59

Als 2 landen die een verleden samen hebben elkaar als volwassenen benaderen en weer goed met elkaar weten om te gaan, moeten wij het verwelkomen en het beste van hopen voor beide partijen.

Kees
dinsdag 21 juli 2020 09:06

Elkaar weer omhelzen is kijken naar de toekomst .. het verrleden achter ons laten. Nu kijken naar de toekomst.

Suriname een prachtig vader land en Nederland een mooi moederland

Hansie
dinsdag 21 juli 2020 11:12

laten de leiders kijken wat het beste is voor het land en de volksvertegenwoordigers

Piko
dinsdag 21 juli 2020 11:58

” Suriname heeft dringend hulp nodig maar de snelheid waarmee de diplomatieke betrekkingen “hersteld zijn” wekt argwaan. Betekent deze “move” dat Suriname nu een gelijkwaardige onderhandelings partner is? ” Ja ik zou uitkijken. In nederland hoor je vaak het gezegde ” voor niks gaat de zon op ” Of ze zeggen daar ook vaak ” alleen de lucht die wij inademen is gratis ” Letterlijk zeggen ze je gaat voor alles betalen als je met Nederland zaken doet. Zonlicht en ingeademde kunnen ze geen tax op heffen anders hadden ze dat ook gedaan. Dus Santokhi en coalitie kijk uit voor… Lees verder »

Suriboy
dinsdag 21 juli 2020 14:14

Het bedel gedrag moet eens stoppen. God zijt met ons Suriname. we hebben toch zelf genoeg voorraden. als de economen hun werk goed hadden gedaan hadden we Nederland vandaag aan de dag niet nodig. De dag dat wij en andere landen weer voor herstel in Suriname zorgen heeft te maken met goed beleid voeren..surinamers wan pipel

bojo
dinsdag 21 juli 2020 21:10

@ Richard “Daarom was Bouterse goed om het land te beschermen tegenover de hoge eisen.” Nee Richard Bouterse beschermde Suriname niet maar vulde zijn zakken uit de staatskas, samen met Hoefdraad, de rovende NDP ministers en de assemblee coalitie. De hoge eisen die het IMF aan het begin van Bouterse’s 2e termijn stelde waren nodig. Bouterse weigerde daaraan te voldoen, omdat hij wist dat Suriname de schulden niet kon aflossen. Bouterse wist ook dat er geen suffe dumbo’s bij het IMF zitten. Volg je de IMF eisen niet op, dan krijg je NUL US dollars van het IMF. Nederland was… Lees verder »

bojo
dinsdag 21 juli 2020 21:12

Ze hebben alle drie een soort zelfbestuur maar krijgen allerlei financiële steun van Nederland. En hun politici en ambtenaren worden ook door Nederland betaald.
Dus is het terecht dat Nederland na Curaçao, Aruba en Sint Maarten keer op keer te hebben gevraagd hun financiën op orde te brengen nu wat strenger tegen ze optreed.

peter
dinsdag 21 juli 2020 21:31

He Suriboy Suriname heeft goede economen. Maar als poephoofd Bouters en wanna- be econoom Hoefdraad het land leegroven dan ga je gewoon financieel kappot. Goud en een nog op te richten olie industrie zullen je op korte termijn niet redden. Ze zullen eerst de 139 door Bouterse genomen leningen moeten aflossen. Nederland en de US kúnnen helpen door bij de diverse geldverstrekkers een goed woordje voor Suriname te doen. En dat was ook gebeurd. En Santokhi’s economen hebben ook bij die instanties voor Suriname gepleit. De credit rating is daardoor 1 trede omlaag gezet door de Rating Bureau’s en de… Lees verder »

Laatst bewerkt op 16 dagen geleden door peter
Frantz
woensdag 22 juli 2020 15:23

Als Nederland en VS zulke goede vrienden zijn van Suriname, dan kunnen ze toch die schuld van 2,5 – 3 miljard voor Suriname betalen. Chan kan dan het grootste deel van de staats inkomsten inzetten voor de opbouw van eigen land. Anders moet Chan de schuldeisers de komende 2 jaar niets terug betalen. Suriname is een soevereine staat, die schuldeiser kunnen je toch niks maken. Na 2 jaar geef je de helft van hun geld zonder rente terug. De rente geef later. Gelukkig heeft Suriname een kleine bevolking, genoeg grondstoffen, water, vruchtbaar grond en de Afobaka dam als een onuitputtelijke… Lees verder »

Kanthai
vrijdag 24 juli 2020 13:03

Iedereen is even vergeten dat Suriname in de afgelopen 40 jaar niets is opgeschoten, en ook niet de hand in eigen boezem wenst te steken.
Dat er een president was die in Suriname nog 20 jaar moet zitten en in Nederland ook nog 11 jaar.
En als iemand dan zegt dat het mislukt is met Suriname zijn ze daar nog verbaast ook.
Kom mensen, wakker worden.

Zwartje
zondag 26 juli 2020 18:34

Onder leidng van Bouta was Suriname zeker een failed state. Stef Blok had wel degelijk gelijk.

Grace Wijnhard
dinsdag 28 juli 2020 09:38

Nederland most Suriname milk ardent be talent dat moet nederland erst done. Jun hull Hebben we net no dog kom over design bruges met stront heft 40 jaren geduurt ye language en mooi geweest betalen en is genoeg.

Java
dinsdag 28 juli 2020 16:19

Sommige van jullie kraaien alleen maar onzin.vinger wijzing komen jullie met opbouwende kritiek mee denken en minder zeuren over wie wel of niet gefaald heeft.wat denken jullie waar sommige op aasen Suriname is een rijke land maar sommige sluiten hun ogen en geven het liever weg voor een banaan.kom op en stoppen met bedelen al jullie zogenaamd hard voor Suriname hebben moeten jullie anders gaan denken en stoppen met dat ik ik ik gedoe.

Transvaal
dinsdag 28 juli 2020 16:33

Suriname is mislukt rijke te zijn. Als Nederlanders aan de macht waren was Suriname een rijk land wat heeft Nederland wat Suriname niet heeft.gas wat heeft Nederland… Suriname heeft OLIE bauxiet gas .. laten de knappe koppen nu eens geld in het land pompen

Riccardo
dinsdag 28 juli 2020 16:36

China lacht Suriname uit hoe dom ze zijn. Komen ze eerst met de SLM aangevlogen in China om indruk te willen maken..waar is die SLM nu? Waar is al her geld nu. En Nederland keek en zei mislukt jaAdvertentie

Nederland

Lekkere Surinaamse exotische etenswaren

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 02 At 11.49.51

COCONOTO is een jong innovatief Surinaams catering bedrijf dat zich richt op exotiche etenswaren in een nieuw jasje, koek en ijs zijn onze specialiteiten. U kunt ook bij hun terecht voor catering met een groot en gevarieerd assortiment van Surinaamse hapjes en dranken.

Onze reporter Neysa namens Culturu.com op pad.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

RIVM: 1329 nieuwe besmettingen afgelopen week

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Er zijn afgelopen week 1329 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een stijging in vergelijking met vorige week. Door het RIVM werd er vorige week 987 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Er zijn 23 corona patiënten met het coronavirus deze week in het ziekenhuis opgenomen. Een stijging van 4, in vergelijking met vorige week. Negen mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dit is een stijging van 2.

Nu doen veel meer mensen de corona-testen, afgelopen week waren het er 23.000, meer dan vorige week.

Dat er sprake is van een stijging is ook hieruit af te lezen. Het reproductiegetal is gestegen naar 1.40. Dit wil zeggen dat dat 100 mensen die besmet zijn met het coronavirus, samen 140 andere mensen besmetten. De week daarvoor lag het reproductiegetal nog op 1.29.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen