Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Surinaamse advocaat Roethof staat verdachte Jos Brech bij

Geplaatst

op

door

De topadvocaat Gerald Roethof staat de verdachte van de moord op Nicky Verstappen bij. Jos Brech kwam gisteravond aan op Schiphol, nadat hij werd aangehouden in Spanje. De 45-jarige Roethof is onder meer bekend van de zaak Mitch Henriquez, hij stond de nabestaanden bij van de man die door politiegeweld om het leven kwam.

Zwollenaar Roethof is afkomstig uit een echte advocatenfamilie. Vader Max, zus Machteld en broer Ronald werken allemaal in toga. In 2017 maakte zijn andere zus, Mildred, een documentaire over een deel van de familie.De strafpleiter – met een kantoor aan de Ceintuurbaan – is een regelrechte specialist in het strafrecht.

Roethoef zegt in De Verdedigers, de genoemde documentaire, dat hij niet emotioneel betrokken raakt. “Je ziet heel veel, net als artsen. De eerste keer dat iemand overlijdt, zal voor de arts zeer pijnlijk zijn. En als je dan twintig jaar als arts bezig bent en het vaker gezien hebt, dan doet het je iets, maar uiteindelijk ga je naar huis en lig je naast je vrouw. En de volgende dag word je vrolijk wakker. Als ik op mijn bed lig: bam. Weg ben ik. Heerlijk. Heerlijk slapen.”

Over de zaak van Jos Brech kan de advocaat nog weinig zeggen, overigens tot zijn eigen frustratie. Brech zit in beperking, wat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Roethoef is de enige die nu met de man uit Simpelveld mag praten.

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
sme

yes. de beste advocaat van Nederland. geef ze van katoen. ik ben trots te lezen. Top advocaat. trots dat mijn kondre man het zo goed doet en een voorbeeld is voor onze jeugd. we houden van jou..Roethof.we staan achter jou.

Dennis

ga ervoor. laat zien dat ook die blakaman een topadvocaat kan zijn. Spong is ook goed. zo zie je maar weer. Sranamang. aan de top .Advertentie

Nederland

Rutte wenst Johnson succes met vervolgstappen

Geplaatst

op

door

Premier Mark Rutte heeft de Britse premier Boris Johnson succes gewenst met de volgende stappen in het Britse Lagerhuis met betrekking tot de brexit. Rutte twitterde zaterdagavond: “Zojuist contact gehad met @BorisJohnson en de situatie rond #Brexit doorgesproken. Heb hem succes gewenst met de volgende stappen in het Britse Lagerhuis. We hebben afgesproken nauw contact te houden.”

Lees verder

Nederland

Brand in zalencentrum Loil onder controle

Geplaatst

op

door

De grote brand die in zalencentrum Lara in het Gelderse Loil in de nacht van zaterdag op zondag woedde, is onder controle. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer. De bewoners van 8 huizen, die door de politie uit voorzorg zijn ontruimd, zijn opgevangen in de pastorie. Bekeken wordt wanneer ze kunnen terugkeren.

De brand ontstond vannacht toen niemand aanwezig was in het pand en werd ontdekt door omwonenden. Op enig moment sloeg het vuur over naar een ouder gedeelte van het zalencomplex. Het dak daarvan bevatte asbest en stortte in. Volgens de brandweer zijn er asbestdeeltjes aangetroffen in het pand, maar hebben die zich niet verspreid in de directe omgeving. “Er is geen gevaar voor omwonenden”, aldus de brandweerwoordvoerder.

Het zalencomplex bestond uit vier zalen, foyer, café en restaurant en moet volgens de brandweer “als verloren worden beschouwd.”

Lees verder

Meest gelezen

X