zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Streep door reizen naar Rhodos

lees ook ...

Een aantal reisbedrijven kiezen ervoor om nu niet naar Rhodos te gaan, omdat bosbranden, die al dagen woeden, ook dit gebied hebben bereikt. Vluchten tot en met dinsdag zijn afgelast. Transavia durft nog wel naar Rhodos, maar geeft toe, dat er minder mensen aan boord zijn. Op het vliegveld van Rhodos is nu een afdeling ontstaan voor het invullen van een noodreisdocument. Deze dient als back up informatie bij eventuele evacuaties evacuatie.

Twee Griekse telefoonnummers zijn beschikbaar voor contact uit het buitenland. Mensen die op zoek zijn naar familieleden, kunnen bellen op de nummers +30 210 3681259 en +30 210 3681350. Soms moesten mensen snel vluchten voor het vuur, en hadden geen tijd om koffers mee te nemen.

De branden in het zuidoosten van Rhodos worden sinds kort door de Calamiteitenfonds beschouwt als een calamiteit. Het fonds dekt dus de reisaanpassingen van reizigers, en de terugreis naar huis in afstemming met hun reisorganisatie. Dit geldt voor reisorganisaties, die aangesloten zijn bij het calamiteitenfonds. TUI, Corendon en Sunweb vallen zeker hieronder volgens NOS.

Reisorganisaties hebben bevestigd dat honderden Nederlanders zich bevonden in het getroffen gebied. Velen zijn geëvacueerd. “Die gaan we zo snel mogelijk terugbrengen naar Nederland”, zegt Corendon directeur Van der Heijden.

Twaalf dorpen en alle hotels in het gebied zijn getroffen. Toeristen en bewoners moeten vertrekken. De harde wind en de hoge temperaturen maken het moeilijk om de branden te blussen.

Bron Foto: Dagblad van het Noorden

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandStreep door reizen naar Rhodos