zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
5
(1)

Stormen laten Nederland met minstens 500 miljoen aan schade achter

lees ook ...

Surinam Airways zoekt vliegtuigoplossing Paramaribo-Amsterda...

Surinam Airways staat opnieuw zonder eigen vliegtuig om vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. De lease van een Airbus A340-300 is recentelijk afgelopen, en daarom wordt sinds begin apr...

De stormen  Eunice, Dudley en Franklin  hebben naar schatting van het Verbond  van Verzekeraars minimaal 500 miljoen euro aan schade achtergelaten in Nederland. De verzekeraars hebben nu al een hoog aantal meldingen ontvangen en verwachten meer. Er is veel schade aan auto’s, woningen en bedrijven door omgevallen bomen, en lekkages. Meldingen over afgewaaide dakpannen en schades aan zonnepanelen en schuttingen zijn er ook.  Zuid- en Noord-Holland hebben het meest hieronder geleden.

De brancheorganisatie van verzekeraars in Nederland ziet het bedrag verder oplopen, omdat er de komende dagen flink zal waaien. Daardoor kan veel zich herhalen. Het advies van de verzekeraars is om de losse dakpannen en zonnepanelen vast te zetten, om gevolgschade te voorkomen.

Nederlanders zijn over het algemeen goed verzekerd tegen stormen, maar de verzekeraars hebben nu hun handen vol. Verzekerden moeten dus rekening houden met wachttijden.

Hetzelfde gold al op maandag voor installateurs. Ook die krijgen een recordaantal verzoeken tot herstel van stormschade. Dakdekkersportaal DakPro kreeg het afgelopen weekend veertig keer zo veel meldingen als in een normaal weekend.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandStormen laten Nederland met minstens 500 miljoen aan schade achter