Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Steward Emirates vermist

Geplaatst

op

De politie Noord-Holland doet onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van een 23-jarige Britse steward van Emirates.

Het bemanningslid, van de luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten, kwam maandag niet opdagen voor zijn vlucht van Schiphol terug naar Dubai.

Volgens een politiewoordvoerder was de man met een collega naar Amsterdam gegaan waarna de twee elkaar uit het oog zijn verloren. Het is onbekend of de man moedwillig is verdwenen.

In verband met het politieonderzoek was de vlucht maandagmiddag anderhalf uur vertraagd. Het toestel is, zonder de steward, alsnog vertrokken naar Dubai.

3 Reacties

3 Reacties

 1. Nikky

  maandag 2 januari 2017 at 23:06

  zo waar zal hij zijn. misschien gaat hij asil hier aanvragen . nee . nooit leuk als iemand onvinbaar is. hopelijk komt hij snel terecht. ik ben wel benieuwd hoe dit zal aflopen.

 2. Xx

  dinsdag 3 januari 2017 at 15:54

  Ja hoor een Brit die asiel gaat aanvragen ?!
  Kan jij wel nadenken Nikky ?!!!

 3. Nikky

  dinsdag 3 januari 2017 at 18:34

  ja hoor. denk jij eens na Brexit. hij wilt iets zeggen. jij denkt niet door. hij wilt wat zeggen met zijn acyie. een brit die tegen Brexit is en nu al aangeeft als ze niet blijven meedoen met Europa zii straks ook asil gaan aanvragen.. met een knipoog lezen .. ok

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland

Politie vind handgranaat bij Surinaams restaurant

Geplaatst

op

By

In Amsterdam is vannacht opnieuw een handgranaat gevonden. Het explosief lag bij een Surinaams restaurant aan het Bijlmerplein.

Om 04.00 uur kreeg de politie een melding van schoten en het wegrijden van voertuigen op het plein. Ter plaatse vond de politie de handgranaat. Er zijn geen gewonden gevallen.

De oorzaak van de knallen die zijn gehoord, is onduidelijk. Het onderzoek leverde geen kogelgaten of hulzen op.

De handgranaat is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt en afgevoerd.

De recherche bestudeert camerabeelden van het gebied om erachter te komen hoe het explosief er is terecht gekomen.

Gisternacht werden er ook al twee handgranaten gevonden in de hoofdstad.

Lees verder

Nederland

Surinamers eisen reparatie van hun aow-gat

Geplaatst

op

By

Duizenden Surinaamse ouderen in Nederland willen reparatie van hun aow-gat. Doordat ze geen volle 50 jaar in Nederland hebben gewoond, ontvangen ze een lager basispensioen. Sommige claimen daardoor in ‘bittere armoede’ te leven.

Iedereen in Nederland bouwt in vijftig jaar aow op, elk jaar 2 procent. Elk jaar dat iemand niet in Nederland woont, telt niet mee in de opbouw. Wie dus later naar Nederland is gekomen, mist een paar jaar aow.

Duizenden Surinamers met een aow-uitkering (of toekomstige uitkering) vinden die regel maar onrechtvaardig. Dat zij een aow-gat hebben is terug te voeren op de onafhankelijkheid van Suriname in 1975. Voor die tijd vielen zij nog onder de Nederlandse wet en droegen ze jaarlijks aow af. Toen Suriname zich van Nederland afscheidde, zijn geen afspraken gemaakt over het meenemen van die ouderdomspensioenen.

Deze mensen zijn dus weer aow gaan opbouwen vanaf het moment dat ze naar Nederland kwamen. Het gevolg: een korting van tientallen procenten op het basispensioen, schatte bestuurslid Dennis Belfor van de Rotterdamse tak van het Ubuntu Connected Front. Een van de clubs die zich het lot aantrekt van de Surinaamse aow’ers.

Belfor: ,,Sec gezien vielen ze tot 1975 onder de Nederlandse wet die gold in het gehele Koninkrijk. Velen hebben nergens anders vertoefd en gewoond dan in het Koninkrijk der Nederlanden. Ze waren dan ook bij wet verplicht om aow af te dragen.”

Nederlandse vlag
Surinamers die geen volledige aow krijgen, verkeren vaak in ‘bittere armoede’, zegt ook Iwan Leeuwin van AOW Surneds, een andere groep die pleit voor reparatie van het aow-gat. ,,Ze vallen onder de Nederlandse vlag.”

De Surinaamse gemeenschap strijdt al jaren voor reparatie van hun aow-gat. In 2009 verwees toenmalig staatssecretaris Jetta Klijnsma de ouderen nog naar Suriname voor een oplossing. Hoewel de landelijke politiek geen sjoege geeft, is het Amsterdamse college recent wel overstag gegaan. De verantwoordelijk wethouder Rutger Groot Wassink liet weten de kwestie te zullen aankaarten bij het kabinet.

Hij sprak van een ‘onrechtvaardigheid die hersteld moet worden. ,,Nederlandse staatsburgers worden door foute wetgeving in de problemen geholpen. Hun bestaanszekerheid is in gevaar.”

 

Bron:ad

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |