zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

Statiegeldproblematiek in Amsterdam

lees ook ...

Voorstelling over de Marroncultuur, slavernijverleden en geh...

Ontdek de kracht van strijd en overleven tijdens de slavernij. Vanuit het perspectief van de Marronvrouw. Bezoek de voorstelling op zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Theater Zuidplein. Over de vo...

Er is statiegeld ingevoerd op flesjes en blikjes in Amsterdam. Nu zijn er mensen, die deze flesjes en blikjes verzamelen om het statiegeld. Vuilnistonnen worden daarvoor opengetrokken, waardoor er nu meer vuil op straat ligt, en de tonnen worden vernietigd. Dit is het statiegeldproblematiek. Wethouder Zita Pels stelde de gemeenteraad schriftelijk hiervan op de hoogte.

Er komen maatregelen. Prullenbakken krijgen sloten en worden gerepareerd waar nodig. Twee extra medewerkers zullen in stadsdelen worden ingezet. De proef met ‘doneerringen’ zal men groter aanpakken. Deze zijn ijzeren ringen aan de prullenbak, waarin mensen blikjes en flesjes kunnen achterlaten. Grotere afvalbakken komen ook. Activatieteams, die mensen zullen stimuleren hun vuil in de afvalbakken te doen zullen ook ingezet worden. “Deze proef wordt uitgebreid naar andere stadsdelen om te zien wat daar de effecten zijn” aldus Zita Pels.

Ondernemers zullen ook betrokken worden. Hun aandacht zal gevraagd worden voor de verplichting om 25 meter rondom hun bedrijf schoon te houden. Zij moeten voortaan ook meer plekjes creëren om hun blikjes en flesjes kwijt te raken.

Bron: NOS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandStatiegeldproblematiek in Amsterdam