zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
2.3
(3)

Sons of slaves the Brotherhood steunt Surinaamse demonstranten

lees ook ...

Surinam Airways zoekt vliegtuigoplossing Paramaribo-Amsterda...

Surinam Airways staat opnieuw zonder eigen vliegtuig om vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. De lease van een Airbus A340-300 is recentelijk afgelopen, en daarom wordt sinds begin apr...

De organisatie Sons of Slaves the Brotherhood zal morgen 22 juli om twee uur ‘s middags in Amsterdam, op de Dam hun medeleven met Suriname en de actievoerders te tonen. Ze komen bijeen en demonstreren tegen het onrecht dat ons wordt aangedaan. “Er is veel werk aan de winkel, maar de molen draait steeds harder” zegt “Gregory Wijngart”de founder/voorzitter van Sons of Slaves the Brotherhood

Er is door de aktievoerders van het protest afgelopen maandag nadrukkelijk verzocht om ook in Nederland en Frankrijk te protesteren tegen het beleid van de nu zittende regering in Suriname. Het land verkeerd namelijk al ruim 2 jaar onder dictatuur, rancune, criminaliteit, mis-manegement, corruptie, friends & benefit, beleid en ga zo maar door.

Demonstranten werden gisteren van het onafhankelijkheidsplein gejaagd

Zo werd er recent bekend gemaakt dat er ruim 900 miljoen srd uit de staatskas is verdwenen. En trekt ook IMF de stekker eruit volgens verschillende bronnen. Ook sterven er momenteel onnodig te vroeg geboren baby’s omdat er op de desbetreffende afdelingen geen materiaal nog personeel is. De president is al 2 jaar lang niet in staat om de burgers in Suriname te woord te staan en de gemoederen lopen mede daardoor extra snel op. De betrouwbaarheid is totaal verdwenen en alle ministeries lopen momenteel spaak.

tachtigjarige actievoerder, oma Inge

Wij vragen hiervoor nadrukkelijk de aandacht in het bijzonder van de Nederlandse regering en verzoeken hen, om per direct alle werkzaamheden met de zittende regering stop te zetten! Ter voorkoming dat er nog meer gelden in de zak verdwijnt van corrupte criminelen die zichzelf profileren als gekozen leiders van een land.

Wij Surinaamse Nederlanders vinden het dan ook merkwaardig dat de nieuws en media platformen hier niets over schrijven. Terwijl de burgemeester van Amsterdam Femke Halsema notabene recent in Suriname is geweest. Ook is er ondertussen een crowdfunding gestart om de initiatiefnemers van het protest te ondersteunen bij hun akties.

Voor meer informatie over deze crowdfunding en donaties bezoek: https://www.doneeractie.nl/steun-voor-suriname/-65675

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandSons of slaves the Brotherhood steunt Surinaamse demonstranten