Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

SLM-vliegramp voor dertigste keer herdacht

Geplaatst

op

door

Het is vandaag 30 jaar geleden dat een toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) neerstortte in Suriname. Hierbij kwamen 176 inzittenden om het leven. Elf passagiers overleefden de crash. De vliegramp wordt zoals ieder jaar herdacht in Amsterdam-Oost.

Tijdens de bijeenkomst vanavond worden gedichten voorgedragen, zingt een koor en is het twee minuten stil. Daarna volgt een kranslegging. De herdenking vindt plaats bij het monument op het ‘s-Gravesandeplein en wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Kleurrijk.

Ook in Paramaribo wordt de ramp herdacht. Op de begraafplaats waar ook een gedenkmonument voor de slachtoffers staat, zal een plechtigheid worden gehouden met militaire eer en gebed, zo staat in de uitnodiging van de organiserende stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal. Een grote wens van deze stichting is het oprichten van een ‘’Kleurrijk Voetbal Academie’’ in Suriname. De Surinaamse regering zou al een stuk grond van tien hectare hebben toegezegd hiervoor.

Het toestel stortte op 7 juni 1989 neer in de mist in de buurt van luchthaven Zanderij in Paramaribo. Onder de doden waren vijftien spelers, van het Nederlands Kleurrijk Elftal, profvoetballers van Surinaamse afkomst, dat zou meedoen aan een toernooi in Suriname.

ANP

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
CAI

alweer 30 jaar geleden dat zoveel landgenoten door deze ramp het leven hebben verloren. iets wat nog goed op mijn netvlies zit . ik was politie man in Suriname en was erbij. om zoveel lijken te zien gaat niet in je koude kleren zitten. is een trauma.maargoed. het leven gaat verder maar we zullen ze blijven herdenken.Advertentie

Nederland

Oranje traint nog zonder Wijnaldum en Depay

Geplaatst

op

door

Georginio Wijnaldum is nog niet aangesloten bij de training van het Nederlands elftal. De middenvelder voelt zich nog steeds grieperig en beperkt zich woensdag tot enkele oefeningen in een gymzaal.

Wijnaldum, die zondag nog wel met Liverpool tegen Manchester City (3-1) speelde, stond dinsdag ook al niet op het trainingsveld in Zeist. Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat zijn 61-voudig international op tijd fit is om zaterdag tegen Noord-Ierland in actie te kunnen komen.

Koeman moet nog afwachten of Memphis Depay kan spelen op Windsor Park in Belfast. De aanvaller is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure. Depay heeft zelf goede hoop dat hij tegen Noord-Ierland of dinsdag tegen Estland in actie kan komen.

Depay trainde woensdag individueel, naast het veld waar zijn ploeggenoten van Oranje oefenden.

ANP

Lees verder

Nederland

Shanice van de Sanden en Daniëlle van de Donk geven een reactie op de overwinning met Oranje

Geplaatst

op

door

Shanice van de Sanden :“Ik zit weer lekker in me vel, straal weer, plezier is terug”

Danielle van de Donk : “Die slordigheden moeten eruit, daar zijn we eigenlijk te goed voor, dat mag niet meer”

Lees verder

Meest gelezen

X