Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

SLM-vliegramp voor dertigste keer herdacht

Geplaatst

op

door

Het is vandaag 30 jaar geleden dat een toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) neerstortte in Suriname. Hierbij kwamen 176 inzittenden om het leven. Elf passagiers overleefden de crash. De vliegramp wordt zoals ieder jaar herdacht in Amsterdam-Oost.

Tijdens de bijeenkomst vanavond worden gedichten voorgedragen, zingt een koor en is het twee minuten stil. Daarna volgt een kranslegging. De herdenking vindt plaats bij het monument op het ‘s-Gravesandeplein en wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Kleurrijk.

Ook in Paramaribo wordt de ramp herdacht. Op de begraafplaats waar ook een gedenkmonument voor de slachtoffers staat, zal een plechtigheid worden gehouden met militaire eer en gebed, zo staat in de uitnodiging van de organiserende stichting Mondiaal Kleurrijk Voetbal. Een grote wens van deze stichting is het oprichten van een ‘’Kleurrijk Voetbal Academie’’ in Suriname. De Surinaamse regering zou al een stuk grond van tien hectare hebben toegezegd hiervoor.

Het toestel stortte op 7 juni 1989 neer in de mist in de buurt van luchthaven Zanderij in Paramaribo. Onder de doden waren vijftien spelers, van het Nederlands Kleurrijk Elftal, profvoetballers van Surinaamse afkomst, dat zou meedoen aan een toernooi in Suriname.

ANP

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
CAI

alweer 30 jaar geleden dat zoveel landgenoten door deze ramp het leven hebben verloren. iets wat nog goed op mijn netvlies zit . ik was politie man in Suriname en was erbij. om zoveel lijken te zien gaat niet in je koude kleren zitten. is een trauma.maargoed. het leven gaat verder maar we zullen ze blijven herdenken.Advertentie

Nederland

Brand uitgebroken op het dak van Hogeschool Rotterdam Heijplaat

Geplaatst

op

door

Op het dak van Hogeschool Rotterdam aan de RDM-kade op Heijplaat is woensdagmiddag rond 13.40 uur een grote brand uitgebroken.

De brandweer rukte met meerdere blusvoertuigen uit om het vuur te bestrijden. Hulpverleners ontruimden het pand uit voorzorg.

De brand was ongeveer een uur na de eerste melding onder controle. Om te inventariseren of het vuur volledig uit is, verricht de brandweer momenteel sloopwerkzaamheden op het dak.

Lees verder

Nederland

Vrachtwagen met acrylzuur crasht op A6: van Lelystad naar Friesland gesloten

Geplaatst

op

door

Een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen is vanochtend gecrasht op de A6 bij Emmeloord. De chauffeur raakte daarbij gewond. De snelweg is in de richting van Lelystad naar Joure dicht.

Er is een omleiding ingesteld. Verkeer vanuit Amsterdam naar het noorden kan omrijden via Amersfoort en Zwolle over de A1, de A28 en de A32.

De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk. Mogelijk is de chauffeur van de vrachtwagen onwel geworden. De vrachtwagen ligt half in een sloot op een akker naast de A6.

Acrylzuur is een bijtende en brandbare stof. Volgens de brandweer lekt de tankwagen niet.

Lees verder

Meest gelezen

X