Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Slachtoffer liquidatie Amsterdam is sportschoolhouder Saban Berk

Geplaatst

op

door

De man die gisteravond is doodgeschoten in  Amsterdam-Noord is sportschoolhouder en thaibokstrainer Saban Berk. Hij gaf les in sportcentrum The Big Lab.

Saban Berk kwam in oktober 2014 in het nieuws, omdat hij naar eigen zeggen vaak werd aangezien voor Saban B., een nog altijd voortvluchtige vrouwenhandelaar.

Hij zou niet alleen dezelfde voornaam hebben, maar ook qua uiterlijk gelijkenissen vertonen.

Berk liet aan onder andere AT5 en De Telegraaf weten dat hij vaak moest uitleggen dat hij niet Saban B. was. Tegen de krant zei hij het tegenovergestelde van de vrouwenhandelaar te zijn. “Ik geef cursussen zelfverdediging aan meisjes.”

Berk huurde in het sportcentrum een ruimte voor zijn Saban Gym, waar hij les gaf aan vechtsporters van alle leeftijden. Hij was er trots op een leerling te zijn van Jan Plas, een van de pioniers die het thaiboksen en kickboksen naar Nederland haalden en oprichter van de beroemde sportschool Mejiro Gym. Plas belandde in de zware criminaliteit en pleegde in 2010 zelfmoord in zijn cel, waar hij een celstraf van acht jaar moest uitzitten.

De sportschoolhouder werd gisteravond rond 21.20 uur neergeschoten. Hij werd zwaargewond aangetroffen, maar medische hulp mocht niet baten.

In Zaandam is later op de avond een zilverkleurige BMW gevonden die leek op de vluchtauto die de schutter gebruikt heeft. Het voertuig heeft een Belgisch kenteken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Dode en gewonden door ongeluk op A73

Geplaatst

op

door

Op de A73 bij de afslag Wijchen is dinsdagochtend en dode gevallen en zijn meerdere mensen gewond geraakt door een ongeluk met meerdere voertuigen, meldt de politie. Onduidelijk is hoe ernstig de gewonden er aan toe zijn.

De snelweg in noordelijke richting tussen Nijmegen-Dukenburg en Wijchen is volgens Rijkswaterstaat tot zeker 16.30 uur afgesloten. Inmiddels zijn er anti-kijkschermen geplaatst om een kijkfile aan de andere kant te voorkomen.

Bij het ongeval zijn twee vrachtwagens en drie personenauto’s betrokken. Een vrachtwagen is gekanteld en ligt overdwars op het wegdek. De weg is bedekt met brokstukken. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat spreekt over een ravage. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onbekend. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn ter plaatse.

Lees verder

Nederland

Vader van gezin Ruinerwold blijft vastzitten

Geplaatst

op

door

De 67-jarige vader die jarenlang met zijn zes kinderen in afzondering woonde in een boerderij in het Drentse Ruinerwold, blijft vastzitten.

De rechter-commissaris van de rechtbank heeft zijn voorarrest maandag met veertien dagen verlengd. Hij zit in beperking, dat wil zeggen dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben en niet met de buitenwereld.

De man werd donderdag opgepakt op verdenking van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen. Ook de 58-jarige huurder van het pand, Josef B., zit om dezelfde verdenkingen in voorarrest.

Begin vorige week werd het gezin met de inmiddels meerderjarige kinderen ontdekt in een afgesloten ruimte in het pand. Dat gebeurde nadat de oudste zoon van 25 jaar naar het dorp was gegaan en zijn verhaal had gedaan aan de plaatselijke kroegbaas.

Het gezin bestaat uit een vader met zes kinderen tussen de 18 en 25 jaar die in de afgelegen boerderij woonden. Daar hadden ze hun eigen moestuin en leefden ze volledig zelfvoorzienend. De kinderen verzorgden hun vader die een aantal jaren geleden een hersenbloeding had gehad. Hij verblijft momenteel in de gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Hoe het met de kinderen gaat, is niet bekend.

Mogelijk woonde het gezin al sinds 2010 in de boerderij, maar dat is onduidelijk omdat het niet in de gemeentelijke basisadministratie staat. De moeder was al overleden voordat het gezin zijn intrek in de Drentse plaats nam.

Lees verder

Meest gelezen

X