Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Slachtoffer liquidatie Amsterdam is sportschoolhouder Saban Berk

Geplaatst

op

door

De man die gisteravond is doodgeschoten in  Amsterdam-Noord is sportschoolhouder en thaibokstrainer Saban Berk. Hij gaf les in sportcentrum The Big Lab.

Saban Berk kwam in oktober 2014 in het nieuws, omdat hij naar eigen zeggen vaak werd aangezien voor Saban B., een nog altijd voortvluchtige vrouwenhandelaar.

Hij zou niet alleen dezelfde voornaam hebben, maar ook qua uiterlijk gelijkenissen vertonen.

Berk liet aan onder andere AT5 en De Telegraaf weten dat hij vaak moest uitleggen dat hij niet Saban B. was. Tegen de krant zei hij het tegenovergestelde van de vrouwenhandelaar te zijn. “Ik geef cursussen zelfverdediging aan meisjes.”

Berk huurde in het sportcentrum een ruimte voor zijn Saban Gym, waar hij les gaf aan vechtsporters van alle leeftijden. Hij was er trots op een leerling te zijn van Jan Plas, een van de pioniers die het thaiboksen en kickboksen naar Nederland haalden en oprichter van de beroemde sportschool Mejiro Gym. Plas belandde in de zware criminaliteit en pleegde in 2010 zelfmoord in zijn cel, waar hij een celstraf van acht jaar moest uitzitten.

De sportschoolhouder werd gisteravond rond 21.20 uur neergeschoten. Hij werd zwaargewond aangetroffen, maar medische hulp mocht niet baten.

In Zaandam is later op de avond een zilverkleurige BMW gevonden die leek op de vluchtauto die de schutter gebruikt heeft. Het voertuig heeft een Belgisch kenteken.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Lekker genieten bij Kwaku Summer Festival

Geplaatst

op

door
Lees verder

Nederland

Twee kinderen (7) nog ‘in zorgwekkende toestand’ na ongeluk A50

Geplaatst

op

door

De twee kinderen van zeven jaar die gisteravond zwaargewond raakten bij een ongeluk op de A50 bij Ravenstein, verkeren nog steeds in ‘zorgwekkende toestand’. Dit laat de politie maandag weten. Ook hun ouders liggen nog in het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar.

De kinderen zaten samen met hun ouders in de auto toen deze van de weg raakte en meerdere keren over de kop sloeg. De kinderen werden uit de auto geslingerd.

De politie noemde de toestand van de twee kinderen zondagavond al ‘zorgwekkend’ en laat maandag weten dat dit onveranderd is. De ouders zijn er minder ernstig aan toe. Zij wisten na het ongeluk op eigen kracht uit de auto te komen.

De auto raakte van de weg, ramde een boom en sloeg meerdere keren over de kop. Het voertuig belandde uiteindelijk in een sloot. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is niet duidelijk. Onderzoek moet dit uitwijzen, laat een politiewoordvoerder maandag weten.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X