dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(4)

Simons neemt revanche

lees ook ...

Gisterenavond heeft Sylvana Simons voor een historisch succes gezorgd door als eerste zwarte vrouw met 1 zetel in de tweede kamer te komen. Simons een  nazaat van tot slaaf gemaakten  is terug in het nest! Ze vertelt in het programma “de geknipte gast” over haar ervaringen en worstelingen in haar leven als zwarte vrouw. Voor haar was het breekpunt een moment waarop in een tv uitzending (een aantal jaar geleden) zonder scrupules gesproken werd over “ zwartjes”.

Simons reageerde fel op de uitlatingen van de man die net zoals zij te gast was in ‘t programma. Vanaf dat moment was Simons zich meer dan ooit bewust van het feit dat dit voor haar de grens was en dat ze voor al die mensen die te maken hadden met uitsluiting en achterstelling moest opkomen.

Simons ging de politiek in en heeft in Amsterdam ruimschoots ervaring opgedaan om zich in de tweede kamer staande te houden. Na de breuk met Denk neemt Simons revanche en slaat hard terug door zelfstandig een partij op te richten die gaat voor  “the black cause”.  Simons wil  haar stem laten horen en zal zich uitspreken tegen racisme en uitsluiting.

De partij van Simons met de toepasselijke naam “Bij 1” zal zorgen voor meer eenheid in de strijd tegen achterstelling. De zetelwinst (1 zetel) bevestigd dat een deel van de bevolking klaar is met uitsluiting en het stelselmatig wegzetten  als “ les than” . De naam “Bij1” suggereert de eenheid van alle groepen die zich herkennen in de strijd voor erkenning. Met de samenstelling van haar team bevestigd Simons dat een ieder die zich verwant voelt met “the black cause” welkom is om de partij verder te laten groeien. “We sluiten niemand uit, iedereen is welkom !

YES WE CAN!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandSimons neemt revanche