Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Sharon Pieksma is Miss Nederland 2019

Geplaatst

op

door

Sharon Pieksma mag zich komend jaar Miss Nederland noemen. De 24-jarige Rotterdamse ontving de titel en de bijbehorende met kristallen ingelegde kroon van Miss Nederland 2018, Rahima Dirkse.

Pieksma, al sinds haar dertiende model, werd verkozen uit een groep van tien finalisten. De afgelopen weken werden de dames gevolgd in het RTL 4-programma Op jacht naar de kroon. De finaleshow werd vanmiddag uitgezonden. De kandidaten moesten de jury in verschillende rondes, waaronder een bikinironde, zien te overtuigen.

Door haar overwinning mag Pieksma Nederland vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Wijnaldum scoort driemaal en is geen minister

Geplaatst

op

door

Met drie treffers leidde Georginio Wijnaldum het Nederlands elftal naar een ruime zege op Estland (5-0). “Deze bondscoach wilde dat ik op ‘tien’ ging spelen”, zegt hij over zijn rol als aanvallende middenvelder bij Oranje. “Ik denk dat hij dat wel goed heeft gezien. Ik vind het heerlijk voetballen zo.”

Niet Memphis Depay maar Wijnaldum is met acht doelpunten de topscorer van Oranje in de voltooide EK-kwalificatie. “Meen je dat nou”, reageert de middenvelder van Liverpool die in een verdedigende rol onder voorgaande bondscoaches vaak niet kon overtuigen met Kevin Strootman aan zijn zijde. “Of ik makkelijk ben gaan scoren? Nee, ik kom vaak in scoringspositie maar mis nog te veel kansen.”

Wijnaldum verdiende alom respect met zijn reactie op het racistische gedrag van fans van FC Den Bosch aan het adres van de donkere aanvaller Ahmad Mendes Moreira van Excelsior. “Onze persvoorlichter had me wel gewaarschuwd dat ik daar vragen over zou krijgen, Maar ik had niets voorbereid.”

Statement

De 29-jarige Wijnaldum pleitte voor hardere straffen en benadrukte dat het bij Oranje niet uitmaakt welke kleur je hebt. “Na mijn reactie kreeg ik positieve reacties van mijn ploeggenoten bij het Nederlands elftal. Dat deed me heel goed. Samen hebben we besloten om voor de wedstrijd weer een statement te maken.”

De internationals van Oranje vormden dinsdagochtend een kring tijdens een rustige training. Ze plaatsten die foto op sociale media met de tekst: ‘Enough is enough, stop racism’ (genoeg is genoeg, stop racisme). “Maar Memphis had nog een goed idee”, vertelt Wijnaldum. “Hij bedacht dat we een statement na een goal moesten maken.”

Sinterklaas

Zo gezegd, zo gedaan. Wijnaldum rende na zijn 1-0 tegen Estland naar de zijlijn en al zijn ploeggenoten, inclusief wisselspelers, stonden in een kring om hem heen. Wijnaldum drukte zijn donkere onderarm tegen de blanke arm van Frenkie de Jong. “Wij zijn wel één, dat wilden we zeggen”, vertelt de 62-voudig international.

“Ik wil niet wijs doen”, vertelt Wijnaldum. “En ik ben echt geen politicus. Dat lijkt me een moeilijke baan en dan heb je meer thema’s als racisme. Maar als voetballer krijg ik wel een podium. Daarom stipte ik die discussie over Zwarte Piet ook aan. Als kind zette ook ik mijn schoen. Mijn oma, waar ik vaak was, deed daar niets in. Ik voelde me als kind niet gediscrimineerd door Zwarte Piet. Geen enkel kind denk ik, want het is leuk om cadeautjes te krijgen. Maar als je ouder wordt, dan zie je dat anders. Zeker als ze je Zwarte Piet gaan noemen. Het feest van Sinterklaas is traditie, hoor ik vaak, Dat kan toch ook met roetveegpieten of blanke pieten?”

Georginio Wijnaldum

ANP

Lees verder

Nederland

Wijnaldum:’Hoe haal je het in je hoofd’

Geplaatst

op

door

Georginio Wijnaldum heeft tijdens de persconferentie uitgesproken en hij heeft geen goed woord over voor de situatie rondom de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior van gisteren. Ahmad Mendes Moreira kreeg te maken met racistische spreekkoren. Volgens Wijnaldum is het een maatschappelijk probleem en heeft FC Den Bosch de situatie volledig verkeerd aangepakt.

De middenvelder van Liverpool is zichtbaar boos als hij over het incident spreekt. “Persoonlijk kwam dit heel hard aan, omdat ik niet had verwacht dat dit in Nederland zou gebeuren. Ik ben heel erg geschokt.”

“Hoe er daarna mee omgegaan is vind ik persoonlijk heel kwalijk. Niet alleen van de trainer, maar ook van de club. Maar wat kan ik doen? Het is een maatschappelijk probleem”, gaat Wijnaldum verder.

Wijnaldum: “Ik vind dat wij als spelers elkaar moeten steunen, maar je kunt als speler niet veel doen. Het is ook iets voor de politiek, er moet keihard opgetreden worden.”

Naast het racisme vanaf de tribunes was er ook een man te zien die een Hitlergroet bracht. Wijnaldum snapt daar niets van. “Hoe haal je het in je hoofd? Je voorouders hebben jarenlang voor je gevochten, zodat je een vrij leven kan hebben. Respectloos. Dat kan niet vind ik, daar moet keihard worden ingegrepen.”

Wijnaldum had ook een mening over de Zwarte Pieten discussie. De middenvelder vind het gebruik van Zwarte Pieten tijdens het Sinterklaas feest niet meer van deze tijd. “Dat is echt aan verandering toe.”

Bondscoach Ronald Koeman , kan zich scharen achter Wijnaldum. “Gini heeft het goed verwoord. Je moet gewoon het veld afstappen. Gewoon weggaan. Oranje ook ? Oranje ook ja. Iemand moet het toch doen.”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X