Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Seedorf leest van Basten de les

Geplaatst

op

door

Clarence Seedorf kwam onder bondscoach Marco van Basten nooit uit de verf bij Oranje

Bij College Tour vertelt de voormalig speler van onder meer Ajax, AC Milan en Real Madrid over de relatie met de topspits van weleer. „Ik had een beeld bij Van Basten door Capello (Fabio, trainer van AC Milan, red). Hij zei dat we veel op elkaar leken. Capello vertelde altijd dat Van Basten er alles aandeed om beter te worden”, legt Seedorf uit.

Clarence Seedorf (L) en Marco van Basten (R)

„Vervolgens kwam ik bij Oranje nadat Van Basten helaas al van alles over mij had gezegd. We konden goed met elkaar praten over zaken, maar we hadden een verschil van visie en meningen. Ik had geen zin om weer met negativiteit te zitten, dus heb ik een keuze gemaakt. Ik denk dat het een gemiste kans is geweest met Marco. Ik zag het wel zitten.”

Het stak Seedorf dat Van Basten Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder boven hem plaatste in de pikorde. In 2008 speelde de middenvelder op 31-jarige leeftijd zijn laatste interland. Onder Van Basten miste Seedorf het WK van 2006 en het EK twee jaar later.

„Als jij zegt dat Sneijder en Van der Vaart hoger staan in de hiërarchie dan ik, heb je niet begrepen wat hiërarchie betekent”, laat Seedorf aan duidelijkheid niets te wensen over. „Hiërarchie betekent hoeveel strepen je hebt. En ik heb meer strepen dan die jongens. Ik hoef dan geen basisspeler te zijn. Bij Kameroen is mijn derde keeper de leider.”

Bron: Telegraaf

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Oranje traint nog zonder Wijnaldum en Depay

Geplaatst

op

door

Georginio Wijnaldum is nog niet aangesloten bij de training van het Nederlands elftal. De middenvelder voelt zich nog steeds grieperig en beperkt zich woensdag tot enkele oefeningen in een gymzaal.

Wijnaldum, die zondag nog wel met Liverpool tegen Manchester City (3-1) speelde, stond dinsdag ook al niet op het trainingsveld in Zeist. Bondscoach Ronald Koeman verwacht dat zijn 61-voudig international op tijd fit is om zaterdag tegen Noord-Ierland in actie te kunnen komen.

Koeman moet nog afwachten of Memphis Depay kan spelen op Windsor Park in Belfast. De aanvaller is nog niet hersteld van een bovenbeenblessure. Depay heeft zelf goede hoop dat hij tegen Noord-Ierland of dinsdag tegen Estland in actie kan komen.

Depay trainde woensdag individueel, naast het veld waar zijn ploeggenoten van Oranje oefenden.

ANP

Lees verder

Nederland

Shanice van de Sanden en Daniëlle van de Donk geven een reactie op de overwinning met Oranje

Geplaatst

op

door

Shanice van de Sanden :“Ik zit weer lekker in me vel, straal weer, plezier is terug”

Danielle van de Donk : “Die slordigheden moeten eruit, daar zijn we eigenlijk te goed voor, dat mag niet meer”

Lees verder

Meest gelezen

X