Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Seedorf leest van Basten de les

Geplaatst

op

door

Clarence Seedorf kwam onder bondscoach Marco van Basten nooit uit de verf bij Oranje

Bij College Tour vertelt de voormalig speler van onder meer Ajax, AC Milan en Real Madrid over de relatie met de topspits van weleer. „Ik had een beeld bij Van Basten door Capello (Fabio, trainer van AC Milan, red). Hij zei dat we veel op elkaar leken. Capello vertelde altijd dat Van Basten er alles aandeed om beter te worden”, legt Seedorf uit.

Clarence Seedorf (L) en Marco van Basten (R)

„Vervolgens kwam ik bij Oranje nadat Van Basten helaas al van alles over mij had gezegd. We konden goed met elkaar praten over zaken, maar we hadden een verschil van visie en meningen. Ik had geen zin om weer met negativiteit te zitten, dus heb ik een keuze gemaakt. Ik denk dat het een gemiste kans is geweest met Marco. Ik zag het wel zitten.”

Het stak Seedorf dat Van Basten Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder boven hem plaatste in de pikorde. In 2008 speelde de middenvelder op 31-jarige leeftijd zijn laatste interland. Onder Van Basten miste Seedorf het WK van 2006 en het EK twee jaar later.

„Als jij zegt dat Sneijder en Van der Vaart hoger staan in de hiërarchie dan ik, heb je niet begrepen wat hiërarchie betekent”, laat Seedorf aan duidelijkheid niets te wensen over. „Hiërarchie betekent hoeveel strepen je hebt. En ik heb meer strepen dan die jongens. Ik hoef dan geen basisspeler te zijn. Bij Kameroen is mijn derde keeper de leider.”

Bron: Telegraaf

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Oss onthult monument voor fataal stintongeluk

Geplaatst

op

door

In een park in Oss wordt vrijdagmiddag een monument onthuld ter nagedachtenis aan de vier kinderen die precies een jaar geleden omkwamen door de aanrijding van een trein met een stint. Het monument moet niet alleen troost bieden aan de ouders van de omgekomen kinderen, die tussen de 4 en 8 jaar oud waren, maar ook aan andere ouders die een kind verloren.

Oss heeft bewust gekozen voor een stille locatie in het Elzeneindpark en niet bij het station Oss West, waar het dramatische ongeval gebeurde. Daar is volgens de gemeente te veel omgevingsgeluid.

Het monument van ruim een meter hoog krijgt de naam Vlinderboek. „Het monument vertelt het verhaal over de emoties bij het verlies van een kind. Bij dit proces van jaren heeft de vlinder een belangrijke rol. Deze geeft uiteindelijk weer enige kleur aan het leven”, verklaart de gemeente.

Lees verder

Nederland

Bredase advocaat: Ik wil Nabil B. bijstaan

Geplaatst

op

door

De Bredase advocaat Peter Schouten wil kroongetuige Nabil B. juridisch bijstaan. In BN De Stem zegt hij dat het een principekwestie is.

Woensdag werd Derk Wiersum, de advocaat van B., geliquideerd in Amsterdam. Na de moord zei waarnemend deken bij de Amsterdamse Orde van Advocaten Simeon Burmeister dat hij denkt dat het heel lastig zal worden een advocaat te vinden voor de kroongetuige. Strafpleiters Peter Plasman en Tjalling van der Goot zeiden donderdag dat als B. geen advocaat krijgt, de uiterste consequentie zou kunnen zijn dat hij niet verder vervolgd kan worden.

Schouten heeft zijn initiatief besproken met zijn vrouw en kinderen. Hij vindt dat hij een daad moet stellen. “Het is niet gratis of pijnloos om in een mooie rechtsstaat te wonen. Het is ervoor zorgen dat gedaan wordt, wat gedaan moet worden”, zegt hij in de krant. De strafpleiter hoopt dat veel advocaten eenzelfde aanbod gaan doen. “Ik zou daar heel trots van worden.” Schouten weet niet of B. op zijn aanbod ingaat. En wie de kroongetuige ook gaat bijstaan, moet hoe dan ook beter worden beveiligd, aldus de advocaat.

Lees verder

Meest gelezen

X