zondag 24 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

Schiphol woensdagochtend gesloten vanwege weersverwachting

lees ook ...

Voorstelling over de Marroncultuur, slavernijverleden en geh...

Ontdek de kracht van strijd en overleven tijdens de slavernij. Vanuit het perspectief van de Marronvrouw. Bezoek de voorstelling op zaterdag 21 oktober om 20.00 uur in Theater Zuidplein. Over de vo...

Om problemen te voorkomen zijn alle landingen tussen 09.00 en 11.00u geschrapt op Schiphol. Hetzelfde geldt voor vertrekkende vluchten. Tientallen vluchten worden hiermee geraakt. De Telegraaf heeft meegedeeld dat men vertragingen en annuleringen moeten verwachten. De windrichting van de storm is gevaarlijk voor het vliegverkeer.

Dit alles gebeurt terwijl Schiphol maatregel treft om door de drukke vakantieperiode te gaan. Het aantal passagiers groeit al. Meteorologen waarschuwen nu voor windkracht van 8 tot 9. Dit is een zeldzaam verschijnsel. Storm komt over het algemeen niet voor in de zomer.

“Hoeveel vluchten het in totaal betreft, is op dit moment nog onduidelijk. Dit hangt af van de nieuwe planning van luchtvaartmaatschappijen en de actuele weersomstandigheden woensdag”, aldus de luchthaven.

Het Nederlandse meteorologisch instituut, KNMI, heeft code geel afgegeven voor het heel land. Er is dus kans op ongelukken van uiteenlopende aard. Boven 50 millimeter neerslag wordt verwacht, alsook zware windstoten van 70 tot 100 kilometer per uur. Alertheid is geboden voor de ochtendspits.

Bron Foto: International Airport Review

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandSchiphol woensdagochtend gesloten vanwege weersverwachting