maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

Samen voor Nederland ziet af van manifestatie

lees ook ...

Surinam Airways zoekt vliegtuigoplossing Paramaribo-Amsterda...

Surinam Airways staat opnieuw zonder eigen vliegtuig om vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. De lease van een Airbus A340-300 is recentelijk afgelopen, en daarom wordt sinds begin apr...

David Icke de Britse complotdenker is de toegang tot Nederland geweigerd.  Samen voor Nederland ziet geen reden meer om te protesteren in Amsterdam,  of door te gaan met het  kort geding, omdat de rechter reeds in het voordeel van de gemeente heeft beslist.  Modechai Krispijn woordvoerder van de organisatie verwacht, dat er nog mensen komen demonstreren, maar dat mogen de partijen zelf bepalen.

David Icke als spreker, gaf de demonstratie landelijke bekendheid. Hij is zeer omstreden om zijn antisemitische uitspraken en ontkenningen van de Holocaust, maar stond als spreker op het programma. Zijn “fysieke aanwezigheid” is een voedingsbodem voor rellen, en dit kan leiden tot verstoring van de openbare orde. Toch had de organisatie de weigering van de toegang tot Nederland niet zien aankomen. David Icke mag officieel twee jaar lang het Schengengebied niet betreden.

Eerder spande Samen voor Nederland een kortgeding aan tegen de gemeente Amsterdam. Die had het besluit genomen om de manifestatie te verschuiven van de Dam naar het Museumplein, omdat daar meer ruimte voor de politie zou zijn om op te treden indien zaken uit de hand lopen. Dit was reden voor Samen voor Nederland tot het aanspannen van een kortgeding tegen de gemeente.

“Dat de IND Icke de toegang tot ons land heeft geweigerd, kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel”, aldus Krispijn. “Toen zeiden we: dit gaat te ver. We hebben nog de uitslag van de rechter vandaag afgewacht en geprobeerd het besluit van de IND aan te vechten, maar daarvoor was te weinig tijd. Dit besluit overruled alles, demonstreren heeft dan geen zin meer.”

Toch zegt de organisatie dat de demonstratie gericht was tegen het kabinet en “dat dit kabinet onze samenleving van crisis naar crisis loodst. Nu is het genoeg!”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandSamen voor Nederland ziet af van manifestatie