vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
5
(2)

Sabakoe debuteert op North Sea Jazz Festival

lees ook ...

Gran gala Koto dansi: 28 juli in zalencentrum Sunrise

Corona band, baas-Berg & friends, Sangrafu, Switi ten, Patrick Louwrens Fosten prisiri Bigi puku band, Big-Time. Speciale optredens van: Prachtige gedichten en spoken word van Harmando Dino Bur...

De negenkoppige Surinaamse Kasekoband Sabakoe is dit jaar op 9 juli te bewonderen tijdens het North Sea Jazz Festival. Bandleider Steven Maayen ziet dit als het resultaat van hard werken en blijft erbij dat de band divers is.  “Dit is het resultaat van hard werken en gezien en gewaardeerd worden.” Ondanks het festival alleen om Jazz gaat is er toch ruimte voor de “unieke eigen stijl en sound” van de formatie.

De bijna veertigjarige band staat vanaf half elf ’s avonds Nederlandse tijd op het Mississippi-podium in Ahoy, Rotterdam met Kaseko. “Het is niet alleen een mijlpaal, maar ook een uitdaging, die uiteindelijk voldoening geeft”, zegt Maayen over het bereikte resultaat.

Wanneer het gaat om de ontwikkeling van de Kasekomuziek in Suriname en Nederland is Sabakoe niet weg te denken. De website van het festival spreekt over een “verfrissend, eigentijds geluid” in de muziek. “Terwijl de wereld om ons heen in brand staat, wil de groep met haar hit ‘We moeten doorgaan’ een positief signaal afgeven. De aanstekelijke energie van Sabakoe tovert meteen een glimlach op je gezicht”, staat er overtuigend.

Sabakoe kent verschillende hits, waaronder ‘Postbode’, ‘Mooi Misi’, ‘Pinda Pinda’, ‘Mi Tori’ en ‘Alles op Tempo’ door Maayen, ‘Zwarte Parel’ en Mooie Oema, gebracht door Angelo Blackman en ‘Ndyuka uma moi’ vertolkt door Marcel Jozefzoon.

Sabakoe bestaat uit Steven Maayen (vocals), Philsken Stuart (alto saxophone), Bryan Dompig (trombone), Marciano Burgrust (guitar), Serginio Playfair (guitar/vocals), Marcel Jozefzoon (bass), Angelo Blackman (drums/vocals), Dweith Purperhart (maraca/ vocals) en Roël Simson (skraki).

In december is de kasekoband zeker in Suriname voor haar traditionele Kerst en Owru Yari tour.

Bron Foto: North Sea Jazz festival

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandSabakoe debuteert op North Sea Jazz Festival