Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Ruud Gullit toch nog in beraad na aanbod

Geplaatst

op

door

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) wacht nog op het antwoord van Ruud Gullit nadat zij hem een aanbod hebben gedaan voor de functie van assistent-bondcoach voor het Nederlands elftal.

De oud-profvoetballer Gullit (53 jaar) is momenteel nog in beraad of hij het aanbod aan zal nemen of afslaan. Zondag is hij teruggekeerd vanuit Suriname om in overleg te treden met de directeur van de KNVB, Hans van Breukelen. Hij bekijkt momenteel hoe deze baan in zijn leven zou kunnen passen, aangezien hij niet alleen in Nederland werkzaam is maar ook daar buiten. Zo is hij onder andere tv-analyticus voor buitenlandse voetbalprogramma’s.

De KNVB heeft een bepaald budget beschikbaar voor een assistent. De KNVB hoopt dat zij donderdag of vrijdag respons krijgen op het aanbod. Assistent-bondcoach van Oranje worden zou voor Gullit een rentree als trainer in het topvoetbal zijn, iets wat hem goed ligt. Het is alweer vijf jaar geleden dat Gullit voor het laatst als coach werkzaam was, bij het Russische Terek Grozny. Mocht Ruud Gullit ingaan op het aanbod dan zal hij hiermee Dick Advocaat opvolgen. Bij een akkoord zal hij op 1 september al op de bank ziten wanneer Oranje oefent tegen Griekenland. Vijf dagen later volgt het WK-kwalificatieduel met Zweden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Cast en scriptschrijvers De Suriname Monologen bekend

Cast en scriptschrijvers ‘De Suriname Monologen’ – Foto: Roel Determeijer.

Geplaatst

op

door

Speciaal voor De Grote Suriname-tentoonstelling komt Stichting Julius Leeft! dit najaar met zes theaterproducties over de Surinaamse geschiedenis. Waar de tentoonstelling gaat over het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, kiezen John Leerdam en Paulette Smit van Stichting Julius Leeft! – in samenwerking met De Nieuwe Kerk – voor acht historische hoofdrolspelers. Zij maakten vandaag in de kerk de cast én hun vertolkers bekend. 

• Kenneth Herdigein als Johan Ferrier, laatste gouverneur en eerste president;
• Urmie Plein als dochter van Anton de Kom, schrijver, vakbondsman en verzetsheld;
• Prem Radhakishun als Jagernath Lachmon, politicus, aanvankelijk tegenstander onafhankelijkheid;
• Ruurt de Maesschalck als Henck Arron, politicus en voorstander onafhankelijkheid;
• Roy Ristie als Johan Adolf Pengel, politicus;
• Monic Hendrickx als Nola Hatterman, actrice, kunstenaar en voorstander onafhankelijkheid;
• Michiel Blankwaardt als verteller bij Desi Bouterse, huidige president;
• Dorothy Blokland als Dr. Sophie Redmond, eerste vrouwelijke zwarte arts.

De scriptschrijvers brengen fictie tussen bekende feiten. Paulette Smit schrijft aan Ferrier en Bouterse. Noraly Beyer maakt het script van De Kom, Sheila Sitalsing schrijft voor het driemanschap Lachmon, Arron en Pengel. Bodil de la Parra werkt aan het stuk voor Hatterman. Naast Paulette Smit schrijven ook Rudy Lion Sjin Tjoe, Remco Meijer en Jeffrey Spalburg aan het verhaal over Bouterse. Tot slot schrijft Ayden Carlo het verhaal van Dr. Redmond. De regie van alle monologen is in handen van John Leerdam. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Harto Soemodihardjo en Walther Muringen. Gerda Havertong (zang), Jeannine la Rose (zang), Anna Makaloy (zang) en Tarif Heljanan (zang) tekenen voor een aantal nummers.

Lees verder

Nederland

KLM-tweet over borstvoeding leidt tot boze reacties

Geplaatst

op

door

Luchtvaartmaatschappij KLM ligt onder vuur na een tweet over borstvoeding aan boord. Het bedrijf heeft als beleid dat een voedende moeder door het personeel gevraagd mag worden om haar baby en borst te bedekken als andere passagiers daar aanstoot aan nemen.

Dat bericht heeft duizenden, overwegend negatieve, reacties opgeleverd. Op Twitter wordt door sommigen zelfs opgeroepen voortaan maar met een andere maatschappij te vliegen.

De ophef begon nadat een Amerikaanse passagier onlangs op Facebook meldde dat ze tijdens het voeden door een stewardess gevraagd werd zichzelf te bedekken.

Volgens KLM voelen niet alle passagiers zich prettig als er borstvoeding wordt gegeven en komen er zelfs klachten over binnen.

‘Het geven van borstvoeding is toegestaan. Om ervoor te zorgen dat al onze passagiers van alle achtergronden zich comfortabel voelen aan boord kunnen we een moeder vragen om zichzelf te bedekken tijdens het geven van borstvoeding, mochten andere passagiers zich hierdoor beledigd voelen’, aldus KLM op Twitter.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X