Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Ruud Gullit toch nog in beraad na aanbod

Geplaatst

op

door

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) wacht nog op het antwoord van Ruud Gullit nadat zij hem een aanbod hebben gedaan voor de functie van assistent-bondcoach voor het Nederlands elftal.

De oud-profvoetballer Gullit (53 jaar) is momenteel nog in beraad of hij het aanbod aan zal nemen of afslaan. Zondag is hij teruggekeerd vanuit Suriname om in overleg te treden met de directeur van de KNVB, Hans van Breukelen. Hij bekijkt momenteel hoe deze baan in zijn leven zou kunnen passen, aangezien hij niet alleen in Nederland werkzaam is maar ook daar buiten. Zo is hij onder andere tv-analyticus voor buitenlandse voetbalprogramma’s.

De KNVB heeft een bepaald budget beschikbaar voor een assistent. De KNVB hoopt dat zij donderdag of vrijdag respons krijgen op het aanbod. Assistent-bondcoach van Oranje worden zou voor Gullit een rentree als trainer in het topvoetbal zijn, iets wat hem goed ligt. Het is alweer vijf jaar geleden dat Gullit voor het laatst als coach werkzaam was, bij het Russische Terek Grozny. Mocht Ruud Gullit ingaan op het aanbod dan zal hij hiermee Dick Advocaat opvolgen. Bij een akkoord zal hij op 1 september al op de bank ziten wanneer Oranje oefent tegen Griekenland. Vijf dagen later volgt het WK-kwalificatieduel met Zweden.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

78.000 stuks zwerfafval opgeruimd

Geplaatst

op

door

Heel wat vrijwilligers hebben afgelopen zaterdag zwerfafval opgeruimd. Daarbij zijn zeker 78.000 stuks opgeruimd.

Deelnemers deden mee aan de World Cleanup Day. De opruimactie is onderdeel van een wereldwijde dag om zoveel mogelijk afval op te ruimen. De Plastic Soup Foundation maakte de totale opbrengst zondag bekend.

De 16.000 vrijwilligers die op ruim 1400 plekken afval opruimden, konden een speciale app gebruiken om te registeren om wat voor soort materiaal het ging en van welke merken de verpakkingen het meest op straat belanden. Vorig jaar legden de deelnemers nog 35.000 stuks afval vast met de app. Dat er dit jaar veel meer zwerfafval werd geregistreerd, komt volgens de organisatie doordat de deelnemers de app fanatieker hebben gebruikt.

Welk afval werd opgeruimd, hebben deelnemers bijgehouden in een speciale app. „Zo krijgen we inzicht in wat waar ligt. Welke materialen, merken en soorten belanden in het milieu?”, vertelde Robert Möhring van de Plastic Soup Foundation ons vorige week. „Als we dat weten, kunnen we met de producenten gaan praten over structurele oplossingen.” Het meest gevonden afval was dit jaar het blikje, gevolgd door snack- en snoepverpakkingen, flesjes, zakjes en sigarettenpeuken, die vorig jaar nog aan kop stonden.

Lees verder

Nederland

Man overleden bij brand berging Zoetermeer

Geplaatst

op

door

In een appartementencomplex aan de Schoutenhoek in Zoetermeer hebben brandweermannen het lichaam van een overleden 60-jarige man gevonden. De brandweer kwam zondagochtend vroeg af op een brandmelding. Het slachtoffer bevond zich in dezelfde ruimte als de brandhaard, meldt de politie.

De brandweer was naar het gebouw gegaan nadat melding was gedaan van een brandlucht. ‘Na onderzoek trof de brandweer in een berging van het appartementencomplex een brandhaard aan’, meldt de politie in een verklaring. ‘In dezelfde ruimte werd een man aangetroffen.’

Hulpverleners brachten het slachtoffer naar buiten en probeerden hem te reanimeren. De hulp mocht echter niet meer baten en hij overleed ter plekke. Over de oorzaak van de brand, die snel onder controle was, is nog niets bekend. Woningen in het complex moesten vanwege het incident worden ontruimd, maar inmiddels kunnen de bewoners weer maar huis.

Lees verder

Meest gelezen

X