donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
5
(1)

Rutte ziet geen nieuwe sancties tegen Rusland op EU-top

lees ook ...

In de Rechtbank: President Chan vs ondernemer Gerard; Verbod...

Gisteren, woensdag 21 februari, was de rechtszaak in de Rechtbank van Rotterdam, over het veel besproken boek van Gerard van den Bergh, Zaken doen in Suriname, Corruptie op het hoogste niveau. Het boe...

Premier Rutte zegt voor aanvang van de EU-top in Brussel, dat hij niet verwacht dat er meer sancties zullen komen tegen Rusland tijdens de EU-top in Brussel. Hij vindt dat er al een groot aantal sancties zijn opgelegd. Rutte kijkt  “met grote interese” naar het debat in Zweden en Finland over mogelijk NAVO-lidmaatschap.

“Poetin dacht dat hij verdeeldheid kon creëren, maar hij bracht ons juist samen”, zegt Rutte verder. Voor hem is de no-flyzone boven Oekraine niet aan de orde “omdat dat tot een ‘face-to-face’ confrontatie van het Westen met Rusland leidt.”

Rutte merkt dat individuele landen veel doen om Okraine te helpen. “Nederland is al heel ver gegaan met levering van stingers. Je ziet aan alle kanten dat we bezig zijn de oostflank te versterken. En waar een no-flyzone niet kan, versterken we Oekraïne met militaire middelen”, verduidelijkt hij.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland

meer Nederland nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandRutte ziet geen nieuwe sancties tegen Rusland op EU-top