Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Rutte: “We moeten wennen aan de anderhalve meter samenleving”

Geplaatst

op

Rutten

Het normale leven weer oppakken zal nog even op zich laten wachtten. Het nieuwe normaal is de anderhalve meter samenleving. Het kabinet denkt na over een weg terug, maar geeft daarbij direct aan, dat dit niet in een keer zal lukken. We moeten wennen aan de ’anderhalve-meter-samenleving’, is de boodschap.

De kans is daarom ook groot dat na 28 april de maatregelen van kracht blijven. Dit heeft premier Mark Rutte tijdens de persconferentie aangegeven, na afloop van het overleg van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb).

Hij benadrukt dat we op de goede weg zijn, maar vooral moeten volhouden, anders maken we alles te niet, wat we tot nog toe bereikt hebben. We moeten ons aan de regels blijven houden. “Blijf elkaar helpen en steunen waar het kan. We moeten met elkaar zoeken naar het nieuwe normaal in de anderhalve-meter-samenleving.”

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Barend
donderdag 9 april 2020 03:12

1,5 meter is te weinig, heeft geen zin. Als iemand niest of hoest zonder neus/mondkap gaan de deeltjes 6:8meter verder.

Ida
donderdag 9 april 2020 03:47

Denk dat het wel 8 meter gaat. En wat dacht je van op de grond. Je schoen. Denk dat alleen een medicijn kan hulp brengen. Ons ogen zijn nu op China gericht. Hoe gaat het daar. Zijn ze nu immuun ????Advertentie

Nederland

Memphis Depay: “Mijn plicht om daar te gaan staan”

Geplaatst

op

Img C2c5db862662 1

Ook Memphis Depay was aanwezig bij de antiracisme demonstratie tegen het politiegeweld tegen zwarte mensen. De aanvoerder van het Nederlands elftal was eerder ook aanwezig bij de demonstratie op de Dam in Amsterdam.

In een programma welke uitgezonden was op RTL4 zegt hij ; “Ik zie wat er in de wereld gebeurt en wat er in Nederland gebeurt” “Ik ervaar het van jongs af aan. Ik vond het mijn plicht om daar te gaan staan.”

Nog steeds heeft de bekende voetballer te maken met racisme. Recentelijk is hij nog benoemd als “bananenplukker”. Het werd hem wel is waar niet in het gezicht gezegd, maar wel op zijn social media account.

Culturu.com

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Denzel Dumfries aanwezig bij antiracisme demonstratie Rotterdam, traint nu apart bij PSV

Geplaatst

op

Img F3c78591be60 1

Denzel Dumfries was gisteren aanwezig bij de antiracisme demonstratie in Rotterdam. Speler en club hebben in goed overleg samen besloten dat hij vanaf nu apart traint uit voorzorg. Dit zal zo tot een eind van het voetbalseizoen zo zijn.

Echter wordt er benadrukt dat Denzel zich wel aan de veiligheidsvoorschriften heeft gehouden, maar dat was niet het geval bij de overige betogers die aanwezig waren bij de demonstratie op de Erasmusbrug.

Vandaar dat er is besloten om alle risico’s uit te sluiten dit met betrekking tot de gezondheid van de spelers en trainers.

De spelers van PSV worden door de medische staf regelmatig gemonitord, zo ook Dumfries. “Alle betrokkenen beseffen dat deze keuze gemaakt kan worden omdat er geen wedstrijden zijn”, is de verklaring van de club PSV.

Lees verder

Meest gelezen