Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Rutte met antiracisten in gesprek is pr-stunt

Geplaatst

op

Img E816ace5401a 1

Kick Out Zwarte Piet heeft in een statement op social media aangegeven dat het gesprek van Rutte met antiracisten een PR stunt is. KOZP is verbolgen over het feit dat zij niet uitgenodigd zijn door Rutte voor het gesprek en de manier waarop deze tot stand is gekomen.

Het gesprek welke de premier zal houden heeft er alle schijn van dat het gaat om een publiciteitsstunt dan om een oprecht gesprek over institutioneel en anti zwart racisme, en hoe deze te tegen te gaan.

‘De premier bepaalt de agenda en de voorwaarden voor een gesprek, en daarnaast ook wie hij ontvangt.’

KOPZ heeft nimmer een uitnodiging ontvangen , hoewel zij vanaf het begin al bezig zijn met het anti racisme en de recente succesvolle Black Lives Matter- demonstraties van de afgelopen weken.

De premier heeft woensdagmiddag op het Catshuis een gesprek met “mensen die deelnamen aan de antiracisme demonstraties. Hoewel KOPZ, als een van de organisatoren van het protest op de Dam, niet aan tafel zal aanschuiven. Drie andere organisatoren van de protesten kregen ook geen uitnodiging. Rapper, dichter Akwasi, is hierbij ook gepasseerd.

Het onderwerp van het gesprek welke Rutte zal voeren luid: “hoe de racisme-discussie in Nederland moet worden gevoerd” , is volgens KOPZ niet hetgeen waar het over moet gaan. KOPZ is van mening dat het moet gaan over beleid om geïnstitutionaliseerd racisme te bestrijden.

‘We zien dit als een afleidingsmanoeuvre om het niet te hebben over de oproepen van onder andere de EU om een nationale aanpak voor de bestrijding van racisme te formuleren.’

Het is onbekend wie er zullen deelnemen aan het gesprek in het Catshuis. de betrokken partijen.

Img 550f589e6c8b 1 1

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Stephano van Vuuren
woensdag 24 juni 2020 22:23

Wie heeft dit geschreven? A.u.b. geen reacties met als boodschap ”de redactie”, ik wil een naam… of meerdere als dat dan nodig was…

Zielig
donderdag 25 juni 2020 09:14

Klopt nodig mevrouw Biekman uit waar is Nederland bang voor

nino
maandag 29 juni 2020 21:37

‘We zien dit als een afleidingsmanoeuvre om het niet te hebben over de oproepen van onder andere de EU om een nationale aanpak voor de bestrijding van racisme te formuleren.’ Goed gezien “Kick Out Zwarte Piet”. Rutte denkt slim te zijn door de in zijn ogen niet de al te fanatieke demonstranten uit te nodigen. Het stoppen met de zwarte pieten onzin is wat Rutte moet aanpakken maar hij loopt er steeds met een grote boog omheen. Rutte heeft geschiedenis gestudeerd dus als geen ander weet hij hoe het stigmatiseren van bevolkingsgroepen werkt. En hoe schadelijk dat is voor de… Lees verder »

Laatst bewerkt op 8 dagen geleden door nino
nino
maandag 29 juni 2020 21:40

De vrees is dat het verbieden van bv. de figuur zwarte piet de VVD stemmen zal kosten. Het lijkt Rutte een onmogelijk taak om grote groepen niet al te intelligente blanken aan het verstand te brengen dat zwarte piet een infantiel bedenksel is die vandaag de dag afgeschaft moet worden. Kijk dat is typisch een slaveneigenaren mentaliteit van Rutte en bv. Trump. Door het dunne laagje beschaving aan de buitenkant van deze mannen kun je de onoprechtheid, huichelachtigheid, immoraliteit, superioriteitsgevoelens t.o.v. niet blanken in hen horen borrelen en het ook ruiken. Rutte en Trump weten dat de mensen hen door… Lees verder »Advertentie

Nederland

Speciale SU4SU inzamelingsshow strijd tegen COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 03 At 11.42.23

Er is een inzamelingsactie op woensdag 8 juli om Suriname te helpen in de strijd tegen COVID-19. Woensdagavond zal er speciaal programma worden uitgezonden op de Nederlandse Televisie, NPO. Het betreft een anderhalf uur durende live show, met verschillende artiesten. Het zal gepresenteerd worden door Humberto Tan en Jörgen Raymann.

De uitzending is voledig gewijd aan het inzamelen van geld om de hulporganisaties in Suriname te ondersteunen met hulpmiddelen die dan ingekocht kunnen worden in de strijd tegen Covid-19.

Momenteel kent Suriname een toename van het aantal personen die besmet zijn met het coronavirus. Er zijn 547 mensen besmet het coronavirus en zijn er 13 sterfgevallen. De opvang en behandeling voor de besmette personen zijn vooralsnog niet toereikend.

SU4SU oftewel Surinamers voor Surinamers is initiatiefnemer en wil bijdragen in het voorzien van de voorzieningen in Suriname om de besmettingen tegen Covid-19 tegen te gaan.

Zowel bedrijfsleven als non profit organisaties wordt gevraagd om een donatie te doen.

Ook non-profit organisaties en particulieren kunnen meedoen door middel van het geven van donaties. Samen kunnen we Covid-19 aan.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

Live : Keti Koti uitzending Amsterdam Oosterpark

Geplaatst

op

Img B4db9eaaea11 1

Live uitzending van het Nationale Herdenking Slavernijverleden in Amsterdam Oosterpark.

Vandaag 1 juli 2020 staat in het teken van Keti Koti, de nationale herdenking van de afschaffing slavernij welke plaatsvind in het Oosterpark Amsterdam, bij het nationaal monument slavernijverleden.

De afschaffing van de slavernij was in 1863, het is nu 157 jaar geleden dat Nederland formeel de slavernij heeft afgeschaft in Suriname en de voormalig Nederlands Antillen.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen