Suriname ALTIJD Dichtbij

Nederland

Rotterdams bedrijf moet order Baltimore laten gaan wegens Zwarte Pieten foto

Geplaatst

op

Img 1924a26c17a7 1

Een architectenbureau in Rotterdam West 8 heeft tot hun spijt een order moeten laten gaan, omdat er een foto met Zwartepieten van een sinterklaasfeestje is verschenen.

De foto dateert van 2012 en is gemaakt op kantoor van west 8 in Rotterdam. Op de foto is een medewerker met 3 kinderen verkleed als Zwarte Pieten. In de VS is het “not done”, om een wit gezicht zwart te sminken. Het zwart sminken wordt geassocieerd met zwarte mensen en heeft racistische elementen. In Nederland is de Zwarte Piet figuur nu ook omstreden.

Dat de foto nu ineens opgedoken is, is omdat er iemand de foto naar het stadsbestuur van Baltimore heeft verstuurd. Het is hun niet duidelijk wie dat gedaan heeft, zegt een woordvoerder van het kantoor West 8.

West 8 heeft inmiddels direct afstand gedaan van de foto en de order terug gegeven aan het stadsbestuur van Baltimore. De opdracht advisering bij de herinrichting van een haven- en oevergebied kan helaas niet meer worden uitgevoerd. Het zou teveel negatieve aandacht hebben als het alsnog door West 8 zal worden uitgevoerd.

Img 56dcee23566d 1
Zie hier de foto die verscheen in de  The Baltimore Brew

Racistisch personage

Het Rotterdamse architectenbureau West 8 heeft het volgende verklaard in de  The Architect’s Newspaper . “Het heeft afstand gedaan van Zwarte Piet en vind het een racistisch personage. Het sinterklaasfeest hebben zij inmiddels ook in de ban gedaan.”

In Amerika is Baltimore bekend om het zwart activisme. De stad wordt regelmatig bezocht door zwarte leiders zoals Martin Luther King.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
sranti
dinsdag 14 juli 2020 23:42

“Het Rotterdamse architectenbureau West 8 heeft het volgende verklaard in de The Architect’s Newspaper . “Het heeft afstand gedaan van Zwarte Piet en vind het een racistisch personage. Het sinterklaasfeest hebben zij inmiddels ook in de ban gedaan.” ” Altijd hetzelfde liedje met dit soort laffe bedrijven. Pak je hen in hun portemonnee dan is het “wij bedoelden het niet zo. Men begrijpt ons verkeerd ” Allemaal vals hypocriet gelul. Nog een leugen. “Het sinterklaasfeest hebben zij inmiddels ook in de ban gedaan.” Ja pas op het moment dat ze te kijk zijn gezet als zijnde een racistische kleinzielige organisatie.… Lees verder »

Laatst bewerkt op 23 dagen geleden door sranti
sranti
dinsdag 14 juli 2020 23:49

Ook vaak gebruikte leugens (van een enkeling, bedrijven, grote organisaties en Mark Rutte) “Wij nemen afstand van racistische uitspraken”, “Wij keuren racisme ten zeerste af”, “Wij gaan daar maatregelen tegen nemen”.
Allemaal loze beloften en vuige leugens.

Hallo mensen blijf dergelijke bedrijven bij buitenlandse (VS) opdrachtgevers aangeven.
Ik heb er al een paar op het oog.

Superwomen
donderdag 16 juli 2020 10:22

Tijd dat Nederland hard aangepakt word . Racisten en racisme weg ermee. En deze bedrijven gelijk hard handig straffen. Je zal er maar werken. Op 5 december zal je als zwarte uitgelachen worden.en dat vinden ze normaal zo een feest Rasictische beesten zijn het. Allemaal ..

Rampache
zondag 19 juli 2020 07:52

Goed zoAdvertentie

Nederland

Lekkere Surinaamse exotische etenswaren

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 02 At 11.49.51

COCONOTO is een jong innovatief Surinaams catering bedrijf dat zich richt op exotiche etenswaren in een nieuw jasje, koek en ijs zijn onze specialiteiten. U kunt ook bij hun terecht voor catering met een groot en gevarieerd assortiment van Surinaamse hapjes en dranken.

Onze reporter Neysa namens Culturu.com op pad.

Culturu.com

Lees verder

Nederland

RIVM: 1329 nieuwe besmettingen afgelopen week

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Er zijn afgelopen week 1329 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een stijging in vergelijking met vorige week. Door het RIVM werd er vorige week 987 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Er zijn 23 corona patiënten met het coronavirus deze week in het ziekenhuis opgenomen. Een stijging van 4, in vergelijking met vorige week. Negen mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus, dit is een stijging van 2.

Nu doen veel meer mensen de corona-testen, afgelopen week waren het er 23.000, meer dan vorige week.

Dat er sprake is van een stijging is ook hieruit af te lezen. Het reproductiegetal is gestegen naar 1.40. Dit wil zeggen dat dat 100 mensen die besmet zijn met het coronavirus, samen 140 andere mensen besmetten. De week daarvoor lag het reproductiegetal nog op 1.29.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen